זיתים

Ivory Flower

New member
זיתים

בוטנים, בייגלה, אפילו פופקורן.. זה נחשב סטנדרטי להגיש אחד מהם לצד בירה בפאב או שזה צ'ופר שקיים רק בצפון? בתור אחת מהצפון, עד עכשיו זה היה רגיל. כשהגעתי לארץ ת"א, וראיתי שעבור קערית בוטנים או זיתים הם דורשים 5 ש"ח ממש נדהמתי. מה באמת צריך להיות? התל-אביבים מנצלים את זה שיהיו להם לקוחות בכל מקרה או שהצפונים מצ'פרים?

rustynail

New member
ברוכה הבאה למרכז

בברים השכונתיים יש משהו בצד לרוב בשאר בד"כ לא!

תלת חי

New member
תלוי במקום...

דווקא יש לא מעט פאבים במרכז שיש להם נשנושים ליד הבירה, אבל יש מקומות שרוצים שתזמיני אוכל והם לא רוצים לסתום אותך עם זיתים, דווקא הגיוני..

moon light9

New member
אצלנו יש...

אבל תני לי לספר לך שזה מאד לא כלכלי לי :) אז כן זה נטו פינוק. לגבות כסף על משהו שעולה לי כסף זה לא ניצול זה עסק :) אני מגישה בייגלה אצלי ליד הבירה בכיף, אבל זה עולה לי כסף, ולא מעט בהתחשב בתרבות הישראלית של אפשר עוד?

Ivory Flower

New member
אני מבינה את ההגיון הכלכלי מאחורי לגבות על זה

תשלום. אבל שאלתי האם זה סטנדרט? כי אני יודעת שיש משקאות שיש מגישים עם זיתים בפנים (או דובדבנים או תולעים וכו
) עכשיו, האם בירה זה משהו שנהוג להגיש עם זיתים? אם כן, הגיוני שישימו את זה בצד, כי מי יזרוק זיתים לתוך כוס בירה?

tal1g

New member
התרבות שלנו גורמת לכך או חוסר התרבות.

אני זוכר תקופה שבפק"ל מגישים נשנוש וטענים הגאונים שזה בשביל להצמיא.רק שמי שצמא לא שותה עוד וויסקי. אלא מבקש כוס מים. לקוחות חוזרים שיושבים על קולה וכל הערב צריך לחזור ומלא להם את הקערה ולהתעסק עם קבוצה שכולם "טוחנים" יוצר כשל בניהול הזמן של הברמן. ומסית אותו מלהיות נותן שרות כלכלי. מה עוד ששידרגו והיום גם כמעט ואין ביגלה וכו" אלא לדגמא נאצ'וס שכבר עולה 20 ש"ח וצפונה. אין סטאנדרט ולקוחות מתרגלים גם ככה אלא שמתלוננים. שיצאו לקיוסק ויקנו ביגלה למה זה בתכל'ס נהיה מוגזם התובענות של לקוחות שבדה"כ לא משלמים גם ככה.

moon light9

New member
אותם הדברים שאת מדברת עליהם הם קוקטילים

בעיקר שמתומחרים בהתאם. בירה שעולה 22 ש"ח לחצי בת"א, לא כוללת בתוכה בייגלה או זיתים. זה לא סטנדרט. למרות שברוב הברים השכונתיים בת"א יפנקו אותך במשהו ליד הבירה. בוא נגיד שאצלי בתפריט זיתים/בייגלה עולה 5 ש"ח בפועל בדר"כ יוצא חינם, אבל עם שולחן אוכל בייגלה במקום ארוחת ערב אז אני מודיע להם שרק הסיבוב הראשון חינם. יש גבול לכל תעלול :)

Ivory Flower

New member
אני חושבת שזה רעיון מעולה

סיבוב ראשון חינם, זה לא בזבוז לבעל המקום, וזה מספיק נחמד ללקוחות. חוץ מזה שיש גם דברים זולים להגיש, נגיד זיתים. אבל אתה בטוח שזה לא סטנדרט?

moon light9

New member
אני בטוחה במאה אחוז

שבת"א אין סטנדרט לגביי שום דבר בברים, אולי רק בנוגע לכמה זה חצי ליטר בירה :)

למעלה