זינוק של 37% במספר המרכזים המסחריים השכונתיים

זינוק של 37% במספר המרכזים המסחריים השכונתיים

הכדאיות בהקמת מרכזים עירוניים ואזוריים פוחתת עם השנים, היזמים יורדים לרמת השכונה שם מחכה להם רווח בטוח, סיכון נמוך ובד"כ קהל שבוי. סה"כ תהליך חיובי לדעתי. במקום לקחת את האוטו ולנסוע רבע שעה לכל כיוון רק כדי שהילד יאכל מקדונלדס - אפשר ללכת ברגל. שכונות השינה שהוקמו בארץ בשנים האחרונות גם יהיו כך קצת פחות "מתות". וכמובן שהמרכזים המסחריים הללו יעסיקו כמה עשרות מהתושבים המקומיים. http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3562839,00.html שטחי מסחר מתחת לבית הופכים ללהיט נדל"ני בתוך ארבע השנים הקרובות צפוי זינוק של 37% במספר המרכזים השכונתיים שייבנו בארץ, כך עולה מסקירה של חברת צ'מנסקי בן שחר. התשואות הגבוהות על ההשקעה כבר מושכות את חברות הנדל"ן הגדולות, ביניהן גזית גלוב ודלק נדל"ן

ברור שהם באופנה

אבל הבעיה היא שהכדאיות הכלכלית בהקמת קניונים עירוניים או אזוריים פוחתת עם השנים כי ההיצע כבר עכשיו עולה על הביקוש במקומות רבים בארץ (לדוגמא באר שבע, ראשל"צ, חיפה, דרום השרון). יוצא מזה שהקמת מרכזים מסחריים שכונתיים הוא מנוע צמיחה חשוב עבור חברות הנדל"ן המניב.

ש מים

New member
זה לא עניין של "אופנה"

העניין הוא שסוף סוף (באיחור "אופנתי") גם במדינת ישראל מתחילים להבין את מה שכבר מזמן הבינו בכל העולם המודרני: שהקניונים הם - במידה רבה - אסון חברתי, כלכלי ותכנוני.

הקניונים טובים לאזורי תעשייה / אזורים מתים

שאתה מטייל בתוך קניון זה לא אותה הרגשה כמו לטייל ברחוב מסחרי פעיל ושאתה רואה גם אדריכלות מעניינת ונהנה מהמהזג אוויר בחוץ

יופי
מייחל ליום שבו יחזור הרחוב המסחרי

מאז מותו של הרחוב המסחרי הפכנו להיות אנשים קרים וסגורים כמו הקניונים .

הדס פיד

New member
המרכזים המסחריים הקהילתיים עושים קאמבק

זה מתפתח כבר כמה שנים. בתל אביב המגמה הזאת היא כבר כמעט ברורה מאליה. בפרויקטים חדשים כמו פרויקט השוק הסיטונאי גינדי תל אביב, יש תכניות להקים במתחם מרכז מסחרי ותרבותי. המהלך הזה מבטיח שהאזור יהיה מלא חיים. כמובן שצריך לשחזר את זה גם בעוד ערים בכל הארץ. אין דבר יותר נורא משכונות שוממות שכולם ספונים בבתים ולא מוציאים את האף החוצה.

יש פה גם שאלה אדריכלית ותכנונית

אם מדובר במרכז מסחרי שהוא "מיני-קניון", סגור ומנותק מהשכונה, אז במידה מסוימת התושבים יישארו ספונים - במרכז המסחרי במקום בבית. החוכמה היא להנפיק מרכזים מתוחכמים יותר שיהיו "פתוחים" לשכונה, שיהיו חלק מהמרקם העירוני ולא נטע זר ויעודדו פעילויות ומפגשים, למשל דרך עירוב שימושים: חנויות לצד ספרייה לצד בתי קפה לצד בית כנסת לצד מועדון נוער וכו'...

נגעת בנקודה רגישה...

אי אפשר לחשוד בי שאני "חיית קניונים" אבל אם כבר קניון, אז קניון ערים בכפ"ס הוא לדעתי דוגמא טובה לתכנון שמתקשר עם הסביבה. כמה חבל שבארץ אין מסורת של צרכנות (כמו שאין מסורת בהרבה תחומים נוספים) וברגע שפתחו את מרכז G, קניון ערים שהיה פעם בין 5 הקניונים המצליחים בארץ הפך לסוג של מרכז שכונתי.

amithi1

New member
קניון ערים סובל מהזנחה מתמשכת

של כעשר שנים. אני חושב שזה התחיל בתקופת הפיגועים (לצערנו הקניון ספג פיגוע ב2002), ומאז יש תחושה של הזנחה. כשאני מסתובב בקניון ערים יש לי כל פעם תחושה שהכל מיושן ולא עובד. אני זוכר שעם הזמן חלק מהמדרגות הנעות לא הופעלו במהלך השבוע למעט יום ו', חלק מהמנורות השרופות לא הוחלפו והרצפה כבר מזמן איבדה את הברק והפכה למושחרת. הפיצול שעשו לפני כמה שנים בין שני החלקים שלו (חלק אחד נמכר לחברה אחרת) גם לא עשה לו טוב - הגשר העליון שבין שני החלקים היה סגור ונוצרה תחרות בין שני החלקים שכנראה רק החלישה את שניהם. השיפוץ שעשו שנה שעברה (מיתגו אותו מחדש בתור MAX, שלא נראה תפס בשום מקום. הכפרסבאים תמיד יכירו את המקום כקניון ערים) קצת שיפר את מצבו, אבל זה היה באיחור של כמה שנים טובות, ולאחר שG כבר נפתח והקהל נהר אליו. בזמן האחרון אני חושב שיש סוג של התאזנות בין שני הקניונים, וכל קניון מקבל את הקהל שלו. מה שכן, בהחלט קניון ערים המציא בארץ את הרעיון של קניון משולב ברחוב ולא היה בו את הניכור שהיה בקניונים אחרים. חבל שבשל סיבות בטחוניות נאלצו עם הזמן לגדר אותו מכל כיוון ולהגביל את כמות הכניסות שלו.

ron249

New member
יש את קניון גנים בכפר גנים ג בפ"ת

הוא קניון חצי פתוח, ולמרות שהוא קרוב מאוד ל 3 קניונים מובילים (הקניון הגדול בפ"ת, קניון קרית אונו וקניון גבעתיים) הוא עדיין די מצליח, עם כי זה אכן בעייתי בחורף כשקר.... לדעתי לישראלים קניון סגור עדיף. אגב מאוד קרוב לקניון גנים יש את קניון הגבעה בגבעת שמואל שהוא גם חצי פתוח, כניראה זה מה שהולך בקניונים השכונתיים שמוקמים בשכונות החדשות.

מה דעתך להביא לנו כמה תמונות של הקניון?

כדי שנבין במה מדובר... אם תוכל זה יהיה נהדר. אני מבין שמדובר במרכז חדש יחסית? מה תמהיל העסקים? יש גם שירותי ציבור שמשולבים בקניון?

פיצול הבעלויות היה די פתטי

אבל כיום יש בעלים בודד - "אמות השקעות" שכמו שאמרת מנסה למתג אותו מחדש ובמהלך 2012 צפוי גם שינוי בתמהיל החנויות. לפני 5 שנים בערך עשינו כמה חבר'ה עבודה נחמדה על הקניון (מצורף). אמנם כמה דברים השתנו מאז אבל נראה לי שיוכל לעניין אתכם.

ש מים

New member
נקודה רגישה?

דווקא נתתי צל"ש (על קניון שמתָקשר עם הסביבה העירונית שבתוכה הוא חי, ואפילו תורם לה). ואגב, אני לא יודע מה זה "קניון ערים". אני התכוונתי לקניון שנמצא בלב כ"ס, ברחוב הראשי (בשטח שבו היה פעם "פרדס חבס").

נק' רגישה כי הקניון המוצלח ירד מגדולתו

כך קוראים לקניון מיום פתיחתו - קניון "ערים" או max ערים בשמו החדש.

למעלה