זימון לבחינה ושאלה על מטלת החיבור

chilipeppers

New member
זימון לבחינה ושאלה על מטלת החיבור

שלום,
לגבי הזימון לבחינה, האם יש להציג אותו בנוסף להצגת ת.ז. ביום הבחינה או שאין צורך? ( לא שלחו בדואר את הזימון..רק במייל)

ולגבי החיבור- צריך להציג בסוף הצגת הנושא בפתיחה את דעתי? כלומר סתם לדוגמא -"לדעתי, אין לאשר את החוק המוצג לעיל".
ואז בפסקה שלאחר מכן לפרט מדוע וזאת ע"י "ראשית, _____" ובפסקה נוספת "יתר על כן,_______".

ואח"כ פסקה של המתנגדים לדעתי: " בניגוד לנאמר לעיל, יש המתנגדים הטוענים כי יש לאשר את הצעת החוק וזאת מפני ש________",
ומגיע השלב שצריך באותה הפסקה גם לשלול את דעתם, איך אפשר להתחיל זאת? אם אכתוב " אומנם הם צודקים במעט, אך...." זה בסדר? אשמח להצעות ועזרה בעניין... וגם לגבי פסקת הסיום (מילים או פתיחים שאוכל להיעזר בהם)

תודה רבה! :)

jaromor

New member
תשובות

היי,

לגבי השאלה הראשונה - ככל הידוע לי, מבחינת המרכז הארצי מספיק להביא ת"ז (הם לא יבדקו לך את הזימון, כי השם שלך כנבחן כבר יופיע ברשימות של הבוחנים). עם זאת, בהחלט הייתי ממליץ לך להדפיס ולהביא ביום הבחינה גם את הזימון לבחינה (הקובץ המצורף למייל) בשביל השקט הנפשי שלך.

לגבי השאלה השנייה - הדרך שהצגת אכן אפשרית, אבל היא לא היחידה (מכונים שונים מלמדים דרכים שונות, רובן טובות ודומות במהות שלהן).
לא הייתי ממליץ לך לכתוב את המשפט "אמנם הם צודקים במעט, אך..". דוגמאות לדרכים שבהן תוכלי להפריך את עמדת המתנגדים:
"לדעתי, טענה זו אינה רלוונטית, כי..."
"אמנם..., אך..."
"עם זאת, סיבה זו אינה מצדיקה פגיעה ב..."

בהצלחה!

למעלה