זירזור - מידע

BEN86

New member
זירזור - מידע

אני גר בנתניה ושאתם אומרים זירזור זה די מוזר בשבילי אצלנו יש כמה שמזרזרים ללא הצלחה מרובה אבל מסירות עם רולרים רצינים רפלות גדולות ובעומקים יחסית גובהים 10 20 30 מטר וראיתי שיש אנשים שאומרים שהם מזרזרים מהחוף כאילו זורקים את הפתיון דמי מהחוף ומושכים ומביאים דגים, אצלנו הדיג ברולר זה עם תולעים על מרמירים למרות שאני בצלילה מביא ורואה בקרבת החוף טרולוסים רבים אז מישהו מוכן להגיד לי איך מזרזרים מהחוף מה אתם מזרזרים בעומק של 2 3 מטר או מה? ועוד משהו האם אתם מזרזרים עם אותו רולר שנגיד דגים איתו על מרמירים מקל טלסקופי 4.5 מטר ורולר רגיל מסתובב{SPINNING} ?????

אוריא

New member
ז´רז´ור מהחוף.

לצערנו, לרובנו אין סירה או יאכטה. כמובן שעדיף היה לז´רז´ר בלב ים. אנחנו מז´רז´רים מהחוף במקומות שיש עומק של 2-3 מטר די בהתחלה. אבל שים לב אנחנו בדרך כלל קושרים לחוט הראשי מצוף זריקה (עם המקל שלך זה 40 או 60 גרם) ואחרי 1.5-2 מטר אנחנו קושרים את הפתיון. בצורה כזו אנחנו זורקים את הפתיון כמה שיותר רחוק. עוד פרמטר שהוא מעט בעייתי, אבל תמיד טוב שיהיו באיזור סלעים. בקשר לרולר - כמובן שעדיף שציוד הז´רז´ור יהיה חזק וקל כמה שניתן. אבל אני לא רואה שום מניעה, כל עוד הוא עומד במאבק עם הדג ויש בו מספיק חוט, לז´רז´ר אם אותו רולר. כדאי, כדי שההטלה תהיה רחוקה יותר, שהספולה תהיה מלאה חוט. ברוך הבא לפורום.

BEN86

New member
הציוד!!

מצטער שאני שואל את כל זה ולא קורא את המאמר פשוט זה קצת לא ברור במאמר יש לי רולר מיטשל אלומיניום 398 ומקל דולפין קרבון 4.5 מטר אני רוצה לדעת מה אני צריך להוסיף ולקנות את הכי בסיסי כדי שאני יוכל לנסות לזרזר בנתניה ואיפה אפשר לקנות את הדברים האלה באיזורים של תל אביב נתניה והרצליה וחדרה

alonps

New member
../images/Emo110.gifתגובה ראשונית

BEN86 יקירי, הציוד הבסיסי ביותר הינה ז´רז´רה כסופה באורך של כ 5-7 ס"מ אותה עליך לחבר ישירות לחוט המוביל. כדאי להתבסס על חוט טוב 0.3-0.45 אשר לא ייקרע. ממליץ לך קודם להסתכל על אחרים מנוסים יותר... לגבי חנויות, חפש בדפים הקודמים שמות חנויות או חכה לרשימה המאורגנת שאורי מכין. הרשימה תופץ בעוד כמה ימים. בהצלחה, ואל תתיאש.

לגבי ציוד

ראשית הרולר שיש לך הינו רולר טוב .. הוא בשקט יכול לשמש אותך גם לג´רג´ור.. החכה שלך חבל עליה בעיקרון לא מומלץ לז´רז´ר עם חכות קרבון למרות היותן חזקות וגמישות .. הן רק לא בנויות לקבלת חבטות כגון חבטת שוט לכן הייתי ממליץ לך לג´רג´ור ללכת על מקל 2 חלקים באורך של 2.7 עד 3 מטר לכול היותר.. מקל טוב יתן לך תנופת זריקה טובה ורחוקה.. ויעמוד בכול העומסים של דגים עד רמת 6.7 קילו במכות שוט או תפיסות פראיות.. שיהיה לך בהצלחה..

למעלה