זיקנה זה דבר מרושע

Zadig

Well-known member
עולה זקן לאוטובוס. דבר ראשון הוא מוצא מקום ישיבה. אם יושב שם כבר מישהו, הוא צורח עליו או מתחנן, נכנעים, והוא מתישב.

אוטובוס זה מקום אכזרי, בו המושבים הראשונים על מדרגה מאוד גבוהה, לזקן קשה, והוא מרכז את כל המאמצים שלו לטפס, תוך כדי נסיעת האוטובוס בבורות והתעלות של תל אביב שמטלטלות את האוטובוס בפראות. כן, יש גם נהגים חובבי ברקסים, וגם נוער חסר מודעות שמפטפט ללא הרף, וגם את כל העובדים הזרים שמדברים בבליל שפות עם אהוביהם הרחוקים, ערבים, והומלסים נוסעי חינם.

הזקן לבסוף נח במושב, חצי מעולף, והוא רוצה להיות כמו כולם ושולף רב קו. אין לו אפליקציה שהיתה חוסכת הטרחת כל הסביבה. אז הזקן פונה למי שלידו, לא משנה מי, ודורש שיעביר עבורו את הרב קו במכשיר המרוחק. וזה, מתבצע. כולם לרשותו. עליו רק לעלות, לשבת ולרדת מהאוטובוס....

עכשיו לשאלה שתסמר את שיערותכם: האם זקן חייב להיות תוקפן ?

סופהו 1

Well-known member
קשיש רק עולה, יושב, יורד?
סליחה, איפה אתה חי?
הרי כתבת שאוטובוס הוא מקום אכזרי (לדעתי, לא רק לקשישים) ופירטת, פחות או יותר, מה עובר על נוסע מרגע העליה ועד לרגע הירידה מהאוטובוס.
אם זרועותיו אינן חזקות מספיק ואם אינו מתורגל בשמירה על שיווי משקל, סיכוייו לרדת בשלום מהאוטובוס, בחלק מהנסיעות, שואפים לטפס.
עדיף למצוא מיד מקום לשבת ואז, אוי, אוי, אוי, רחמו רחמו נוסעים...
אלו יואילו להושיט יד, לקחת את הכרטיס, לתקף את הנסיעה ולהחזיר.
אולי תתוסף להם נקודת זכות בדרך לגנעדן.

ולא, איש אינו חייב להיות תוקפן, גם לא צריך להיות כזה.
אבל אולי זו רק הפרשנות של הצופה מהצד?

אגב, הזיקנה אינה דבר מרושע. רק בני האדם ומי שהיה מרושע בצעירותו יהיה מרושע (יותר?) בזקנתו.

קלייטון.ש

Well-known member
אין לו אפליקציה שהיתה חוסכת הטרחת כל הסביבה
גם אני משתמש רק ברב קו ואין לי אפליקציה.
וזאת למרות - כפי שאני מספר לכל מי שמוכן לשמוע ולמרבה הפתעתו - יש לי טלפון חכם. יש לי סמסונג. כן. אשתי קנתה לי.
אבל לא מתקין אפליקציה לנסיעות. משתמש ברב קו.
אני מסכים שזקן לא חייב להיות תוקפן. הנה תראו אותי - אני זקן, אם לא בגיל אז ברוח, ותזכרו שיש לי 11 נכדים וגם זה אומר משהו - ואני לא תוקפן.
רק פעם אחת הבעתי כעס מסוים על חיילת אחת ברכבת בקשר למקום ישיבה. נסעתי ברכבת והיה נורא צפוף ואנשים עמדו, גם בצפיפות, וגם אני עמדתי איתם, ופתאום חיילת אחת במושב לידי קמה ואומרת לי "אדוני שב בבקשה".
נעלבתי עד עומק נשמתי. מה זה "אדוני" פה. אמרתי לה "תשבי את, מה זה שאני אשב"
נעלבה גם היא וישבה בחזרה.
אני יודע שלא הייתי בסדר ולא אחזור על כך.

Zadig

Well-known member
גם אני משתמש רק ברב קו ואין לי אפליקציה.
וזאת למרות - כפי שאני מספר לכל מי שמוכן לשמוע ולמרבה הפתעתו - יש לי טלפון חכם. יש לי סמסונג. כן. אשתי קנתה לי.
אבל לא מתקין אפליקציה לנסיעות. משתמש ברב קו.
אני מסכים שזקן לא חייב להיות תוקפן. הנה תראו אותי - אני זקן, אם לא בגיל אז ברוח, ותזכרו שיש לי 11 נכדים וגם זה אומר משהו - ואני לא תוקפן.
רק פעם אחת הבעתי כעס מסוים על חיילת אחת ברכבת בקשר למקום ישיבה. נסעתי ברכבת והיה נורא צפוף ואנשים עמדו, גם בצפיפות, וגם אני עמדתי איתם, ופתאום חיילת אחת במושב לידי קמה ואומרת לי "אדוני שב בבקשה".
נעלבתי עד עומק נשמתי. מה זה "אדוני" פה. אמרתי לה "תשבי את, מה זה שאני אשב"
נעלבה גם היא וישבה בחזרה.
אני יודע שלא הייתי בסדר ולא אחזור על כך.
לי יש אניצי שיבה בזקני המעוצב. בכל פעם שמציעים לי באוטובוס לשבת, אני מסכים ללא בושה. אני לא רוצה ורידים ברגליים או ידיים שריריות.
זוהי לא הונאה כי לא מבקשים ת"ז, הרצון לעזור זה למען הצידוק העצמי, ואני שמח לתרום.

אבח"י

Well-known member
עולה זקן לאוטובוס. דבר ראשון הוא מוצא מקום ישיבה. אם יושב שם כבר מישהו, הוא צורח עליו או מתחנן, נכנעים, והוא מתישב.

אוטובוס זה מקום אכזרי, בו המושבים הראשונים על מדרגה מאוד גבוהה, לזקן קשה, והוא מרכז את כל המאמצים שלו לטפס, תוך כדי נסיעת האוטובוס בבורות והתעלות של תל אביב שמטלטלות את האוטובוס בפראות. כן, יש גם נהגים חובבי ברקסים, וגם נוער חסר מודעות שמפטפט ללא הרף, וגם את כל העובדים הזרים שמדברים בבליל שפות עם אהוביהם הרחוקים, ערבים, והומלסים נוסעי חינם.

הזקן לבסוף נח במושב, חצי מעולף, והוא רוצה להיות כמו כולם ושולף רב קו. אין לו אפליקציה שהיתה חוסכת הטרחת כל הסביבה. אז הזקן פונה למי שלידו, לא משנה מי, ודורש שיעביר עבורו את הרב קו במכשיר המרוחק. וזה, מתבצע. כולם לרשותו. עליו רק לעלות, לשבת ולרדת מהאוטובוס....

עכשיו לשאלה שתסמר את שיערותכם: האם זקן חייב להיות תוקפן ?
אתמול, ואני נחשב כבר כ-זקן, עליתי לאוטובוס. ליד הכניסה, צמוד למושב שליד המדרגות עומדת גברת ומסדרת חפציה, לא יושבת ולא מאפשרת להכנס לפנים האוטובוס. זו קשישה שבמקומות אחרים בארץ היו כנראה מכים אותה. אני מאידך נזפתי בה: "אולי תשבי כבר? יהיה לך יותר נוח לשבת ולסדר את התיק." חפצה להרגני במבטה, אמ-מה ראתה חטיאר כמוה. התישבה וסתמה את הפה.
אני אף פעם לא יושב במושב הראשון. בדר"כ יושבים בו חטיארים אחרים, לפעמים נכות/נכים, לפעמים נשים ש"לא רואות" והן בטלפון, און בני תשחורת שמתעלמים. אם האוטובוס מפוצץ, יש מצב שאעיר להן.ם, בחינת: והדרת פני זקן.

Zadig

Well-known member
אתמול, ואני נחשב כבר כ-זקן, עליתי לאוטובוס. ליד הכניסה, צמוד למושב שליד המדרגות עומדת גברת ומסדרת חפציה, לא יושבת ולא מאפשרת להכנס לפנים האוטובוס. זו קשישה שבמקומות אחרים בארץ היו כנראה מכים אותה. אני מאידך נזפתי בה: "אולי תשבי כבר? יהיה לך יותר נוח לשבת ולסדר את התיק." חפצה להרגני במבטה, אמ-מה ראתה חטיאר כמוה. התישבה וסתמה את הפה.
אני אף פעם לא יושב במושב הראשון. בדר"כ יושבים בו חטיארים אחרים, לפעמים נכות/נכים, לפעמים נשים ש"לא רואות" והן בטלפון, און בני תשחורת שמתעלמים. אם האוטובוס מפוצץ, יש מצב שאעיר להן.ם, בחינת: והדרת פני זקן.
הנוער בחופש בין חגים (זה חידוש ?). אז היום באוטובוס ישב במושב הראשון נער גמלוני, חמוש באוזניות בוקסה,מרוח על 2 הכסאות ומתעלם מהכל.

האוטובוס דחוס בנוער, ונערות בגופיות מחוצות (ובכל זאת מדברות ומדברות ומדברות).
אותי ענין הנער הגמלוני כי אני תקוע ליד המושב שלו. הוא מידי פעם שולח מבט למתרחש ומיד חוזר לפוזה חסרת השליטה שלו.

ואז!!! עלה פועל בנין מאובק, מזיע וענק. קלט מיד שהנער הגמלוני בהצגה ואמר לו בקול עמוק, עבה, וחודר :) "תן לשבת !". הנער מיד הזדקף כמו זין, נדחף למושב ליד החלון והענק המסריח התיישב לידו, מוחץ אותו חחח

סופהו 1

Well-known member
הנוער בחופש בין חגים (זה חידוש ?). אז היום באוטובוס ישב במושב הראשון נער גמלוני, חמוש באוזניות בוקסה,מרוח על 2 הכסאות ומתעלם מהכל.
כן. מהשנה החופשה נמשכת מערב יום כיפור ועד לסוף סוכות (למחרת שמחת תורה)
כנראה כדי לאפשר להורים לנסוע עם ילדיהם לחו"ל, מבלי להמציא תירוצים מדוע נעדרו מהלימודים.
ואל דאגה, המורים לא קבלו עוד ימי חופשה.

האוטובוס דחוס בנוער, ונערות בגופיות מחוצות (ובכל זאת מדברות ומדברות ומדברות).
אותי ענין הנער הגמלוני כי אני תקוע ליד המושב שלו. הוא מידי פעם שולח מבט למתרחש ומיד חוזר לפוזה חסרת השליטה שלו.

ואז!!! עלה פועל בנין מאובק, מזיע וענק. קלט מיד שהנער הגמלוני בהצגה ואמר לו בקול עמוק, עבה, וחודר :) "תן לשבת !". הנער מיד הזדקף כמו זין, נדחף למושב ליד החלון והענק המסריח התיישב לידו, מוחץ אותו חחח
מה זה תקוע? עומד לידו ולא מתיישב??????????????????
תלמד.

אבח"י

Well-known member
כן. מהשנה החופשה נמשכת מערב יום כיפור ועד לסוף סוכות (למחרת שמחת תורה)
כנראה כדי לאפשר להורים לנסוע עם ילדיהם לחו"ל, מבלי להמציא תירוצים מדוע נעדרו מהלימודים.
ואל דאגה, המורים לא קבלו עוד ימי חופשה.

מה זה תקוע? עומד לידו ולא מתיישב??????????????????
תלמד.
את נוסעת באוטובוס [ אאוטובוווס, ב הגייה יקית ישנה-נושנה]
תקוע לידו זה אומר: הכניסה לתוך האוטובוס מנועה, על מדרגות הכניסה מצוטטף קהל. = תקוע ;-)

סופהו 1

Well-known member
את נוסעת באוטובוס [ אאוטובוווס, ב הגייה יקית ישנה-נושנה]
תקוע לידו זה אומר: הכניסה לתוך האוטובוס מנועה, על מדרגות הכניסה מצוטטף קהל. = תקוע ;-)
רגע, איך אתה יודע?
זה לא Zadig שהתלונן ??:oops:
ואי אפשר להיות תקוע באמצע האוטובוס???

אבח"י

Well-known member
רגע, איך אתה יודע?
זה לא Zadig שהתלונן ??:oops:
ואי אפשר להיות תקוע באמצע האוטובוס???
כי אני נוסע בתחבורה ציבורית.
כי הסיפור הזה שהוא מספר אופייני לבני תשחורת על המושב, בדר"כ מאחורי הנהג.
אפשר להיות תקוע באמצע האוטובוס, לשונאי קהל וצפיפות וריחות בוקר לא רחוצים - זה סיוט.

למעלה