זכאות לבי ט וח לא ו מי במקרה מחלה

זוי

New member
זכאות לבי ט וח לא ו מי במקרה מחלה

יש לי חו ב לביט וח לאומי על תקופה בה לא עשיתי כלום. במהלך אותה תקופה עברתי ניתוח רפואי מסויים. האם גם על התקופה הזאת שעברתי ניתוח אצטרך לשלם דמי ביטוח או שהחוב של התקופה הזאת יבוטל? האם אני יכול לתבוע כסף על תקופה זאת?(גמלת מחלה או משהו כזה-כי לא עבדתי לפני הניתוח או אחריו)

חוב בדמי ביטוח למי שאינו עובד

האם נותחת בנסיבות של תאונה? מתי זה קרה? אינני רואה כל דרך שלא לשלם את דמי הביטוח בעבור אותה תקופה. מהמילים "לא עשיתי כלום" אני מבין שלא נרשמת גם כדורש עבודה בלשכת התעסוקה, לא קיבלת דמי אבטלה ולא כל קצבה אחרת. לדעתי, עליך לגשת לביטוח הלאומי ולהסדיר את החוב. יש בידיהם סמכויות נרחבות להקל עליך בחוב, בהתאם לנסיבותיך, להפחית קנסות וריביות ולהגיע איתך להסדר לתשלום החוב.

er567

New member
קרה לפני כמה שנים ולא בנסיבות של

תאונה אלא מחלה, (עניין רפואי שמצריך ניתוח) לא עבדתי לפני הניתוח ולא לאחריו ואכן לא נרשמתי גם כדורש עבודה בלשכת התעסוקה. להבין שאצטרך לשלם את מלא סכום הביטוח כמי שלא עובד ? אם אפשר לחדד את עניין ההקלות בחוב, האם מלבד קנסות וריביות שאולי יבטלו לי עדיין אצטרך לשלם הצמדה? האם הם מוותרים גם על כסף על שנים שלא שילמתי מזמן או שעדיין הם יתבעו על כל חודש בחודשו? תודה

למעלה