זימון לקורס השפעת לחץ וחרדה: מחקר בבעלי חיים

baaviad3

New member
זימון לקורס השפעת לחץ וחרדה: מחקר בבעלי חיים

שלום רב לכולם!

קיבלתי מהאונברסיטה הפתוחה זימון לראיון לקורס מתקדם בפסיכוביולוגיה, שנערך בשיתוף עם האקדמית תל אביב יפו.

הקורס שמתפרש על שנה בוחן את השפעתן של תרופות ניסיוניות לחרדה על מכרסמים ----- ומי שמשתתף בו מחויב ליטול חלק פעיל בכך .

כיוון שהוא חדש בפתוחה, רציתי לשאול אם מישהו פה עושה קורס דומה?

ואם כן, מה ההתרשמויות ???

(לגבי פגיעה בחיות מעבדה, רמת העניין, הזמן וההשקעה שהוא דורש... וכו' וכו' וכו'...)

baaviad3

New member
אמממ....

זה התיכנון:

4 של שש נקודות בסמסטר א'
2 בסמסטר ב' (בגלל הסמניריוניות)
ו1 בקיץ.

למה?

reakwind

New member
בגלל

שהקורס הוא שנתי וצריך להגיע למעבדה כדי לעשות עבודה "רטובה" ואז בסוף צריך להגיש גם סמינריונית ככה שזה יוצא די עמוס אז טובש אתה לוקח רק 2 קורסים בסמסטר ב'
לגבי הפגיעה בחיות: לא עשיתי את הקורס אבל ממה שהבנתי המניפולציה במחקר זה לגרום לולדות של חולדות טראומה כך שחלקן גדלות עם סמפטומים של הפרעת חרדה (זה מה שנקרא מודל של הפרעה נפשית בבעלי חיים) ואז בבגרות אתם מנסים עליהם איזה תרופה ורואים אם זה אפקטיבי.

sense9

Member
מנהל
לא מכירה, אבל מה ז"א

"לגבי פגיעה בחיות מעבדה"?

אתה שואל מבחינת הרמה המוסרית?

baaviad3

New member
בערך...

תיראי אני לא בא עם חוקים נוקשים בעניין,

כבר הגבתי באחד הדיונים שהעלו פה שלדעתי אין נכון או לא נכון במחקר בבע''ח וכל סוגייה צריך להיבחן לגופה...

אבל לא באמת הייתי במצב של לבצע את הפגעים האלה בחיות מעבדה, ואין לי מושג איך זה ישפיע עליי או איך זה בדיוק מתבצע
(ולשאוב מידע רק מארגונים שמתנגדים לכך לא יהיה מאוזן),

זו חוויה שרק אחד שעבר אותה יכול להעיד עלייה ולכן אני שואל אנשים שאולי התנסו בסוג דומה של מחקרי מעבדה...

sense9

Member
מנהל
לא אישית, אבל חברה טובה

כחלק מהתואר הראשון שלה, נדרשה לבצע ניסויים בחיות מעבדה.
(לא באו"פ) לדידה, אכן יש פגיעה מיותרת ואין מספיק רגישות ל'חסכון' בחייהן.

השאלה היא מה באמת יהיה בקורס הספציפי.
לפעמים יש תחליפים כמו מודלים בובתיים טובים, אבל כשזה לא מספיק ונדרשים חיות ממש, אפשר להסתפק גם במס' קטן של דוגמאות ולא חיה פר 2-3 סטודנטים.
מאחר שזה קורס חדש, נראה לי הכי נכון לשאול את רכז הקורס.

Columbina

New member
הקורס הוא לא ממש חדש

וקיים כמה שנים טובות.

אישית לא עשיתי אותו, אבל מכירה הרבה אנשים שעשו.

דיי עמוס (יש חודשים שצריך להגיע יום יום למעבדה) ומשתמשים בהרבה מאוד מבע"ח (עשרות אם לא מאות לניסוי).

אני לא חושבת שאתה יכול לדעת מראש איך תגיב, השאלה היא אם זה משהו שאתה מוכן לעשות.

למעלה