זימון ישיבת שילוב ע"י הורים - כיצד?

זימון ישיבת שילוב ע"י הורים - כיצד?

על פי חוק החינוך המיוחד החדש: כיצד הורה יכול לזמן ישיבת שילוב? האם גם לילד בכתה י"ב אפשר לזמן ועדה? האם משהו התנסה ויודע ? האם בית הספר התיכון אכן נותן עזרה מקצועית לתלמידים שאובחנו כלקויי למידה?

Diana M

New member
ועדות שילוב

חוק חינוך מיוחד קובע כי תלמיד יודר כבעל צרכים מיוחדים על ידי ועדת שילוב מוסדית ומתוקף כך יהיה זכאי לקבלת תמיכה במסגרת שעות השילוב. הורים יכולים לבקש דיון אם הם חושבים כי ילדם בעל צרכים מיוחדים וזכאי לקבלת תמיכה במוסד החינוכי. עליהם לפנות למנהל המסגרת, להציג מסמכים קבילים (אבחונים, דוחות, חוות דעת) המעידים על הלקות של ילדם ולבקש שתתקיים ועדת שילוב לצורך קביעת זכאותו. אי אפשר לזמן ועדת שילוב לתלמיד בכתה י"ב. חוק חינוך מיוחד תקף רק לגבי חוק חינוך חובה. בחינוך הרגיל מגן חובה ועד תום כתה ט' ובחינוך המיוחד מגיל 3-21 . (באזורי עדיפות חוק חינוך חובה מתחיל מגיל 3, חוק שטרית) בית ספר תיכון אמור לתת סיוע לתלמידים שאותרו כבעלי צרכים מיוחדים טרם הגיעם לתיכון. תלמידים אשר למדו בחינוך המיוחד , כתות מקדמות למשל או תלמידים הסובלים מלקויות חושים או CP וכד' זכאיים לשעות סיוע במסגרת מסלול 07 בתיכון. תלמידים שלמדו בחינוך הרגיל, הוגדרו כבעלי צרכים מיוחדים וקבלו סיוע של שעות שילוב, זכאים לתמיכה בתיכון במסגרת מסלול 03, שיעורי עזר. דיאנה

../images/Emo51.gif אז אם הבנתי נכון: אני לא

יכולה להציג מסמכים ולבקש שהבן שלי יקבל שעות שילוב אם הוא בכתה י"ב מכיוון שהוא לא שייך לחינוך המיוחד או לחינוך חובה? בחוק נכתב שהוא עד גיל 21. ???? תודה רונית

Diana M

New member
נכון

אין שעות שילוב בתיכון. הבהרה, פרק שילוב בחוק חינוך מיוחד תקף רק לגבי ילדים הלומדים בבתי ספר וגנים רגילים (כולל כתות מקדמות), בגיל חובה. גן חובה-כתה ט'. ילדים הלומדים במוסדות חינוך מיוחד: בתי ספר, גני ילדים, פנימיות, מעונות סיעודיים, זכאיים בתוקף חוק לחינוך חובה מגיל 3-21. בתיכון בתיכון, כפי שציינתי זכאיים לשעות תמיכה או תלמידים שסיימו כתה מקדמת בכתה ט'. או תלמידים שקיבלו שעות שילוב בחטיבת הביניים. לצורך מימוש הזכאות יש לפנות ליועצות החינוכיות. כמו כן, לא מעט תיכונים פותחים מרכזי למידה מתוך משאבים אחרים (של הרשת, של הרשות העירונית, בשיתוף מימון הורים וכד') שווה לבדוק גם נושא זה מול היועצת. דיאנה

מיכל153

New member
בביה"ס של ליאת יש כיתות מב"ר בתיכון

גם זאת מסגרת של תמיכה בילדים מתקשים. אני לא יודעת אם זה נחשב חינוך מיוחד.

Diana M

New member
ממש לא. מב"ר אינו חינוך מיוחד

אנחנו מאוד מאושרים כאשר ילדים משולבים מגיעים בתיכון למב"ר, זו נחשבת הצלחה גדולה. דיאנה

למעלה