זיקית

גן חיות

New member
זיקית

הבוקר הגעתי לבית -הספר ותלמידים חיכו לי בחצר עם זיקית קטנטנה. הם מצאו אותה באמצע חצר בית הספר עומדת על הביטון באמצע כלום. הם ניסו, ואחר-כך גם אני, לשים אותה על עצים. היא כל פעם נפלה(אני שמתי יד - היא לא נפצעה מהניסיונות כאשר אני נכחתי).בהתייעצות עם ווטרינר שכנראה מבין, נאמר לי לשים אותה בפינת החי לכמה שעות "עד שיתחמם קצת" ולנסות שוב לשחרר אותה. לא התחמם וניסיונות שחרור לא צלחו. לא יודעת אם היא אכן הגיעה מאחד העצים בבית הספר או ילד(לא אלו שחיכו לי) לקח אותה מאזור המגורים שלו והניח שם או מהשהו אחר. כרגע היא במקום מוגן ומחומם ויש לה עלים וענפים. אבל ברור לי שהיא תמות שם כי אין לנו תנאים מתאימים לה ואין לנו אוכל עבורה. אין פצע או שבר או בעיה נראית לעין. אבל אם היא על ענפים היא נופלת. עצות??? איך לעזור לה???

galvin

New member
קשה מאוד להצליח איתן,

ללא הידע והתנאים המתאימים - וזאת כמובן ללא להתיחס לאיסור החוקי שקשור בגידולה. אם תספרי מהיכן אתם, אפשר יהיה לנסות להפנות אותך לגורם שיסייע. תוכלי לתאר מדוע היא נופלת? היא לא לופתת את הענפים? אגב, חשוב מאוד לדעתי לנצל את המקרה שארע ולספר לילדים כמה דברים - ראשית על הזיקיות, ובעיקר על ההבדל בין חיות בר לחיות מחמד ועל חשיבות השימור של חיות הבר - בטבע, ולהמנע מאיסופן - שמזיק להן.

גן חיות

New member
תודה

אני נמצאת באשקלון. אם תוכל להפנות אותי למישהו - זה יהיה מעולה. אם לא, החלטנו לנסות לשים אותה מחר בבוקר ליד שיחים בפינה שקטה יחסית של החצר ולקוות לטוב. היא לופתת את הענפים ואז אחרי כמה שניות נראה כאילו האחיזה שלה משתחררת והיא נופלת. בפינת החי היא בטרריום עם מכסה ושמנו לה ענפים. היא מצליחה לטפס ולעמוד עליהם. אבל בחוץ משום מה, לא מצליחה,לא ברור מדוע. אין סימנים לפציעות. כמובן שניצלתי את ההזדמנות להסביר שאסור לגדל חיות בר ושאין לנו תנאים בשבילה והיא תמות בשבי. וגם אם תשרוד, חיית בר צריכה לחיות בטבע. דווקא בבית-ספרנו עובדים חזק גם על נושא איכות הסביבה ועניין חיות בר מתקשר לדברים שנלמדו על בע"ח בסכנת הכחדה - לכן גם היה הגיוני לילדים מעבר לפרט המסויים הזה מדוע אסור לאסוף חיות בר. אבל שוב, לא ברור מהיכן היא הגיעה ואיך. בכל מקרה - הילדים מאד התלהבו ממנה וחלק "בקשו רשות" להוציא חומר אינטרנטי על זיקיות ולהביא מחר. הם מאד דואגים לה וחוששים שהיא תמות. תוכל להפנות אותי למישהו באזור שיוכל לעזור??

galvin

New member
לא נדיר להתקל בזיקית בשטח בנוי

בכל מקרה, לדעתי היא שומטת את עצמה מפחד ותו לא. כדאי לחפש שטח עם שיחים צפופים, להניח אותה קרוב לבסיס השיח, וזהו. לקוות לטוב.

weinman

New member
../images/Emo45.gif

מנסיון זיקיות קטנות נוטות בעת לחץ להפיל את עצמן לקרקע ולנסות להיטמע בעשב או בסיס שיח צפוף. יש להניח לה ל"מצוא את עצמה" לבד ואולי להשגיח מרחוק מספיק שלא מתקרב חתול סקרן. אם היא תרגיש נוכחות קרובה מידי היא עשויה להישאר לחוצה מכדי לטפס חזרה. הנה אחת קטנטונת (כ 5 ס"מ) מסתיו האחרון

למעלה