זכאות לשירותים רפואיים

bilzuk

New member
זכאות לשירותים רפואיים

אני אזרח קנדה ואשתי נמצאת בתהליכים לקבלת PR. מתכננים להגר בעוד חודשיים לטורונטו אך לא בטוח שנסיים את תהליכי ה- PR עד אז. הבנתי שישנם 90 ימי המתנה עד לקבלת זכאות לשירותים רפואיים במחוז. 1. האם ימים אלה נספרים מיום ההגעה לקנדה או מיום קבלת ה- PR? 2. האם כדאי לעשות ביטוח רפואי מהארץ לתקופת ההמתנה או שמומלץ לעשות כבר שם את הביטוח?

EB2

New member
ביטוח רפואי

עליכם לעשות ביטוח רפואי פרטי לשלושת החודשים הראשונים. ברגע שיש לכם כתובת מגורים עליכם לגשת למשרדי אוהיפ ומיום הגשת הבקשה מתחילה ספירת 90. אפשר לעשות את הביטוח הפרטי מהארץ או בתוך קנדה.

bilzuk

New member
ומה קורה אם אישור ה- PR מתעכב מעבר ל- 90 יום?

ועוד שאלה, ידוע לכם אם ישנן מגבלות מיוחדות לנשים בהריון? בכל מקרה אם אנחנו עושים את הביטוח מהארץ לא יאשרו ביטוח בחודשיים-שלושה לפני הלידה. ואז מה עושים?

EB2

New member
תשובה

את הפי אר מקבלים בדואר לכתובת שתתנו בשדה התעופה זה מגיע לאחר שבועיים שלושה. תשאל בחברת ביטוח לגבי נשים בהריון תקבל תשובה מדוייקת מהם.

נראה לי שאתה מבלבל פה כמה עניינים:

1) הזכאות לקבלת השירות הרפואי לא מותנית בהימצאותו של כרטיס כזה או אחר בכיסך. יכול להיות שיהיה לך קצת יותר טירטורים אם לא יהיה עליך את הכרטיס, אבל אם יש לך זכאות אז יש לך זכאות. תחשוב - מה יעשה מי שאיבד את הכרטיס? 2) הכרטיס של הביטוח בריאות לא נקרא PR אלא OHIP (באונטריו). 3) הזכאות לביטוח לא מתחילה אחרי 90 יום, אלא לכל היותר אחרי שלושה חודשים. יש מצב שהביטוח שלכם יתחיל אחרי 60 יום. תלוי באיזה תאריך תבצעו LANDING. 4) קבלת הPR אין משמעותה קבלת הכרטיס של הPR. אתה PR ברגע שנחתת, בין אם קיבלת כרטיס ובין אם לאו. באיזה שלב של התהליכים אתם נמצאים עכשיו? יש לכם ויזה בדרכון ואתם רק צריכים לעשות LANDING? הימים נספרים מתאריך ההגעה לקנדה או מתאריך הLANDING, המאוחר מבין השניים.

bilzuk

New member
אני צריך לעשות סדר בבלאגן

אנחנו בשלב שבו אני צריך להגיש לקונסוליה בת"א את בקשת הספונסרשיפ עבור אשתי. עדיין לא התחלנו בתהליך. לפי מה שהבנתי, עם אישור הספונסרשיפ, אשתי תהפוך ל- PR עם ההגעה לקנדה. אם כך, מה זה בדיוק ה- LANDING? אין לאשתי ויזה בדרכון.

EB2

New member
ספונסרשייפ

להגיש בקונסוליה הקנדית זה לא מהיום למחר זה יקח כמה חודשים טובים. היא תצטרך לעבור בדיקות רפואיות ולהמציא תעודת יושר מהמשטרה. ברגע שתקבלו את הויזת ההגירה שזה דף נפרד ואתם נכנסים לקנדה היא תקבל את הפי אר. הכרטיס הקבוע ישלח לאחר מכן אליכם הביתה. על מנת להגיש בקשה לאוהיפ עליכם לרשום בטופס כתובת מגורים. מאחר שיש הרבה רמאים שאינם תושבים קבועים באונטריו לכן חייבים לציין את הכתובת. רצוי מאד שתעשו ביטוח רפואי זמני עד שתתארגנו ותמצאו מקום מגורים ואז תגישו את הבקשה.

Spring Mind

New member
ספירת הימים מתחילה מיום הכניסה לקנדה

נאמר לנו על ידי הפקיד במשרדי האוהיפ שספירת 90 הימים מתחילה ביום שבו נכנסים לקנדה כתושב קבע. במהלך 90 הימים הראשונים בקנדה יש לגשת אליהם עם תעודה כלשהי המעידה על הכתובת החדשה. בכל מקרה אפשר גם לבוא ביום ה- 90 ממש ולקבל ביד תעודה זמנית.

למעלה