זימון לקב"ן.

Shani0491

New member
זימון לקב"ן.

היי. אשמח לקבל עזרה בנושא.
שלחו לי היום זימון מהצבא לקב"ן לבדוק האם אני "כשירה לשירות". (הזימון אמור להיות לקראת סוף יוני... ממש שבועיים וחצי לפני הגיוס המיועד שלי-ה-14.7). על גבי הזימון מצוין שבמידה ויש לי מסמכים המעידים על עבר פלילי, או עבר פסיכולוגי/פסיכיאטרי להביא אותם עמי.
מה שמוזר בעיניי מאד, וגרם להפתעתי, זה שקיבלתי זימון זה. אין לי עבר פלילי, ובחיים לא הייתי אצל פסיכיאטר/פסיכולוג. אני לא אדם מעורער בנפשו ובחיי שאני לא יכולה לחשוב על סיבה שבגינה החליטו לזמן אותי לפגישה עם קצין בריאות הנפש.
סיפרתי על כך להוריי ולאחיותיי, והתאוריה שלהם, ושל אנשים נוספים שהתייעצתי איתם, היא שבגלל ש"שיגעתי" את הצבא וחפרתי להם עם פקסים לשיבוץ בתפקיד מסוים (מדריכת חי"ר)-הם רוצים לבדוק אם הכל בסדר אצלי. אגב, 'לשגע ולחפור' זה לשלוח פעם בשבוע כמה פקסים (באותו היום), לאחר ששללו את בקשתי עשרות פעמים עקב "צרכי צבא". לדעתם הצבא רואה את עודף המוטיבציה שלי לגיוס כ"כפייתיות וחרדתיות" ונרתע מזה. (זו הסיבה היחידה שהם חשבו עליה, היות ואין לי שום רישום פלילי או עבר פסיכולוגי/פסיכיאטרי...).
בנוסף, אמא שלי התקשרה היום למיטב לברר את פשר קבלת הזימון לקב"ן, והנציג שדיבר איתה אמר שזה לאו דווקא "משהו רע", אלא לפעמים כדי לבחון האם מלש"ב כשיר ומתאים לשרת בתפקיד מסוים, הם מזמנים אותו לקב"ן.
חשבתי לשלוח לצבא פקס ולציין בו שאני לא רואה כל סיבה בגינה עליי להתייצב בזימון הזה, ולנמק עם הסיבות הנ"ל^. בגלל שבצבא אין היגיון, אני מאד חוששת שמא הם יחפשו כל תירוץ על מנת שלא לגייס אותי. אני מאד מאד מאד רוצה לשרת בצה"ל והשירות הצבאי הנו מאד משמעותי עבורי ומוצב גבוה בסולם הערכים שלי.
שאלתי היא, מה הדבר הנכון לעשות? לשלוח פקס עם נימוקים מדוע אני לא חושבת שאני צריכה לראות קב"ן ולבקש לדעת את הסיבות שבגללן נשלח לי זימון זה, או שמא לגשת לזימון, לשוחח עם הקב"ן ולהוכיח לצבא שהוא טעה?
בנוסף, אילו סיבות יכולות להיות לכך שקיבלתי את הזימון אע"פ היותי בריאה בנפשי? האם זו הסיבה שציינתי למעלה? או שמא זה הגיוני מה שנציג מיטב אמר לאמי ולפעמים נשלחים זימונים לקב"ן על מנת לבחון כשירות לתפקיד מסוים?
מאד תמוה בעיניי שקיבלתי את הזימון הזה בשלב זה, ושהזימון הוא שבועיים לפני הגיוס.
אשמח למענה הולם.
בתודה רבה,
שני.

Shani0491

New member
דבר נוסף ששכחתי...

לא נשמע הגיוני בעיניי מה שנציג מיטב אמר, משום שעל גבי הזימון כתוב שהזימון נועד לבדוק "כשירות לשירות", ואם זה היה כשירות לתפקיד אז אני מאמינה שהיו מנסחים זאת אחרת וכותבים "כשירות לשיבוץ" או משהו כזה.
האם אני טועה?

Maldini Girl

New member
לדעתי, לכי לקב״ן

הצבא לא מוותר כ״כ מהר על מלש״בים. יכול להיות שבצו הראשון שלך המאבחנת החליטה מסיבה כלשהי שהיא מרגישה צורך שתראי קב״ן.
הייתי אצל קב״ן בשירות, הוא היה בחור מקסים.
קבנים בלשכותגיוס רואים כל יופ עשרות מלש״בים שמנסים להשתחרר או להוריד פרופיל, אני חושבת שאם תבואי לשם ותביעי נכונות לשרת ותסבירי כמה זה חשוב לך, אז בהתחשב בעובדה שאין לך עבר פלילי ואין לך בעיות נפשיות, אין סיבה שהקב״ן לא יאשר לך גיוס. ומי יודע, אולי הוא אפילו יעזור.

למעלה