זיכרון RAM חדש / הרחבה

pinkys brain1

New member
זיכרון RAM חדש / הרחבה

שלום לכולם. יש לי מחר נייח שבסה"כ עובד טוב ואני מאוד מרוצה ממנו, אך יש לו כרגע (להבנתי) "רק" 4 גיגה ראמ וחשבתי שאולי כדאי לשדרג את זה קצת.. הרצתי פקודה ב-CMD כדי לבדוק איזה סוג לוח אם יש לו וקיבלתי את התוצאה הבאה:
קוד:
manufacturer: ASUScomputer INK. Product: P8H61-M LX version: Rev x.0x
וחיפשתי את זה באתר של היצרנית על מנת לראות איזה זיכרונות מתאימים. התוצאה שקבלתי הייתה:
קוד:
Memory: 2xDIMM, MAX. 16GB, DDR3 1333/1066 Hz Nn-ECC, Un-buffered Memory The maximun 16GB capacity can be supported with 8GB or above DIMMA.
ואני רק רוצה להיות בטוח שאני מבין נכון כי אני לא לגמרי מבין בתחום הזה - לוח האם יכול להכיל כרטיסי זיכרון מסוג DDR3 המכילים, בסה"כ בכולם עד 16GB? כלומר אם נניח אני מחפש באתר של ZAP (כדי להתרשם קצת ממחירים) אז אני צריך לסנן שם: סוג DDR3 מהירות: 1333 (מזה ה-1066?) בנוסף, אם יש לי על כרטיס לוח האם 2 "תאים" לזיכרון - אני יכול לשים בכל אחד מהם זיכרון של עד 8 גיגה, או לשים באחד מהם זיכרון אחד בודד של עד 16 גיגה? (אגב, כאשר הסתכלתי באתר של ZAP לא מצאתי כרטיס כלשהוא שעונה על התנאים האלה כי הוא מראה שהכרטיסים של 8-16 גיגה הם במהירות 1600 ועל פניו זה לא נראה מתאים להגדרות שלי, אבל ראיתי שיכרטיסים של 1333 ו-4 גיגה אז אולי זה יוכל להתחבר לכניסה השנייה ואז יהיה סה"כ 8? )

HelpSupport

Active member
להוסיף אחד של 4GB לפי הנתונים ...

של הזכרון הקיים או להחליף את הקיים ולשים 2 של 8GB. &nbsp זכרונות של 1600 מתאימים ללוח לפי האתר של crucial -> &nbsp https://is.gd/DhMJBZ &nbsp ראה טבלה של יצרן הלוח לזכרונות שנבדקו על-ידו ב- 2016 והיו זמינים באותה תקופה -> &nbsp https://is.gd/vfEZyH &nbsp &nbsp &nbsp

pinkys brain1

New member
שאלת בורות

כתבת שאם אני רוצה לצרף כרטיס נוסף אז לפי הפרמטרים של הכרטיס הנוכחי אם תהיה כניסה אחת של 4 וכניסה שניה של 8 (נניח) זה לא יעבוד / לא יעבוד טוב? &nbsp אגב, ראיתי באחד הסרטונים ב-youtube שכדי לנצל בצורה הטובה ביותר את ה-dual channel צריך לחבר את הכרטיסים במרווח של 1 (כלומר כניסה 1+3 או 2+4), אבל בלוח האם שלי יש רק 2 כניסות ובכל זאת, במפרט באתר שלהם, כתוב שזה תומך ב-dual channel זה משהו שאמור להפריע לי אם אחבר 2 כרטיסים אחד ליד השני? (צרכים בסיסיים של מחשב + כמה תוכנות תכנות של הלימודים, לא משהו שקשור לגיימינג או גרפיקה וכו'..) &nbsp תודה על העזרה! &nbsp

HelpSupport

Active member
בגדול dual chennel מוסיף למהירות, אבל לא בסדר גודל ...

שלא ניתן לחיות בלעדיו - לכן הצעתי 2X8GB חדשים. אם תקנה 8GB 1600 ובמחשב מותקן 4GB של 1066 או 1333 הזכרונות צריכים להיות בעלי אותו מתח חשמלי - אי אפשר לערב, אבל המהירות ניתן לערב והזכרון בעל הערך הנמוך יקבע את המהירות הסופית, כלומר אם הזכרון המותקן הוא 1066 גם החדש יהיה 1066. במחשב שלך יש רק 2 סלוטים לזכרון והלוח תומך ב- Dual Chenel. שים לב מערכת הפעלה של 32bit אינה תומכת ביותר מ- 4GB. מה זה "כמה תוכנות תכנות של הלימודים" - אולי אינך צריך להשקיע כלל בזכרון אלא במעבד ?!

pinkys brain1

New member
יש מעבר i3 של אינטל 3.30GH

בעיקרון אני עם אותו מחשב שהיה לי גם בשנה הנוכחית, וגם היה מותקן לי עליו (ובשימוש, אבל לא באותו הזמן) תוכנות כמו python, r, mysql (לא זוכר בדיוק איזה תוכנה הייתה קשורה ל-mysql) והיה נראה שהוא עובד בסדר.. העניין הוא שהיה לי וירוס במחשב ופירמטתי אותו לגמרי,ועל הדרך גם התקנתי כבר וינדוס 10 (היה לי וינדוס 7 והייתי מאוד מרוצה ממנו, אבל הגיע הזמן להתקדם
) ועכשיו כשיש עליו וינדוס 10 (לפני שהעלאתי מחדש את התוכנות שצריך (נניח R לדעתי כבר לא יהיה בשימוש) אני מפחד שאולי הוא "ייקח" יותר משאבים ויהיה עם ביצועים פחות טובים (מודה שהמחשבה שלי הייתה לכיוון RAM ולא חשבתי על מעבד, למרות שתכלס - לפי המחירים שראיתי באינטרנט - אם כבר דברים על מעבד אז אולי שווה כבר להוסיף "עוד קצת" ולקנות מחדש חדש
)

HelpSupport

Active member
המחשב שלך מתאים לדרישת התוכנה Pyton ...

ללא קשר למערכת ההפעלה. אם ב-7 המחשב כמות שהוא סיפק לך את ה"סחורה" אזי ב- 10 תהנה יותר. יש האומרים ש-10 טוב יותר בניהול הזכרון. מחשב חדש - עלות תועלת. ללא קשר למערכת ההפעלה - דיסק SSD יתן לך תוספת במהירות לעומת זכרונות. לדיסק SSD יתרון על רכישת זכרונות - ניתן להעביר אותו למחשב אחר/חדש. &nbsp &nbsp

pinkys brain1

New member
קצת בשביל להבין טוב יותר את התהליכים

אם אני נניח לוחץ על האייקון של Excel, ואז מחכה איזה חצי דקה עד שהמחשב יועיל בטובו לפתוח את האקסל - זה קשור ל-RAM או קשור ל-SSD שהצעת? (אגב, זה לא היה לי ככה כשהיה מותקן הוינדוס 7...אין כרגע על המחשב כלום חוץ מאופיס והוא זז ממש לאט
)

HelpSupport

Active member
SSD ישפר את מהירות הביצועים ...

גירסת חבילת האופיס שהיתה ב-7 הותקנה גם ב- 10 או שמא התקנת גירסה אחרת ? &nbsp לוח האם שיש במחשב יוצר ב-2011, אינני יודע מתי אתה רכשת אותו, אבל אני מניח שאתה משתמש בדיסק המכני שרכשת בזמנו - אני טועה ?

pinkys brain1

New member
good questions...

עכשיו כשאני חושב על זה, על הוינדוס 7 היה אופיס 13 למיטב זכרוני ועכשיו אופיס 16 &nbsp אכן משתמש בדיסק המכני

HelpSupport

Active member
בדוק את תקינותו בעזרת התוכנה בקישור ...

https://is.gd/39Tzt9 &nbsp ממליץ שתחשוב על דיסק חדשני יותר מסוג SSD - עושה נפלאות גם למערכת ישנה עם SATA II.

pinkys brain1

New member
קודם כל - שוב תודה רבה על המענה ועל העזרה

מאוד מעריך את זה.. &nbsp שני דברים: * לגבי ה-SSD, האם כדאי לקנות SSD של משהו כמו (נניח) 256GB ועליו להתקין את הוינדוס והאופיס, ולשמור בצורה כלשהיא על הזיכרון הנוכחי שיש לי (יש שם בערך 500GB) לדברים שהם לא מערכת הפעלה? לקנות SSD אחד עם נפח גדול יותר (נניח 500?) ולהשתמש בו רק, על חשבון הזיכרון הנוכחי שיש? המלצה אחרת? &nbsp * בדקתי עם התכונה - לא בטוח שאני 100% מבין את פירוט התוצאות, אבל תחת health status יצא caution, וה-attribue שמסומן בצהוב הוא: uncorrectable sector count שה-row value שלו הוא "1" (כל השאר יצאו כחולים, מקווה ש"כחול" זה טוב)

HelpSupport

Active member
קנה כבר SSD 500GB ...

תוכל לשכפל דיסק לדיסק. לרוב יצרניות ה- SSD יש כלים לשיכפול. בעיקרון כחול זה טוב, אבל סקטור שלא ניתן לתיקון זה התחלה של בעיות. &nbsp למרות מצבו של הדיסק המכני הייתי הופך אותו לדיסק גיבוי, בגלל שהשימוש בו יהיה מועט באופן יחסי. כדי להפוך אותו לדיסק גיבוי קנה מארז חיצוני לדיסק הקשיח. דוגמה למארז -> https://is.gd/nOuwRX &nbsp

pinkys brain1

New member
באמת התחלתי להתלבט שוב עם עצמי איך להמשיך...

אני אשקול מחדש את הצרכים שלי מהמחשב הזה ונראה... &nbsp תודה!

rocinante

New member
תיקון!

משום מה חשבתי שכתבת מחשב נייד. הקישור הינו לזכרונות למחשב נייד - אל תזמין אותם!

למעלה