זיווג

gambino

New member
זיווג

שלום . אני מתכנן לזווג את שני הקינגים שלי הם בגיל המתאים .בראים שמנים ובנתיים הם בתרדמת .הדאגה שלי נובעת מזה שאני יודע שקינגים הם נחשים קניבלים ויש סיכוי שיאכלו אחד את השני .מה עושים ? איך מזווגים אותם בלי שתגרם להם סכנה? האם ישארו באותו טרריום או שאני חייב להכניס את הזכר עם השגחה עד שאני צופה בזיווג ואחרכך להוציאו? אשמח לקבל עזרה .

gaichuk

New member
שלום גמבינו.

כחודש אחרי היציאה מהתרדמה,הנקבה כבר אמורה להיות מבויצת ולהשיל. מהסיבה שציינת (קניבליזם),השגחה היא הכרח. בנסיבות רגילות,היצר לזיווג מתגבר על כל יצר אחר כמו אוכל,התגוננות וכו'. אבל במידה והנקבה עוד לא מוכנה,היא איננה מפרישה את הפרומונים הנחוצים למשיכה והרגעה של הזכר ואז עלולה להיות בעיה. אני מציע לך לנסות להפגיש ביניהם כאשר אתה משוכנע שהיא מוכנה וגם אז לפקוח עין. אם התגובה הרצויה מגיעה מידית,תן להם לעשות את מה שהם צריכים לעשות. אם אין תגובה רצויה,תפריד ביניהם ונסה שוב כעבור מספר ימים. יכול לקרות מצב שבו הזכר ינסה לנשוך את הנקבה באיזור הצואר על מנת להקל לעצמו את העבודה ולכפות עליה את הזיווג. אם הוא נושך אותה ומנסה לעלות עליה ו'לרכב' עליה זה בסדר. אם אחרי הנשיכה יש מגמה של התלפפות לחניקה-להפריד מיד! כמובן שעלול להיות מצב שבו הזכר מנסה לכפות את עצמו על הנקבה לזיווג והיא תתנגד. זה אומר שני דברים. אחד,שהיא מפרישה את הריח הדרוש... שניים,שהיא לא בהכרח מעוניינת בו... תלוי בך אם לאפשר לזכר לבצע את זממו. אם היא לא מתנגדת ונענת לו, מזל טוב! את השלב הבא של ההכנה לזיווג וההדגרה של הביצים אני משאיר לחברים האחרים בפורום. עבר זמן מאז הזיווגים האחרונים שביצעתי... יכול להיות שיש כיום נקודות חדשות שעלו שאני לא מעודכן לגביהן...

gambino

New member
גוף חימום

כודם כל תודה .רציתי לדעת מהו גוף החימום המומלץ לדעתך לחימום האינקובטור ?אני מתכוון לבנות בימים אלו מדגרה,אני מתכוון לנסות גוף חימום לאקוורים דגים אך מכיוון שהו ללא טרמוסטט אני מתלבט. האם מנורה מומלצת ?האם הלחות תגרום לקצר במקרה של הצטברת אדים ? האם האור משפיע על התפתחות הביצים ? אם יש לך רעיון טוב יותר אשמח ...תודה מראש .

naja

New member
לא צריך אינקובטור.

לביצים של נחש מלך לא צריך אינקובטור. קופסא חשוסה עם שמירה על לחות טובה וחושך זה מספיק בשביל הדגרה מוצלחת של ביצי קינגים. אור בוהק עשוי להרוג את הביצה.

את הקופסא עם הביצים יש להניח

במקום בו הטמ"פ היא 24-28 באופן קבוע. הכוונה בקופסא חשוסה היא קופסא חשוכה.

gaichuk

New member
גוף חימום לאקווריום.

בשום פנים ואופן לא להפעיל גוף חימום לאקווריום כשהוא אינו שקוע לחלוטין במים (או לפחות עד הקו שמסמן עד איפה הוא צריך להיות שקוע-אם יש כזה!). הצורה שהוא עובד שונה לחלוטין מכבל או פלטת חימום חיצונית. גם את אלו שיש להם טרמוסטט (ויש כאלה) לא להפעיל מחוץ למים. ראה הוזהרת!

gambino

New member
תודה .אבל התכוונתי להשקיע אותו

במים .זה יתן סביבה לחה . בכל זאת תודה .

למעלה