זימון עד מומחה

Ejay03

New member
זימון עד מומחה

היי,
נניח ויש לי חוו"ד בכתב של מומחה (ששלמתי עליה עלות לא מבוטלת של מאות שקלים). בכדי להביא את המומחה לדיון עצמו, הוא דורש עלות נוספת, גם כן לא זולה בכלל.
אם אני מציג את החוו"ד בלבד, כלומר ללא הבאת העד המומחה, עד כמה זה מוריד מאמינות הטיעונים שלי?

לפי דעתי . לצד השני יש זכות לחקור את העד

אם הוא לא יהייה בבית מישפט . איך יחקרו אותו? רק כאשר בית מישפט ממנה מומחה מטעמו ו2 הצדדים מסכימים . אז מה שהוא יכתוב יהייה מקובל על 2 הצדדים .
ולפי זה השופט יתן פסק דין

תגיש בקשה בבימ״ש לזימון שלו לעדות, תפקיד

את הכסף בקופת ביהמ״ש כפי שתידרש, והוא יהיה חייב לבוא בלי שתשלם לו. ביהמ״ש ייפסוק את שכרו. הוא יקבל כמה מאות שקלים על זמנו.

Ejay03

New member
רגע בוא נעשה סדר,

בשביל החוו"ד שלו הוא רוצה נניח 600 שקלים. בלי שאשלם לו אותה טרם כתב האישום הוא לא יתן לי אותה.
אחר כך הוא עלול לדרוש עוד 500 נניח בשביל להגיע ביום הדיון. אתה אומר לא להגיד לו כלום, אלא פשוט אחרי שיש לי את החוו"ד שלו ביד, לדרוש מבית המשפט לזמן אותו?
ומה זה יהיה חייב, נראה לי שאם הוא לא ירצה אז החוו"ד שלו לא בתוקף ומי שנדפק פה זה בעיקר אני..

ואיך מבקשים מבית המשפט לזמן אותו, בכתב התביעה?

Ejay03

New member
נשמע לי פשוט

שלזמן אותו בלי לשלם לו מראש על ההגעה לבית המשפט זה קצת לדפוק אותו ואני לא רוצה לעשות את זה לעד מומחה מטעמי..
גם מי מבטיח לו שבית המשפט יתן לו כמה שהוא יבקש? נניח שבית המשפט יגיד לי להפקיד רק 300 כשהוא דורש 500 עבור ההגעה?

עד מומחה יכול לבקש כמה שבא לו

גם 10 אלף ש"ח . ההסכם הוא בינך לבינו . פעמיים הייתי עד מומחה באנטנות .
פעם מינה אותי בית מישפט . ולפי זה ניתן פסק דין . ביקשתי 1500 ש"ח . כול צד הפקיד 750 ש"ח בקופת בית המישפט
ופעם רק להיות עד מומחה מיטעם הניתבע ביקשתי 500 ש"ח מרואש . השופט פסק 300 ש"ח .
אתה צריך לשלם כמה שהעד רוצה . ולא כמה שהשופט יכתוב .
ותבאי אותו איתך לבית מישפט להעיד . כי צריך חקירה נגדית
בהצלחה

בערך מה שקרמר אמר. הוא יכול לדרוש כמה שבא לו

ובימ"ש עדיין ייפסוק כמה שנראה לו.

תשלם עבור חוות הדעת, ואז תבקש מביהמ"ש לזמן אותו לעדות (יש טופס בביהמ"ש של זימון לעדות).

ראה מאמר שלי על זימון עדים בבימ"ש לתביעות קטנות.

אני הבאתי עד בלי טפסים .

הייה דיון . מישהוא תבע אותי . עניתי כך וכך . ואמרתי לשופט שאני יביא עד מיטעם בזק ויסכים איתי . השופט אמר תביא
וקבע תאריך לדיון נוסף . העד בא והעיד . והשופט דחה את התביעה . ופסק 250 ש"ח . פיצוי לי
אבל ליתר ביטחון עדיף טופס כמו שכתב מר אסף

אכשו הבנתי . אבל אם הוא קיבל תמורה

למה שלא יגיע? הרי האדם ששוכר את שרותו שילם לו נכון?

Ejay03

New member
אם הוא מקבל זימון מבית המשפט

הוא מחויב להגיע? אני פשוט לא רוצה לייצר בו תלות או חלילה להביא אותו כשהוא לא ממש רוצה לבוא..מה יקרה אם סתם אציג את החוו"ד שלו בבית המשפט?
ואיך בית המשפט יודע כמה להגיד לי להפקיד? הם יוצרים איתו קשר ושואלים מה השכר טרחה? אם הם אומרים לי להפקיד סכום אקראי, מה מבטיח שהעד יקבל בסוף כמה שהוא רוצה?

אני פשוט חושש ממצב שבו אני מפקיד 400 שקלים, העד דורש 600 ומסרב לבוא אם לא ישולם לו מלוא הסכום (או גרוע מזה בא בחוסר רצון) ואני צריך לשלם גם לו עוד 600

זה לא כך .

כאשר יש מחלוקת בין התובע והניתבע . על איכות מכשיר . א טוען במונחים טכניים ב טוען בנתונים אחרים .
השופט לא מבין בטכניקה . אז הוא פונה לתובע ולניתבע ואומר :
נביא מומחה לדבר ומה שהוא יגיד או יכתוב . יהייה מקובל על 2 בצדדים . מקובל עלכם אומרים כן 2 הצדדים .
מזכירות הית המישפט מחפשת ממחה בתחום . במיקרה שלי הייה עניין בהתקנה אנטנה .
שואלים כמה הוא רוצה עבור חוות הדעת . מבקש נניח 2000 ש"ח .
פונים ל2 הצדדים ומבקשים כול אחד יפקיד 1000 ש"ח בקופת בית המישפט . אני נסעתי למקום ההתקנה .
וכתבתי דו"ח מה שראיתי שם . ומה לא טוב לפי דעתי . ולפי זה ניתן פסק דין .

אתה יכול להגיד לשופט יש לי מומחה אני רוצה להזמין אותו לכאן לעדות . לא יודע אם בית מישפט יזמין אותו בכוח .
אתה צריך להביא אותו על חשבונך מיתוך זה שהוא מעיד לטובתך . והצד השני יחקור אותו חקירה נגדית
להביא נייר בתור עדות . ולהקריא לשופט מה כתוב שם . זה לא רציני ולא ניראה לי שהשופט יסכים להאזין לך .
כי הניתבע ירצה לחקור את המומחה שלך . אולי הוא לא צודק
בהצלחה

זה מה שעושים . אני כאחד שהגשתי תביעות

או שתבעו אותי . בת.ק. גם ביום שני הבא יש לי תביעה נגד פלא פון . בית מישפט זה לא שחור ולבן . גם היו לי תביעות בבית משפת השלום .
וגם תביעות פליליות שתבע אותי המדינה . שזה עניין אחר וחילול צ'קים . כך שיש לי ניסיון גדול בבתי מישפט .
תעשה מה שאתהה חושב . נאחל לך בהצלחה

הדרך הטובה ביותר היא להגיש את חוות הדעת

עם התביעה, אבל עקרונית אין בעיה להגיש אותה גם בדיון, שכן ביהמ"ש לתביעות קטנות אינו מחוייב לסדרי הדין ולדיני הראיות.

בכל מקרה - אני אנסה לקצר ולסכם. תבקש חוות דעת כתובה, ותסביר לו שאתה לא יכול לשלם לו על העדות, שכן ביהמ"ש צריך לקצוב את שכרו (זה גם נראה לי לא נכון מהותת שאתה משלם למישהו עבור העדות... זה מריח לא נכון). אם הוא לא מוכן, תחפש מומחה אחר.

השאלה מי הוא ?

עד למיקרה אז חייבים רק אתו . או מומחה בתחום אז אפשר לקחת מישהוא אחר . פותח השירשור לא כתב מי הוא האיש .
אני הבאתי מומחה מיבזק המיתמחה בשידור וקליטה . כי תבעו אותי על גודל צלחת שלפי הלקוח היא קטנה . והשופט דחה את התביעה . ופסק 250 ש"ח לטובתי .
כי המומחה הסביר לשופט מה זה גודל צלחת

למעלה