זירת אלרוב מול כלל

משקיע88

Well-known member
כזכור, אלרוב נדלן בשליטת אלפרד אקירוב צברה כ 14.51% ממניות כלל החזקות עסקי ביטוח, שהיא חברה נטולת בעל שליטה. אקירוב ניסה לקבל אישור שליטה מהממונה על שוק ההון אך נדחה. אחת הבעיות העיקריות במתן היתר כזה היא עבירה על חוק הריכוזיות, שכן בבעלות כלל גם חברה למימון וחברת כרטיסי אשראי (מקס) כך שבמצב הנוכחי אישור שליטה ייצור 3 שכבות ציבוריות.
פתרון לבעיה זו אפשרי אם אלרון נדלן תימחק מן המסחר. היא עוסקת במרץ ברכישות עצמיות של מניותיה והפיכתן לרדומות כדי להתקרב לרף של 90% מהמניות שיהיו בשליטת אקירוב.
לפי החוק, כאשר יגיע להחזקה ב 90%, הרי על מנת להמשיך ולרכוש מניות עליו להגיש תשקיף לרכישת יתרת המניות שבידי הציבור.
בדיקה זריזה מראה ש 5.8% ממניות אלרוב מוחזקת ע"י קרנות נאמנות של קבוצת מור. אז כרגע אקירוב מחזיק בכ 89% מהשליטה באלרוב, ומור מחזיקה בבלוק חוסם שלא יאפשר לו להגיע לרכישה כפויה, שכן אז הוא יצטרך לשלוט בלפחות 95% מהמניות.
לכן אני צופה דרמה לא קטנה שתתרחש בקרוב - רכישה של מניות מור בפרמיה על מחיר השוק והגשת הצעת רכש לציבור לכל שאר המניות.
נשים לב כי אלרוב נדלן נסחרת בשווי של 51% מההון החשבונאי שלה, ונוכל לנחש באיזה פרמיה יהיה מדובר בהצעת הרכש אם אכן תתקיים.
ומכאן לכלל. זו נסחרת ב52% מהונה העצמי. המנכ"ל יורם נווה רמז לאחרונה כי בסוף השנה הנוכחית הוא צופה לכך שכלל תוחל לשוב לחלק דיבידנדים אחרי תקופת בצורת של יותר מ10 שנים.
ניתן גם להניח שמרכיב ההכנסות משוק ההון וממקס ישתפר כמו גם המחזוריות הרגילה של עסקי הביטוח. אני מניח שיש מקום לשיפור של עשרות אחוזים בשווי כלל אם יהיה לה בעל שליטה שיטלטל את שליטת וועד העובדים בחברה ויכניס ניהול נמרץ יותר ואיכותי יותר של מוצריה בשוק ההון כמו בתקופתו של מנהל העבר יוסי דורי. איכות ניהול ההשקעות היא גורם מרכזי במשיכת כספים חדשים למוצריה של כלל.

dw

Well-known member
מנהל
כתבה של גולן חזני בנושא, לפני כמה ימים:
במאמץ לקבל היתר שליטה בכלל ביטוח, אקירוב ביצע עוד רכישה עצמית של אלרוב | כלכליסט (calcalist.co.il)

גם אני חשבתי על כך לפני כמה חודשים, והסיבה מדוע לא קניתי קצת אלרוב נדלן היא כי אני לא מתפעל מביצועי הפירמה.
השווי של אלרוב נדלן, 2.7 מיליארד, די דומה לזה של בזן, 2.8, ובאזור השווי הזה בזן נראית לי יותר אטרקטיבית.
אבל... מור אינם פראיירים ואם אקירוב יבקש למחוק את הנייר הוא יצטרך להציע פרמיה.

האם זו סיבה מספיקה מבחינתי כדי להיכנס לנייר? לא, כי האפסייד תלוי בהחלטה הקפריזית של אקירוב, ואם לא תהיה כזו אז משער שעוד ספקולנטים ירצו לנטוש והנייר ירד, כי הפירמה עצמה נראית לא משהו. מור תקועים לו בגרון. אם זו היתה השקעה טובה באמת אז כנראה שהיו עוד מוסדיים.
ושוב - בתרחיש הצעת רכש כן מצפה לקפיצה. זה לא טרייד לא סביר. כאמור גם אני שקלתי אותו.

טרייד חלופי, שאותו כן בחרתי לעשות, זה לקנות את הכלה. |בלונד| זו שבגללה החל כל הבלאגן הזה - כלל אחזקות ביטוח. נכס הבסיס.
אותה כן יש לי בתיק, היא מנוהלת היטב, המניה זולה ואין לי בעיה להחזיק אותה גם עוד כמה שנים בתיק.

משקיע88

Well-known member
הנימוקים שלך הגיוניים פרט לאחרון שבהם. כלל איננה מנוהלת היטב, אלא אם ניהול טוב מוגדר כקטסטרופלי. הניהול הוא הגרוע ביותר מכל חברות הביטוח, כולל מגדל בבעלות אליהו. יש שם שלטון אספסוף והניהול מנסה לרצות ועד עובדים מיליטנטי ולא את המשקיעים במניות. גם אם חתול רחוב יתמנה למנהל שם, התוצאות ישתפרו.

• Haha
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
הנימוקים שלך הגיוניים פרט לאחרון שבהם. כלל איננה מנוהלת היטב, אלא אם ניהול טוב מוגדר כקטסטרופלי. הניהול הוא הגרוע ביותר מכל חברות הביטוח, כולל מגדל בבעלות אליהו. יש שם שלטון אספסוף והניהול מנסה לרצות ועד עובדים מיליטנטי ולא את המשקיעים במניות. גם אם חתול רחוב יתמנה למנהל שם, התוצאות ישתפרו.
אם כך אז לא הייתי נוגע באמא אלרוב.
אנחנו כבר לוקחים סיכון הצעת רכש. אם נכס הבסיס לא נראה לנו? אז זה בכלל זוועה.

זה שכלל פישלה בעבר זה ברור. בגלל זה היא ומגדל נסחרות בחצי על ההון, בעוד שהפניקס נסחרת מעל ההון, אבל מתחילים לראות ניצני שינוי -
אני, כמו אקירוב, התנגדתי למהלך הנועז של יורם נווה לקניית מקס. בינתיים, מה לעשות, צריך להודות שיורם צדק, זו היתה קניה טובה, אני מוריד את הכובע ואוכל אותו בתאבון, בשקט :p
זה בסדר. יותר חשוב ביצועי הפירמה מהאגו שלי. אנחנו רק המשקיעים. חשוב להיות צנועים.
אני לא בטוח שגם אקירוב כזה.

משקיע88

Well-known member
כל חברה תלויה באופן הניהול שלה. ברור שמי שקונה את כלל ב50% מההון לוקח בחשבון את הניהול הירוד. כל הרעיון במה שכתבתי שנראה לי שיחול כאן שינוי. אינני מתפעל מהניהול של אלרוב אבל גם היא נסחרת בחצי ההון ויצרה ערך חיובי ב 10 השנים האחרונות, מה שאי אפשר לומר על כלל. סביר לי שאלרוב ימצא מי שינהל את כלל (אולי לא ג'ורג'י) וימצא מנהלי נכסים טובים יותר מהקיימים. זה כל הסיפור.

dw

Well-known member
מנהל
כל חברה תלויה באופן הניהול שלה. ברור שמי שקונה את כלל ב50% מההון לוקח בחשבון את הניהול הירוד. כל הרעיון במה שכתבתי שנראה לי שיחול כאן שינוי. אינני מתפעל מהניהול של אלרוב אבל גם היא נסחרת בחצי ההון ויצרה ערך חיובי ב 10 השנים האחרונות, מה שאי אפשר לומר על כלל. סביר לי שאלרוב ימצא מי שינהל את כלל (אולי לא ג'ורג'י) וימצא מנהלי נכסים טובים יותר מהקיימים. זה כל הסיפור.
סיבה משמעותית לאובדן הערך בכלל ביטוח בעשור האחרון היה אונס הרגולטורית את אלשטיין למכור את כלל בכל מחיר.
לו היו מכריחים את אקירוב למכור מניות של אלרוב בכל מחיר אני חושב שהמניה היתה נסחרת יותר נמוך מהיום.

טיעון נגד יגיד, לא בלי מידה של צדק, ש OK, אונס ה firesale הרגולטורי אכן דרקוני אך שייך לפרה היסטוריה, ואם כלל ביטוח היתה כזו בוננזה אז המניה היתה עולה לאחר מכן.

בשטח אנו למדים שהמניה אכן עלתה מרמות השפל, נגיד בערך הכפילה את עצמה, מ 3000 ל 6000 של היום.
מתי זו תכפיל את עצמה שוב, לאזור ה 12-13 אלף, סביב ההון עצמי? אם תכפיל בכלל, שאלה טובה. תלוי בניהול בשנים הבאות.

משקיע88

Well-known member
אלה שאלות שיקבלו תשובה רק בעתיד. בינתיים אלרוב עלתה מרמות של 250 נקודות סביב ראשית המאה ל 13000...

dw

Well-known member
מנהל
אלה שאלות שיקבלו תשובה רק בעתיד. בינתיים אלרוב עלתה מרמות של 250 נקודות סביב ראשית המאה ל 13000...
פחות עקבתי אחרי הנייר. משער שהטרייד הפיננסי המוצלח שעשה במניות בנק לאומי תרם לכך.

משקיע88

Well-known member
לדעתי אם אקירוב ירצה להפוך לבעל השליטה בכלל הוא יעשה זאת באופן אישי ולא דרך אלרוב. לאלרוב סידרות אג"ח רשומות בבורסה בכ 1.2 מיליארד ש"ח ואקירוב יכול לגייס כספים מבנקים זרים באופן אישי תוך שיעבוד מניותיו. בלי קשר נראה שהוא מתכנן למחוק את אלרוב מהמסחר ולחסוך הטרדות שנובעות מכך שהיא ציבורית. אולי ישלם פרמיה על הרכישות האחרונות. מור אינם פראייערים.

משקיע88

Well-known member
דברי נווה נטולי כל תוכן ונועדו ליחסי ציבור בלבד. שיסביר מדוע כמנהל נכסים של הציבור הוא מדשדש בתחתית הדירוג מאז עזיבתו של יוסי דורי. עסקי ביטוחי הרכב תחרותיים למדי והשוק מתמחר מחירים בהתאם לגלי הגנבות והתאונות. כל מיני קשקושים על שליחות המוסדיים ועל יתרון לגופים הגדולים נאמרים מתוך פוזיציה.

למעלה