זיפות/סיוד גג?

זיפות/סיוד גג?

נכנסתי לגור בדירה שכורה, ויש לי נגישות בלעדית לגג, תכננתי לשים כסאות/שולחנות, אבל השמש "הורגת" מחום. שימשיה זה פתרון ברור, אבל פרט לכך חשבתי לצבוע את הגג בצבע שחור (ע"מ שהסיד לא יחזיר שמש ויצור אפקט של שלג...), בעלי דווקא חושב הפוך וטוען שצריך/כדאי לצבוע בלבן "שפחות מחמם"..... מה דעתכם?

אלי ו.

New member
בעלך צודק לבן פחות מחמם

צבע שחור סופג את כל גווני האור ויצור גג חם מאוד. אבל אם הגג אינו רשום על שם הדירה האחריות לזיפות וסיוד הגג היא על ועד הבית ולא עליכם. (לא קשור לנגישות הבלעדית) הייתי נזהר מכיסאות ושולחנות על גג לא מרוצף מחשש לפגיעה בשכבת האיטום (זפת או יריעות ביטומניות) דבר שתגלו רק בחורף..

צבעים צבע שחור קולט חום ,מי שידרוך יחף על הגג יקבל כויה..... צבע לבן יהיה הרבה יותר פרקטי, גם לדיירים מתחת אותו גג.

הוועד מתכנן לסייד רק בעוד שנה...

ולכן נראה לי שנעשה את עצמאית (עלות החומרים יחסית לא נוראית...) יש לך רעיון לבי הצבת כסאות/שולחנות שלא יידבקו לגג, ולא יצרו חורים בשכבת הזפת???

הגג סויד בכוונה

כל זפת על גג מלבינים בעזרת סיוד כדי להגן על הזפת מפני השמש והחום אל תגעי בזה כיון שאת עלולה לגרום לנזק עדיף למצוא שטיחים ישנים ולהניח אותם

השטיחים לא ידבקו לזפת?

אני מפחדת שכאשר הזפת תתחמם בצהרי היום ותהפך נוזלית, השטיחים יידבקו..... הסייד - כבר די ישן, ולכן חשבתי לצבוע שכבה נוספת. מה דעתך?

צבעי את הגג בפוליגג

לנקות את הגג היטב.. לשפוך פוליגג ולפזר שכבה דקה בעזרת מגב עדיף על סיד לגבי שטיחים אפשר לגלגל בצהריים ולפרוש לפני שיושבים.. לוקח בדיוק 2 דקות

פוליגג?

נמכר ברשתות הגדולות אני מקווה.... במה יתרונו לעומת סיד "רגיל"? האם אחרי זה יהיה אפרש להשאיר כסאות/שולחונות מבלי שיבדקו? ושוב תודה לכל "הערסים", וחובי ציון שעונים פה....:)

לא רצוי להניח ריהוט על הזפת

עם הכובד הרגליים של הריהוט ישקעו בזפת ויצרו חור עדיף להניח ארגזי ישיבה המשטח הרחב לא יפגע בזפת בהצלחה

max63

New member
...ושוב המחיר

פוליגג עולה לא מעט. לגבי סיד, נדמה לי שועד הבית חייב לסייד כל שנה. תשאלו באגודה לתרבות הדיור. כמו כן, העלות זניחה והויכוח מיותר. בין שקל לשקל וחצי למטר, כלומר כמאתיים ש"ח לגג משותף טיפוסי. מקס

למעלה