זכאות למגורים בבית החיל

nofarn22

New member
זכאות למגורים בבית החיל

אני אשרת בבסיס פתוח, ואני יודעת שמבחינת מרחק לבית לא מגיע לי לישון בבית החיל (25 קמ).
אבל הבעיה שלי היא לא המרחק אלא העובדה שאני סובלת מבחילות מאוד מאוד קשות בנסיעות, לחזור כל יום הביתה - פעמיים נסיעה (לא משנה אם ברכבת או אוטובוס) נסיעות שהם בין שעה לשעתיים גורמות לי לבחילות מאוד קשות (ובהתאם גם להקאות.. מצטערת><).
נסיעות בשבילי הם ממש סבל תהומי.
הדבר היחיד שמחזיק אותי בנסיעות זה כדורים מיוחדים שאני לוקחת, אבל לקחת אותם פעמיים ביום זה מאוד מסוכן ויכול לגרום לנזק בגוף.

ולכן השאלה שלי אם על סמך כל זה אני אוכל לישון בבית החייל? ניראה לכם שאני אקבל אישור?
עושים הרבה בעיות בעניין?

How I Disappear

New member
אי אפשר לדעת.

מה שכן, כשיהיה לך מפקד ישיר, תדברי איתו על העניין והוא יגיד לך בדיוק מה
לעשות ולמי לפנות. הוא גם יוכל לעזור לך לקבל את האישורים הדרושים לכך ואף לתת המלצה.
בנוסף, כאשר תתגייסי, תלכי לרופא ותסבירי לו בדיוק את העניין (הייתי גם
ממליץ ללכת לרופא שלך עכשיו עוד לפני הגיוס ולבקש ממנו המלצה) כולל ההמלצה מרופא המשפחה שהיה לך ולבקש ממנו המלצה לעדיפות שינה במקום שקרוב לבסיס.

כאמור אי אפשר לדעת אם באמת תקבלי אישור.
אני יכול להגיד לך על מישהו שמשרת איתי בקריה. הוא גר בעפולה.
הבן אדם נוסע באוטובוס לבסיס ובחזרה כל יום פעמיים ביום וזה סיוט בשבילו.
אני יודע שהוא ביקש לגור בבית החייל שיהיה קרוב לו לבית אבל הבקשה לא אושרה כנראה כי הוא עדיין גר בבית.
אמנם במקרה זה הוא ביקש לגור בבית החייל על סמך נסיעות ארוכות ולא על סמך בעיה רפואית כזו או אחרת ולכן לדעתי במקרה שלך, הסיכוי הוא יותר גבוה שיאשרו לך את הבקשה.

How I Disappear

New member
שיהיה קרוב לו לבסיס *

דרך אגב, סיפרו לי אנשים שמשרתים איתי שהייתה איתם פעם מישהי שהייתה גרה בטבריה (!!!) והייתה עושה יומיות מהקריה.
היא פשוט סיכמה עם המפקדים איזה שהוא סידור מסויים (אנחנו עושים לילות אז הסידור היה שהיא תישן יומיים בבסיס ואז תיסע הביתה ל24 שעות או מסהו בסגנון).
שוב, גם פה זה לא קשור לבעיה רפואית אבל אני רוצה להציג לך שהיו מקרים מעולם ולא כל בקשה ללינה קרובה לבסיס, מאשרים.

nofarn22

New member
תודה רבה

רעיון ממש טוב- אני אלך לרופא שלי לבקש המלצה כבר עכשיו...
וזה נשמע מוזר שלא נתנו לחייל מעפולה צריך 60 ק"מ שלדעתי יש וגם לטבריה...

למעלה