זילות השואה

lordsath

New member
זילות השואה

אם יש משהו שמפריע לי באמת (ויש רשימה ארוכה) זה נושא זילות השואה. אני מכיר הרבה טריקים ושטיקים כדי לתמרן את ההמון, חלקם מקובלים וחלקם פסולים.. אבל יש חלק שהם מבזים את הכותבים ואת הרעיון שמאחוריו הוא עומד אחד מהם הוא כל נושא "זילות השואה". יאללה חופש הביטוי קדימה צעד! אבל ראבק יש גבול- עזבו שהנושא רגיש ומכאיב וכל שאר הירקות, א/נשים לא מבינים שכל שימוש לא נאות/נכון (וצצה השאלה- מי קובע מתי השימוש נכון?) רק מוריד מהערך של הנושא. זה התחיל מהטלאי הכתום- הם יהודים בסדר, הם רואים את עצמם בגטו, אני יכול להבין ולסבול בשקט (אבל מי הכניס אותם לשם? הא?) אבל כל הסיסמאות של "אנחנו כמו בשואה"- אולי כדאי לעשות להם סיבוב קטן בפולין נראה להם מחנה השמדה אחד או שניים ואפילו אפשר להישאר בארץ ולהקרין להם כמה סרטים על החיים בגטו (הסרטים המקוריים ולא מעודנים ומיופיפים) בשביל שיבינו את העובדה שהם לא מבינים כ ל ו ם (!!!!!!) על השואה והסמלים שלה. אחר כך, כמדומני, זה עבר לפירסומות ותשדירונים למיניהם שאמורים לזרוע לוחמה פסיכולוגית אצל כל יהודי טוב- יהודי שגרש יהודי הוא כמו הנאצי המאייזנצגרופן שמסלק את היהודי הטוב מביתו בפולין אל מחנה הריכוז אי שם לוילה המפוארת בניצנים. אחר כך הם כבר התחילו באמירות המפורשות והבוטות של "חיילים מפנים=נאצים", פה כבר הוריד במצח כבר התחיל להופיע, אני יכול לחזור שוב על שתי הפסקאות הקודמות בשביל שיבינו שזאת אנלוגיה פגומה ו מ ט ו פ ש ת!! אז במקום זה אני אפנה אותם לערך "איינצטגרופן" (אותם חיילי S.A שפינו את היהודים למחנות הריכוז ברחבי פולין) באינצקלופדיה העברית או בכל מקום שאפשר למצוא ערכים שקשורים לשואה. אתמול לעומת זאת, הרגשתי בחילה עמוקה ורצון להקיא, (חלקכם/ן אפילו מביאים צער שזה לא התרחש) ולמה? בגלל אדון חביב ומנומס, שלפי חוקי הפורום אסור לי אפילו להזכיר את שמו פן ימחקו לי את המסה הנהדרת הזו, שציין קבל עם ועדה ש"גם אייכמן רק מילא פקודות". מממממממהההההההה????????????????? כל חייל קטן (או מילאומניק) ש"ממלא פקודה" לפנות ללא אלימות (אלא אם כן זה מתבקש) נשים, גברים וטף לעבר וילות מפוארות וחוף ים בניצנים הוא אייכמן קטן? אז איפה הגבול אדון חבר כנסת?? איפה? אולי גם הילדים הקטנים עם הכיפות הכתומות שמקשיבים להורים שלהם וצועקים על חיילים/ות ושוטרים/ות הם גם אייכמנים קטנים? יאללה בואו נתלה את כולם! אתם/ן מבינים/ות כמה הדבר אווילי? ניחא, תסביר שזה לא בסדר, תגיד שזה מעשה השטן ואלוהים יכה את כל ה"פושעים ממלאי הפקודה" בברק וכל החרטא שאתה מאמין, אבל לעלות את אייכמן באוב ולהשוות אותו לחיילים.. אחי היהודי היקר- זאת חוצפה. אז כל נושאי סיסמאות השואה למיניהם אנא ממכם תשקלו את מילותכם בתבונה, כפי שהמכובד אמר פעם "סייג לחוכמה שתיקה". אם אתם טוענים שאל ליהודי לגרש יהודי אל תטענו שיהודי הוא נאצי ש"רק ממלא פקודות". תודה על ההתחשבות אחיי ואחיותי

nooshP

New member
מסכימה עם כל מילה!../images/Emo45.gif

ואני מקווה שיפנימו את המסר, במיוחד האדם כאן שכתב שבשואה רק "הזיזו אנשים ממקום למקום", ולכן השואה היא "בידיוק" כמו ההתנתקות.

Nimst

New member
הבהרה

מותר לדבר על חברי כנסת ומותר להעביר עליהם ביקורת. מותר אפילו להעביר עליהם ביקורת יותר חריפה ממה שנאפשר על גולשים בפורום. מדובר בנבחרי ציבור וביקורת פומבית היא חלק מהחבילה שהם חתמו עליה כשהם החליטו להכנס לפוליטיקה. רק בלי השמצות ובלי כינויי גנאי. תודה רבה

mjlk

New member
מי התחיל עם "זילות השואה"

מה עם השימוש בשואה שעשה השמאל מאז ומתמיד :יפה ירקוני, טומי לפיד שהזקנה ההיא בשטחים "הוכירה לו את הסבתא שלו מהשואה" ועוד אלפי דוגמאות עם השוואות אלו הסכמת ????????????????????????????????????????????

nooshP

New member
ואם טומי לפיד יגיד לך לקפוץ מהגג אז

תקפוץ? אני את טומי לפיד ואת יפה ירקוני ממש, אבל ממש, לא סובלת באופן אישי. ולא משנה גם אם זה היה פוליטיקאי שכן נשארה לי הערכה כלפיו, ואני לא בטוחה שיש כזה- כל שימוש פוליטי בשואה, ולא חשוב מאיזה צד, הוא פסול ומגונה בעיני. אז גם טומי לפיד חטא בזה, ועוד כמה אחרים, אבל זה לא אומר שגם הכתומים צריכים לעשות את זה. אני לא הסכמתי עם שום השוואה ולא תראה שום מילה של הסכמה עם דברים כאלה מצידי אף פעם ולא משנה מהי המטרה. הפעמים היחידות שאני מעיזה להשתמש בשואה להשוואה, וגם אז ברור לי שהשואה הרבה יותר חמורה, זה בכל הנעשה בכל מיני מדינות באפריקה- כל מלחמות האחרים והמלחמות בין השבטים, שמובילות למיליוני הרוגים ולפשעי מלחמה מהסוג הגרוע ביותר. אבל גם שם, זה עדיין לא מתקרב לזוועה של השואה ולארגון השיטתי של רציחת היהודים שם.

lordsath

New member
צודק!

אני לא אומר שזה בסדר לאף אחד או אחת להשתמש בשואה כאיזה שהוא כלי פרופגנדה עלוב! אבל תשאל את עצמך "מי עושה שימוש עכשיו?" ותזכור "מי עשה שימוש". אז אתה תצליח להבין כמה דברים מעניינים כמו שאין צדיק בסדום בין שני הניצים וגם שזה לא בסדר לזלת את השואה. ועוד הערת אגב- עכשיו אני יכול להכריז, אחרי שקיבלתי אישור והבהרה, שהח"כ הנלוז הוא לא אחר מלבד (תופים בבקשה) צבי הנדל! כמה מפתיע... רגע.... יש לי פלאשבאק מתמונות של ראש ממשלה מסויים (רמז- זכרונו לברכה) שזכה לתגובות דומות לאלו שחבר הכנסת הנחמד והחביב קורא. מעניין מאוד.... ממש תעלומה.

זה לא משנה מי התחיל

מה שמשנה זה מה שקורה עכשיו, ועכשיו יש זילות השואה של ימין קיצוני, התלאי, המספר על היד, הביטויים "נאצי" כלפי חיילים ושוטרים, מילים כמו גטו, יודנראט, נכון גם אם "שמאל" אומר את זה זה בגוי באותה מידה, בינתיים מי ששבר כל גבול ב""מחאה"" (רמיסת חוק, אנרכיה) זה ה"ימין".

תסתכל אחורה

היה על זה שירשור שלם..... הגענו למסקנה שאין להם פשוט מספיק ידע בנושא, הם לא יודעים מה הייתה השואה או מדוע פרצה ולכן הם מבצעים את ההשוואה הזאת.

lordsath

New member
לא נראה לי

אני לא חושב שאין להם מספיק ידע... בכל מקרה אני לא רוצה להאמין בזה כי אם זה אכן כך מערכת החינוך בישראל שוב מפגינה את שרירי הבורות שלה, וגרוע מכך- הם בעצמם דוגלים בבורות הזו ולא מנסים לדעת על מה בשם הקדושים הם מדברים. כל אדם שמשתמש בשואה כדי לעשות השוואה למצב כיום הוא כסיל ואוויל משום שהמצב של היום איננו המצב של 1936 עד 1945. לא צריך להתעמק, רק צריך לקרוא.

nooshP

New member
תסתכל בשרשורים קודמים

ותמצא שיש כאן אנשים שאין להם צל של מושג מה היה בשואה. אני יודעת שזה קשה להאמין וקשה לתפוס, ואני סיימתי גם הודעה אחת בכך שכתבתי שהיה מאוד מעניין לראות את תגובת שרת החינוך לכל העניין הזה, אבל אין מה לעשות. מביש ככל שזה יהיה, מסתבר שיש במדינת ישראל יהודים שאין להם שמץ של מושג מה קרה בשואה.

זה בדיוק מה שאמרתי להם.....

שאפילו לא בשביל הוויכוח, רק בשביל השכלה כללית - עליהם לקרוא כדי לדעת מה היה בשואה, מדוע קרתה וכו'.

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif מחזק ../images/Emo121.gif

ההתנתקות והשואה שני מצבים שונים לגמרי, כך שהדמיון בינהם שואף לאפס. כל שימוש בשואה או דימוי לה הוא פוגעני במיוחד, במשפחות הנספים, בניצולים והיהודים בכלל. רק לאלה שכתבו שלפיד ואנשין הם אלה שהתחילו את השימוש בה, אכן שימו לב להבדל הגדול: לפיד אמר שסיטואציה מסוימת מזכירה לו אדם שעבר את השואה, אך המתנחלים משתמשים בסוטאציות מהשואה כדי לעורר רגש, כמו מספרים, טלאי ועוד. אין דמיון בין שני המקרים!

למעלה