זכויות אישה בהריון

לילי9

New member
זכויות אישה בהריון

שאלתי שאלה ולא קיבלתי תשובה ברורה, על כן אנסח אותה שוב: שאלתי היתה האם אשה בהריון זכאית לקבל דמי אבטלה עד יום הלידה או שהיא יכולה לחתום רק 100 ימים כמו כולם? בביטוח לאומי נאמר לי ע``י הפקידה שאני יכולה לחתום רק 100 ימים אך זה נראה לי תמוה, אם פוטרתי מעבודתי בתחילת ההריון (חודש שלישי) ואני זכאית לחתום רק 100 ימים זה אומר שהאבטלה תסתיים עוד לפני הלידה, כאשר אף מקום עבודה לא יקבל אותי (מן הסתם) ואני גם נשארת ללא הכנסה, הגיוני?????

ההריון לא מוסיף ימים.

אמנם ההריון לא מונע מאשה להיות זכאית לדמי אבטלה, אבל הוא גם לא נותן זכויות יתר. אם התמלאו בך תנאי הזכאות לדמי אבטלה - אז את יכולה לקבל דמי אבטלה גם במהלך ההריון - כמו כל מבוטח אחר, כלומר - עד למספר הימים המקסימלי (לפי הגיל והמצב המשפחתי). אם במקרה שלך זה 100 ימים - אז 100 ימים. זה שהאבטלה נגמרת לפני סוף ההריון זה לא אבסורד. ככה זה. גם אצל מי שלא בהריון קורה שהאבטלה נגמרת לפני שהוא מוצא עבודה אחרת. בהצלחה ולידה קלה.

לילי9

New member
תגובה

נכון, גם מי שלא בהריון האבטלה לעיתים נגמרת לפני שהוא מוצא עבודה אחרת אך לפחות יש לו אפשרות למצוא עבודה ולהנות מהכנסה חודשית. אני למעשה נפגעת פעמיים: גם פיטרו אותי בגלל ההריון וגם אין לי סיכוי למצוא עבודה בחודשי ההריון האחרונים!!!

אחת מהפגיעות לא קשורה לביטוח לאומי.

זה שפיטרו אותך בגלל ההריון - מצדיק (כנראה) תביעה נגד המעביד שלך, והבנתי שאת פועלת בענין זה. בענין האבטלה - אין דין שונה לנשים בהריון לעומת מבוטחים אחרים.

למעלה