זילזול בשואה

המסכה3

New member
זילזול בשואה

שלום לכל חברי הפורום. שמי יובל ,אני תלמיד בכיתה ז' והשנה הכיתה שלי עושה את טקס יום השואה בבית הספר. אבל השנה המחנכת נתנה לכמה ילדים לשיר גירסת הראפ של שיר הפרטיזנים. לדעתי ולדעתם של עוד כמה ילדים והורים זה זילזול בשואה, בעיקר בגלל שהגירסה הזו מכילה מסרים גזעניים פוגעניים וגם כמה קללות. היום כשהתאמנו לטקס שמעתי ילדה שניסתה לדבר עם המורה אבל המורה התעלמה ממנה. גם המורה למוזיקה שהתאמנה עם הילדים שישירו את הגירסה התעלמה מהניסוח הפוגעני. האבסורד בכל הסיפור הוא שהמורה לא מרשה להגיע לטקס במכנסיים קצרים כי זה לא מכובד. בהודעה השניה אני אכניס את הגירסה המזלזלת הזו. הטקס מחר (ב -1 למאי) ,האם כדי שהילדים שמיתנגדים לשיר הזה איימו לא להשתתף בטקס או שכדי שההורים יפעלו?

השארת אותי המומה

אני מסכימה איתך שכדאי שההורים יפעלו בעניין......שיר הפרטיזנים בגירסאת ראפ עם מסרים גזעניים וקללות?????

המסכה3

New member
המילים של הגירסת הראפ של שיר הפרטיזנים

חשוב לי להבהיר אני מתנגד לגירסת הראפ הזו ציטוטים מקוממים מגירסת הראפ מכל הארצות הגענו עד לכאן לישראל לא נעצור, נגיד לכל מי ששואל כי זו הארץ שלנו , אין בכלל ספקות וכל מי שיגד אחרת יקבל מכות. המדינה אולי קטנה אבל ביפנים היא בת ז*** חודשים ההם {הפרטיזנים} לא ראו בחורה ממטר.....

rachellg

New member
מזעזע ממש. נראה לי שכדאי מאוד להפעיל הורים

לפנות למנהל, אפילו למפקח המחוזי. בהצלחה!

המסכה3

New member
תודה

אבל רוב הסכויים שהמנהלת שלנו לא תעשה כלום. (יש לה סדר עדיפויצ הפוך: מקום ראשון מה אומרים על הבית ספר ומקום אחרון מה קור באמת בבית ספר)

לקש

New member
אני אמא לילד מאותה הכיתה

מזועזעת עד מאד מהטקסט שמשולב בשיר הפרטיזנים. חזרנו עכשיו משיחה עם המנהלת והמורה, השמענו את טיעונינו ואנחנו מאד מקווים שהמורה תודה בטעותה ותבטל את החלק הזה בטקס. אם לא יבוטל אנו שוקלים לידע את המפקחת, משרד החינוך והתקשורת.

אני מעריכה מאד את פועלכם

החברה הישראלית צריכה להקיא כבר בשלב הזה תכנים כאלו - כדי שהם יעצרו כבר עכשיו ולא יהפכו לנורמה. אתם החלוץ - עשיתם פעולה אמיצה וחשובה, ישר כוח!

המסכה3

New member
עדכון

המורה החליטה לבטל את זה ,בעיקר בגלל לקש ובנה. בלי זה הטקס היה מרגש ועצוב. מזל שהורידו את זה.

skito

New member
למרות הכל אסור להבליג, שאלה למסכה

תוכל לומר באיזה בית ספר?

לקש

New member
למרות שאחרי הטקס

בעלי ניגש ללחוץ את ידה ולהודות לה, היא סירבה ללחוץ את ידו וטענה שהקטע בוטל אבל לא בגללנו...

skito

New member
המחנכת סירבה ללחוץ יד?

תגידי זה בישראל? דרך אגב איך נודע לך שזהו אותו בית הספר בו לומד בנך? מכירה את מסכה3? פשוט סקרן לדעת מה קרה כאן באמת.. תודה לקש

לקש

New member
כשבאנו בבוקר לדבר עם המנהלת

הוא סיפר לי שהוא כתב בפורום. חוץ מזה אני מאד מקווה שבאף בית ספר אחר בארץ לא העיזו להקריא את הטקסט הזה...

skito

New member
בית ספר גורדון בגבעתיים זה בית ספר יסודי או

על יסודי?

skito

New member
תודה ששתפת וכעת הכתבה בנושא זה

לא חשבתי שכדאי להבליג אתה מוזמן לקרוא כתבה על כך

לקש

New member
אז כמו שעודכנתם הקטע נגנז

אבל, קיבלנו "שטיפה" מהמנהלת על כך שבננו היה מאד נסער, הביע את מורת רוחו מהקטע ושלא הרגענו את הרוחות... ושמצבו הנפשי של בננו חשוב יותר - ואני מצטטת - "מהפאקינג שיר" עצוב לי היום כפליים...

rachellg

New member
כל הכבוד לכם, שלא ויתרתם, אולי בכל זאת כדאי

ללכת עם זה הלאה- למפקח המחוזי או משהו כזה, כדי לדאוג שהמצב לא יחזור. לפחות ביום האחד הזה, אפשר לצפות לפחות ציניות. חבל שמה שהמורים מרגישים זה שהם צריכים "לרגש" את הילדים בסיפורי שואה, נראה לי שאם ינסו יגלו שלנוער דווקא אכפת, והוא מתעניין גם אם אין סרט תלת ממדי או מופע פירוטכניקה ראוותני...

למעלה