זכויוות יוצרים באינטרנט

איתמר607

New member
זכויוות יוצרים באינטרנט

אני יודע שהעתקת תוכן או תמונות מאתרי אינטרנט יכולה לעלות בתביעת ענק. מה בנוגע להעתקת קונספט של אתר. בניתי אתר ואני רואה שיש מתחרה שמעתיק כל דבר שקיים באתר שלי, האם אפשר לתבוע, היו מקרים שהצליחו?

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

בעקרון העתקת קונספט של האתר אומרת הרבה דברים. צבעים דומים (לפי אותם קודי צבע), מיקום הדברים באותו הסדר, קוד זהה וכו'.

תביעת מתחרה

בדרך כלל העתקת קונספט אינה בהכרח מוגנת. השדאלה מה בדיוק מועתק. אם כל מה שמועתק זה אופן עיצוב העמוד שמבוצע על ידי עשרות אתרים אחרים אין כל הגנה. אם ההעתקה היא אחד לאחד ותוכל להוכיח שלך יש זכויות ואתה היית הראשון - תוכל לתבוע. בתביעה תוכל לגרום לו להפסיק את השימוש בעיצוב שלך, תוכל לקבל החזר על הנזק בפועל שנגרם לך או תשלום בסך 10-20 אלף ש"ח לכל הפרה (כשלעיתים העתקת עמוד באתר הינה הפרה אחת אך לעיתים העתקת מספר עמודים תחת הפרה אחת). תביעות הענק עליהן שמעת הן בדרך כלל במקרים שונים לחלוטין מהמקרה שלך. למאמרים שלי על זכויות יוצרים.

Spidi man

New member
שאלה...

רשמת " אחד לאחד ותוכל להוכיח שלך יש זכויות ואתה היית הראשון - תוכל לתבוע" מה זה אומר "אחד לאחד" ? גודל זהה ? צבעים זהים ? תמונות ואייקונים זהים ? האם כל הדברים האלו צריכים להיות זהים, וזאת הכוונה ב"אחד לאחד" ? דרך אגב, אני שואל לידע כללי, אני לא קשור למשתמש שפתח את הנושא

לא הבהרתי את עצמי נכון

הנה הסכנות בהסתמכות על המ שנכתב באינטרנט... העתקה אחד לאחד היא בוודאי הפרה. יכולות להיות הפרות גם אם הועתקה "עיקר היצירה" ולא כולה. מה הוא עיקר היצירה - אין לדעת עד שהשופט לא יכריע. יש קווים מנחים אבל הם לא מחייבים ותלויים באישיות כל מסתכל. למאמרים שלי על זכויות יוצרים.

למעלה