זירוז טבעי בשבוע 38+5? מוקדם מדי?

טליאור

New member
זירוז טבעי בשבוע 38+5? מוקדם מדי?

כבר נורא בא לי ללדת - ענייני לו"ז, טמפרטורה, ומשקל. ואני מתפתה לבקש מהחצי מסג'ים, להתחיל לרוץ במדרגות וכו'. מצד שני, אני יודעת שעדיף שיצא כשהוא מוכן, ולא נראה לי לעניין לזרז אותו. מה דעתכן? ל"עזור" לו או לעזוב אותו?

לעזוב אותו.

מצד שני - הזירוזים שציינת לא ישפיעו אם הגוף שלך והעובר שלך לא מוכנים עדיין, אז אני גם לא חושבת שהם יגרמו לנזק. רק אל תתישי את עצמך יותר מידי עם ריצה במדרגות וכו' - עדיף שתגיעי ללידה WELL RESTED.

שָׂרָה

New member
גמני רוצה שיוולד עד יום שלישי

כי ביום רביעי זה כבר ראש חודש אב, ואז תשעת הימים... לא בא לי שאצטרך לחגוג ברמיצוה או בתמיצוה בתשעת הימים שאסור לעשות בהם מוזיקה. והתל"מ שלי הוא ביום שלישי כלומר מחר (אמאלה!) ואחרי תשעה באב זה יהיה כבר 9 ימים 'היריון עודף' כך שאני נדפקת בכל הכיוונים. אילו היה אפשר לשלוף את התינוק כמו שמוציאים מתנה מקופסא בלי סיכונים.. אבל אין כזאת חיה אז אצטרך לחכות בסבלנות ולכבד את הבחירה של התינוק בקשר לתאריך הלידה שלו אפילו שלי זה לא נראה. מה שהכי חשוב זה תינוק בריא ולידה קלה ובריאה. אוף, נמאס לי כבר אין לי כוח! אני רוצה כבר ללדת!

טליאור

New member
מאחלת לך שיגיע מהר....

גם אצלי יש בעיקר בעיות לוז, לא בגלל תשעה באב אלא בגלל שהרופאה שלי נוסעת בתל"מ שלי לשבוע, ואני מתכננת לידה פרטית במעייני הישועה איתה. חוצמזה יש לנו מסיבת סיום של הגן, שגם אם אני אוותר עליה, ממש לא מתאים לי שהחצי יצטרך לוותר עליה. רועי מתכונן למסיבה הזו כבר שלושה שבועות... וזו בכל זאת מסיבת סיום ראשונה... בינתיים אני נצמדת למה שרוני אמרה - הרי אם אנחנו לא מוכנים זה לא יעזור, ובכל זאת יותר טוב לי כשאני מרגישה שאני עושה משהו....

עופריקה

New member
אני גם בגישה של רוני

לכל זמן ועת לכל חפץ מה שקורה בסוף, זה גוף רווי באדרנלין במקום שטוף אוקסיטוצין ללידה יש לו"ז משל עצמה. מסז'ים זה נפלא - לכי על זה. תהני, תתמסרי, תכנסי למצב מקבל, מתפנק, מרפה וכו'. מי אמר שאסור? שום אייקון לא עובד הבוקר... חבל תכננתי מצגת יפה

אשכר ש

New member
אני לא בעד זירוזים טבעיים

אלא אם אין ברירה והם תחליף לזירוז רפואי. שבוע 38 זה בהחלט מוקדם. תהני משארית הזמן הקצרה שלך, הליכות ומסאז'ים זה טוב בלי קשר (רק לא להתיש את עצמך) וכמו שציינו כבר, הם גם לא יזרזרו לידה אם גופך לא מוכן.

סטיוויה

New member
עיזבי אותו

יש לו את היום שבו הוא רוצה להוולד.אל תתערבי לו בחיים.תהיי אמא.

g a n i

New member
מהרגשה לא מבוססת שלי, רק מסיפורים

שקראתי בפורומים, גם ללידות שהתחילו בזירוזים טבעיים - יש איזו נטייה להתארך או להזדקק ליותר התערבויות. ממש לא מבוסס על כלום חוץ מאשר על התרשמות לא בדוקה. יש פה קצת דיסוננס, אבל בכ"ז כך יוצא. אולי זה אפילו רק בגלל היולדת/בן זוגה, ואולי כי מה שאין לו פוטנציאל פוטנטי - לא יפעל לשום כיוון. בדומה לכך שאם זה יכול להועיל - זה יכול גם להזיק (ופה אני לא מתייחסת ל"נזק" אלא ליכולת קידום). אם לא התחילה לידה - מישהו מהשותפים לא מוכן, הגוף או העובר. תנוחי. תשני. תהני מהשקט. תעשי כל מה שלא תוכלי אח"כ. בקיצור, שיעור ראשון בסבלנות אימהית, ואוי... כמה שהוא קשה! נב משהי מוכנה לעשות לי copy-paste להודעה הזו בסוף ספטמבר?

אני מסכימה עם gani אבל רוצה להגיד

גם שזה ממש לא מחייב. אני לא יודעת אם הדוגמה האישית שלי נחשבת כ"השראת לידה" או כ"זירוז לידה" אבל בלידה האחרונה שלי (לפני חודש) היתה ירידת מים ב-7 וחצי בבוקר, ובשעה 1 בצהריים עדיין לא היו צירים. כך שבעצם הלידה כן התחילה, אבל הרגשתי שצריך איזה "פוש" קטן כדי להמנע מלהגיע למחרת בבוקר לבית חולים בגלל חשש לזיהום, ולהמנע משאר התערבויות מעצבנות כמו פתיחת וריד ומתן אנטיביוטיקה וזירוזים כימיים (רציתי ללדת בבית וכך גם היה). אז כ-6 שעות לאחר ירידת המים, בהמלצתה של המיילדת שלי, לקחתי 60 מ"ל שמן קיק ותוך כשעה התפתחו צירי לידה חזקים כל 5 דקות. מרגע התפתחות הצירים ועד שהתינוקת היתה בחוץ, עברו כ-3 שעות. אז זו דוגמה לזירוז טבעי שלא גרם להתארכות או התערבויות... לא יודעת לאיזה קטגוריה זה נכנס.

g a n i

New member
IMHO לחלוטין "זירוז" ולא "השראה"

באמת הייתי צריכה לעמוד על ההבדל (המשמעותי) בהודעה שלי.

ריקי29

New member
גם אני מתה לזרז, אבל...

נראה לי שזה לא נכון לעשות אינטואיטיבית. גם ככה אני קרציה עם הפילפילונת שלי, כך שלא אתפלא אם היא תחליט לנוח לה ברחם עד צאת נשמתי...

למעלה