זיתים בוואקום?

נטעליג

New member
זיתים בוואקום?

קיבלתי שתי אריזות (תיבולים שונים) של זיתים שחורים בוואקום.
שקית אחת נסגרת בעזרת רוכסן (זיפלוק) את הזיתים בשקית השניה אצטרך להעביר לצנצנת.
האם אני צריכה להעביר את הצנצנת חיטוי כלשהו לפני המילוי? (מים רותחים וכו')
הצנצנת עשויה זכוכית המכסה הוא לא הסוג המתברג אלא כזה ש"לוחצים" אותו ועשוי מפלסטיק.

בעיה שניה- הזיתים מלוחים מאד ורכים מאד, נמעכים בחיתוך. ניסיתי להכין ממרח\רוטב ירוק בבלנדר סטיק עם עלי טימין טריים וללא תיבול נוסף והמליחות כל כך מודגשת שזה לא אכיל.
האם כדאי להוסיף ירק\מרכיב נוסף לא פחמימתי לאיזון הטעמים, או שפשוט להשתמש בזה כבסיס לרוטב לפסטה\תיבול למרק (לא עולה לי כרגע בראש מרק שזיתים משתלבים בו?)\בישולים אחרים?

 

TCHM

New member
ככה...

לא ציינת אם אלו זיתים בנוזל או אלו הכבושים במלח בלבד(מצומקים),
לשאלתך הראשונה - בשני המקרים אין צורך לעקר את הצנצנות, מספיק
שיהיו שטופות ונקיות.
לשאלתך השניה - אם יש נוזלים סנני את הזיתים והניחי אותם בקערה,
מלאי את הקערה במים והניחי לשעתיים, סנני שוב וחזרי על הפעולה
3 פעמים.
טעמי את הזיתים ואם הם עדיין מלוחים לטעמך חזרי על הפעולה שוב.
ההשריה במים מפחיתה את כמות המלח בזיתים אבל לא ניתן לסלק
לחלוטין את המלח.
יבשי אותם מהמים והחזירי לצנצנת, מלאי את הצנצנת בשמן זית או
שמן קנולה למניעת מגע של הזיתים עם חמצן. (זיתים בכבישת מלח
רגילים אין צורך לשמור בשמן מכיוון שהמלח הוא משמר מצוין).
הוספה של כמות זיתים נוספת שאינה מלוחה כ"כ לתערובת הכנה כל
שהיא לא תועיל מכיוון שבכל מקרה גם בהם יש כמות נכבדה של מלח.

בהצלחה.
 

TCHM

New member
אם כך...

קל יותר להפטר מחלק מהמלח כאשר מדובר במרינדה כי היא על
בסיס מים, מכיוון שמדובר בפעולת דיפוזיה שבה המלח עובר לנוזל
(מים) כלומר מריכוז גבוה לריכוז נמוך.
לא לשכוח להניח את הזיתים בצנצנת ולמלא בשמן אחרת הם ירקבו.
 
למעלה