זיעה קרה

זיעה קרה

מכל מפגש עם רופא אני יוצאת מזיעה.
לא רואים את זה אבל זה מחייב מקלחת

שמתי לב שגם בפגישות עם בוסים, בהדרכות, בפגישות עבודה בכלל
לפעמים אפילו במפגשים חברתיים יש קצת

אני תוהה אם זה יכול להיות סימן לחרדה חברתית

מכירים את התופעה הזאת

משתדלת לא לפגוש

כבר כמה שנים שלא פגשתי
נמנעת מזה כמה שאפשר
זה לא שאני ממש לא עומדת בזה
סתם עדיף בלי

tzachy

New member
אפשר לנסות להסביר תופעות בכל מיני דרכים

אפשר ללכת לכיוון חרדה כלשהי, אבל אולי יש לזה הסברים ביולוגים...?

אני סתם נותן דרור למחשבות שלי בנושא... (זה לא אמור להיות משהו מבוסס, מנומק או בכלל נכון...
אז ככה להתייחס לזה...). למשל... עם הזיעה מופרשים גם פרומונים (ע"ע. יש גם הטוענים שהנ"ל קשורים לתופעת 'תיאום הביוץ' בקבוצת נשים). הגיוני שהנ"ל יופרשו (גם (או בעיקר...) באופן לא-מודע) שאת נמצאת בסביבה אנושית...

עוד אפשרות תיאורטית (אני לא ממש מבין בדברים הללו, כן?) היא שהזיעה היא איזשהו מנגנון הגנה כנגד מיקרו-אורזניזמים (חיידקים/וירוסים/פטריות וכד') שנמצאים כנראה, יותר בסביבה אנושית...

לגבי שאלתך - בוודאי שמכיר... בשירות הסדיר שלי (אי-שם בתחילת שנות השמונים) הייתי מפקד טנק (מט"ק). נתבקשתי למלא במשך כמה חודשים תפקיד של מפקד מחלקה, תפקיד של קצין זוטר (סג"מ) למרות שלא הייתי קצין וכך עשיתי. בטקס סיום של מחזור הדרכה צעדתי בראש המחלקה שלי. די נלחצתי מהסיטואציה (קהל מסביב וכד') ולמרות שלבשתי גופיה מתחת לחולצת האלף (וכמובן גם בגלל החום והלחות...) החולצה היתה, כעבור כשעה, רטובה לגמרי
... מישהו שאל אותי אחר-כך אם מישהו שפך עלי מים?...

תודה צחי על התשובה המושקעת

אהבתי את המחשבות החופשיות שלך וכיווני החשיבה החדשים.
צריכה יותר לשים לב מתי זה קורה ולבדוק.

כל הכבוד על מילוי תפקיד המ"מ
ויפה שקיבלת זכות כזאת לצעוד בראש המחלקה

אני מקווה שלא חווית עוד אמבטיות זיעה מסוג זה.....
(חמסה)

tzachy

New member
עללאדבר ועוד נקודת מבט

'אנחנו' (כחברה וגם כפרטים) הרבה פעמים 'נלחמים' בתופעות שהן טבעיות, למשל זיעה, למשל שיער ועוד...
אני מבין היטב את ההקשר החברתי (גם לי יהיה די לא נעים להסתובב מזיע במקום שזה לא צפוי/מקובל), אבל אני חושב גם שזיעה, כמו אגב דמעות (למרות שאני אישית, כאדם בוגר, כמעט לא בוכה) זו עוד דרך לניקוי, לא רק במובן הרוחני של המילה אלא ממש פיזית
אני די בטוח שאת מכירה את זה, אבל מצאתי (בחיפוש לא ממצה) למשל את זה לגבי זיעה (וזה לגבי דמעות).

נעמי155

New member
לא ממש מכירה

אולי לפני בדיקה חשובה קיימת התרגשות,זיעה קרה? אתחיל לעקוב.
די טבעי להתרגש לפני פגישה עם בעלי סמכות,רופאים,לפני הרצאה מול קהל (ודאי )ואולי לפני מפגש עם אנשים שאנחנו לא מכירים
כל אחד מגיב אחרת,אחד חרד/מתרגש יותר,השני פחות ואולי יש כאלה שבכלל לא.
לגבי התהיה/שאלה שלך...
אולי זה יעזור לך להבין אם כן ובאיזו רמה.

tzachy

New member
עוד לא גילית לי

להיכן נעלמה Special Lady25? אני שואל כי סיגנון כתיבתה הזכיר לי חלק מהכותבות כאן... (אבל כמו שציינתי בפעם קודמת, ייתכן שזה סתם צירוף מקרים...).

לגבי מבחן ליבוביץ' שקישרת, אני זוכר שעשיתי את המבחן הזה בעבר ויצאתי גבולי. עכשיו עשיתי שוב ויצאתי ללא ח"ח (חרדה חברתית), אבל אני יודע שיש לי לפעמים חששות בהקשרים חברתיים, למשל לדבר לפני קהל, או לפנות ולהתחיל עם מישהי שמוצאת חן בעיני וכד' (למרות שכמובן עשיתי את הנ"ל).

נעמי155

New member
עוד לא גיליתי לך?

מאיפה הבסיס לחשוב שאני יודעת מה קורה עם הכותבים כאן ולאן הם נעלמים?

אילו היתה לי היכולת הזו,כי אז הייתי פותחת מדור לחיפוש קרובים משלי.

אתה יודע כמה כותבים התפוגגו מאז התנסותי הוירטואלית הראשונה ועד היום?

ובמיוחד עבורך,אעשה מעשה
Lady אנא שובי הביתה.

tzachy

New member
חשבתי לתומי שאת אחראית

על מחלקת שימור משתתפים כאן בפורום...

חיפוש קרובים בחלל (
)?

נעמי155

New member
כמובן שבטח

אני אחראית על שימור הכותבים,על מצב העו"ש שלהם,על הסטטוס,על מצב הדייטינג ועל כל השאר

זה מעניין מאד

לא פשוט בכלל לענות על השאלון הזה
די ברור שיש בי משהו מזה
אבל כנראה שזה לא כל כך נורא
ושכבר למדתי לחיות ולהתמודד עם זה

יקירתי

פריאל 12

New member
היום ניתן למצוא כמעט את הכל באינטרנט

בהזדמנות, כשיהיה יותר זמן - נחפש ונשכיל.
זה בטח לא יזיק

למעלה