זירוז תהליך ההתנדבות

דוד1994

New member
זירוז תהליך ההתנדבות

שלום, אני בן 19 ועוד מעט כבר מתקרב לגיל ה-20 קיבלתי פטור צבאי על רקע רפואי וכעת אני מעוניין להתנדב, התחלתי את תהליך ההתנדבות בתחילת אוגוסט, מסרתי את המסמכים הרפואיים שביקשה הרופאה, וכעת אמרו לי בתא מתנדבים שהתיק נמצא בלשכה וכשהוא יגיע אליהם הם יעבירו אותו לענף רת"ם ששם יזמנו אותי לועדה רפואית. עכשיו העניין הוא שכמעט כל יום אני מתקשר לברר מה הולך איתי, כי אני כבר גדול בגיל ואני ממש לא אוהב לשבת בחיבוק ידיים, השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לפעול? ז"א להתקשר לגורמים מסויימים (להפעיל קשרים מסויימים ואם כן איפה?) להתקשר ללשכת הגיוס במטרה לזרז את תהליך העברת התיק? וברגע שהתיק יועבר לענף רותם לנסות לזרז את התהליך שם ואם כן איך ועם מי יש אפשרות לדבר? (יש ברשותי את האופציה "ליצור" קשרים, אני פשוט לא יודע איפה ואיך?) וחוץ מהקשרים עצמם מה אני אישית יכול לעשות בזמן שאני בבית חוץ מלשבת בחיבוק ידייים ולחכות שיתקשרו אליי? כי בגדול אני מבין שהתהליך עצמו כמו כל תהליך בצהל מוצף בבירוקרטיה ובתכלס עם טיפה דחיפה זה יכול להאיץ את העניין בטיל...

המון תודה לעוזרים!

liavavraham

New member
היי דוד

ראשית, אני מאוד מאוד מבין אותך. גם אני הייתי כזה, ולא יכולתי לשבת בחיבוק ידיים ולא לעשות כלום.
התהליך עצמו לוקח קצת זמן, אין ממש אפשרות לזרז אותו, כי הוא בעיקר תלוי בהחלטה של רופא מדור מתנדבים, שמחליט בסופו של דבר, האם אתה כשיר להתגייס.

מצד שני, יש לך גם חלק לא קטן בנושא שיכול לזרז את התהליך, והוא מציאת תפקיד ומקום השירות. במידה וחשבת כבר על תפקיד ואם גם יש לך מקום שאתה רוצה לשרת בו, הייתי ממליץ לברר מול הכ.א שם, על מנת שימשכו אותך אליהם. זאת בתנאי שאושרה לך ההתנדבות. במידה ועדיין לא אושרת להתנדבות, לא יוכלו לקבל אותך. יש מגוון תפקידים מעניינים הפתוחים בפני מתנדבים. תוכל למצוא כמה מהם תחת מאמרי הפורום, ב'הצעות תפקידים'.

מעבר לזה, הייתי ממליץ בינתיים לחפש עבודה קטנה וזמנית, עד לגיוס, כמו שאני עשיתי. כך יצא מצב שעבדתי כמה חודשים עד לגיוס וחסכתי כסף, ולא ישבתי בחיבוק ידיים.

שיהיה המון בהצלחה, דוד!

למעלה