.אחת הבעיות של היהודים, מחכים םמכת מחץ כדי לחשוב אם להגיב.אחותי פעם בילדותה כתבה סיפור כזה: הילדים הערבים זורקים עלינו אבנים. אנחנו לוקחים את האבנים ושמים אותן בערימה לידנו. בקרוב הר שלם יהיה אצלנו.
לילדים שלהם מותר ליטול חיים?זאת בעיה. הזורקים אבנים רק ילדים ובוודאי גם לא מבינים, קשה להחליט ליטול את חייהם.
ראשית בדרך כלל מדובר בילדים בגיל הנעורים שיודעים מצוין מה אבנים יכולות לגרום. הרי מטרתם היא בדרך כלל אכן פגיעה בזה שהם זורקים עליו (ואם היה בידם נשק אחר, איכותי ויעיל יותר, בוודאי היו שמחים להשתמש גם בו).זאת בעיה. הזורקים אבנים רק ילדים ובוודאי גם לא מבינים, קשה להחליט ליטול את חייהם.
אתה צודק, אבל במקרה שהיה מדובר בילדים שלא מבינים צריך למצוא את הגבול בין רחמים הומניים והגנה עצמית. אם יש איזושהי ברירה ודרך להגן על ילדיך מבלי להרוג ילד תמים אחר, כדאי לנצל אותה. נערים באמת יותר מבינים את משמעות המוות וההרג, באלו גילאים בערך מדובר? ואולי יש שם גם כמה ילדים צעירים? חוץ מזה, אבן לא תמיד הורגת וייתכן שחלק מהזורקים לא מתכוונים להרוג אלא לפגוע בדרך פחות מזיקה.ראשית בדרך כלל מדובר בילדים בגיל הנעורים שיודעים מצוין מה אבנים יכולות לגרום. הרי מטרתם היא בדרך כלל אכן פגיעה בזה שהם זורקים עליו (ואם היה בידם נשק אחר, איכותי ויעיל יותר, בוודאי היו שמחים להשתמש גם בו).
שנית גם אם זה ילד קטן יותר, מה זה מעניין? הוא כרגע זורק (לצורך הדוגמה-המחשה) אבנים שבכוחן להרוג את ילדי הקטנים שאיתי ברכב. כיצד אפשר בכלל להעלות על הדעת שלא אירה על-מנת לפגוע בו? אז אמנם, אם אני יודע בוודאות מוחלטת שאכן מדובר בילד, כנראה שאיישם מעט יותר בדווקנות את הוראות החוק שמחייבות אותי לנסות למנוע את הסכנה גם בלי לפגוע במפגע, ככל שהדבר אפשרי. אך אם אין אפשרות כזאת, כלומר הדרך היחידה שלי למנוע את הסיכון לילדי מהאבנים שה'ילד' (מחבל בלע"ז, אם נדייק) זורק היא לירות על-מנת לפגוע בו, לא אהסס לעשות זאת אפילו לרגע. זה תפקידי בתור אב. אם אביו של הילד היה מבצע אף הוא את תפקידו, יש מצב שאני לא הייתי נדרש לבצע את תפקידי זה.
רק אדם שהפרוגרס העביר אותו על דעתו (או אם תרצה, אדם שאין לו ילדים ומעולם לא חווה אחריות בעניין), יכול לומר ש"קשה להחליט ליטול את חייהם" של מחבלים כאשר הדבר נדרש ונצרך להצלת ילדיו (או אגב כל יהודי מותקף אחר).
חולקת על דעתך הילדים יודעים היטב מה הנזק של אבן, והורים שלהם מנצלים את דעת הקהל, צבא נגד ילדים.הילדים לא לגמרי מבינים מה הם עושים, והם לא מחליטים בעצמם. אמרו להם לזרוק אבנים אז הם זורקים אבנים. הם רק ילדים. חלקם בוודאי אף לא יודעים שייטלו חיי אדם. צריך ככל האפשר להפחית את התגובה התוקפנית ובמקומה להתגונן מפניהם ולהעניש את האחראים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.