זיווג בואות

naja

New member
בואות.

אהלן צחי. עכשיו זו התקופה המתאימה ביותר לריבוי. הביוץ לא יקרה כך סתם מעצמו אלה כתוצאה מתהליך מסויים וגם אז לא תמיד יהיה ביוץ והריון. התהליך-כפי שאני עושה- מפסיק להאכיל בתחילת\אמצע אוקטובר. מחכה כשלושה שבועות שהקיבה של הנחשים תתרוקן, במהלך השבועות האלה אני כבר מתחיל לקצר את אורך היום מ14-16 שעות ל8-9 שעות. בסוף התקופה הזו אני מוריד במשך שבועיים את הטמפרטורה ל24-26 בלילה ו 27-28 ביום. כל השינויים האלה יגרמו לשינויים הורמונאלים אצל הנקבה שבעיקבותם היא תתחיל להפריש פרומונים(הורמוני מין) שיגרו את הזכר לזווג אותה. כתוצאה מהחיזורים\זיווגים של הזכר הנקבה תבייץ. לאחר כחודשיים-שלושה בתנאים האלה אני עושה תהליך הפוך ומרים את הטמפרטורה ושעות האור. צריך לשים לב שכל התהליך הזה מאוד מומלץ ורצוי אבל לא תמיד הכרחי. הרבה מגדלים דיווחו שהבואות שלהם התרבו ללא כל הבלאגן הזה(למרות שאצל חלקם התנאים בכלוב השתנו מעצמם) ויש מגדלים שמנסים שנים ולא מצליחים להרבות. לדעתי התהליך הזה מעלה משמעותית את הסיכוי לקבל הריון ומעלה עוד יותר את הסיכוי שההריון יהיה פורה.

1צחי

New member
naja

תודה. אצלי היה כבר ריבוי ללא התהליך, ולבסוף הנקבה השריצה 22 נחשים כאשר ולד אחד נולד מת,והשאר כבר ברחבי הארץ. אצלי התהליך ברובו היה מקרי מלבד השידוך עם הזכר. כרגע יש לי נקבה בת שנתיים באורך 160 ס"מ+ ורוב התהליך שאתה מתאר כרגע היא עברה באופן מקרי( היא אכלה לפני חדש בערך ועכשיו סיימה התנשלות,הטמפ' שלה מבוסתת ע"י טרמוסטט שבניתי ומכיוון שהטרריום שלה מחוץ לבית שעות האור הם לפי האור בחוץ). שאלה נוספת האם אפשר לבדוק ביוץ-מוכנות או שפשוט כדאי לשדך לה זכר?

naja

New member
אפשר לשדך אבל...

אני לא הייתי מרבה נקבה בת שנתיים ובגודל הזה. אני הייתי נותן לה לגדול בשקט עוד שנה ולעלות משמעותית במשקל. אי אפשר לבדוק ביוץ\רמת מוכנות (הביוץ מתרחש רק אחרי הזיווגים) וגם לא צריך. פשוט שמים זכר והוא כבר יעשה את שלו ואם הוא יעשה את זה כמו שצריך אז יתרחש הביוץ . ושאלה- כיצד אתה מצליח לשמור על טמפרטורה מתאימה בכלוב הנימצא בחצר?

1צחי

New member
טמפ'

הטרריום נימצא בחוץ אך הוא סגור. יש לנחש נורת חימום 250W וטרמוסטט שבניתי והוא עובד על טווח טמפרטורה של 24-32 מעלות. הוספתי צילום מרחוק הנחש בטרריום התחתון.

naja

New member
יפה מאוד.

מנורה אחת מצליחה לשמור על טווח טמפרטורה של 24-32? זה אומר שהכלוב צריך להיות במקום מבודד מאוד מרוחות. אתה יכול לדעת בוודאות שבשעות הלילה הקטנות, הטמפרטורה לא מצליחה לרדת מתחת לטווח הרצוי? ובקיץ אין לך בעיה שהטמפרטורה לא עולה יותר מידי?

1צחי

New member
אין בעיה

בחורף יש מדי חום שמודדים טמפרטורת מינימום ומקסימום,כמו כן יש לנחש אפשרות ליות מתחת למנורה שם האיזור חם יותר ולהתרחק כאשר הוא רוצה בכך. אפשרות נוספת של הנחש היא להיכנס לכלי המים אם הטמפ' גבוהה. כל זה אמור לגבי החורף ובקיץ אין צורך הבחימום (אני גר בצפון הנגב). הטרריום עשוי מעץ מצופה בקל-קר ובחזית זכוכית כאשר למעלה יש רשת תוכים וטרריום נוסף של האיגואנה אשר מקבלת את החום מאותה נורה ויש לה פתח יציאה מהצד השני(אפשר לראות זאת בקובץ המשורשר). האיגואנה מקבלת אף היא חימום יעיל והיא תמיד חמה כאשר אני מוציא אותו החוצה. נ.ב אם אתה מזדמן לאיזור אתה מוזמן לבקר, יש טרריומים נוספים ויפים שאני בניתי בעצמי אני מצרף בזאת דוגמא.

naja

New member
אחלה טרריומים.

ותודה על ההזמנה. בהזדמנות אני אעשה איזו נסיעה לאיזור ואם זה יתאפשר אני אקפוץ להתרשם מקרוב.

naja

New member
ואם כבר טרריומים.

אני רואה שאתה משקיע בבנית ועיצוב הטרריומים אז צירפתי לינק לאתר שיוכל לעניין אותך.

שלום צחי

תזהר שלא תהיה לך הפסקת חשמל כי מתי שמחזיקים כלובים בחוץ זו בעיה מאוד רצינית כשהחיות שמוחזקות בהם הן חיות מאזורי אקלים טרופיים.

1צחי

New member
הפסקות חשמל

לי אישית יש גיבוי(גנרטור) כמה דקות ויש חשמל בבית. מלבד זה הטרריומים בחוץ מצופים בקל-קר אך המחשבה הייתה להגן מפני הקיץ הלוהט.

למעלה