זכויות אישה בהריון

לילי9

New member
זכויות אישה בהריון

האם אישה בהריון רשאית לחתום אבטלה עד תום ההריון (פיטרו אותי מהעבודה בגלל ההריון), האם אני זכאית לדמי לידה 3 ח` אחרי הלידה לאור העובדה כי עבדתי רצוף לפני פיטוריי?, כמה זמן לוקח מיום שמגישים תביעה לדמי אבטלה בביטוח לאומי+אישור מהלשכה על האבטלה ועד לקבלת הכסף??

כמה תשובות ועצה.

לענין השאלות שלך: העובדה שאשה בהריון - לא יכולה לשלול ממנה זכאות לדמי אבטלה. אם התנאים האחרים הדרושים מתקיימים בך - את אמורה לקבל דמי אבטלה. בקשר לדמי לידה - תקופת קבלת דמי אבטלה נחשבת כמו תקופת עבודה לצורך חישוב התקופה הנחוצה לצורך דמי הלידה. אני לא יודע כמה זמן עובר בין הגשת התביעה לדמי אבטלה לבין קבלת התביעה. ועכשיו לעצה: אם פוטרת בגלל ההריון - אל תשלימי עם פיטורים אלה, תגישי תביעה נגד המעביד ותטעני שהפיטורים בטלים ואת זכאית להמשיך לקבל שכר. אם עבדת לפחות 6 חודשים אצל המעביד - אז ברור לגמרי שהפיטורים אסורים (אלא אם ניתן אישור של משרד העבודה אבל המשרד לא יכול לתת אישור אם לא מוכיחים לו שהפיטורים אינם קשורים להריון). אם לא עבדת 6 חודשים, המצב קשה יותר מבחינת סיכויי התביעה נגד המעביד, אבל אם יתברר שזה בגלל ההריון, תוכלי לטעון שזה בחוסר תום לב, או בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

לילי9

New member
תגובה לעצה

תודה על העצה,הפיטורין אמנם נעשו רק לאחר 2 חודשי עבודה, אך אין ספק שהם נבעו אך ורק בגלל ההריון (המעביד אף הודה בכך). אי לכך,פניתי ללשכה המשפטית של נעמ``ת,ועו``ד מטעמם שלחה למעסיק מכתב שבו אני תובעת פיצויי כספי בגין אובדן הכנסה. המכתב נשלח לפני כחודש בערך ומאחר וטרם התקבלה תשובה, אני מתכוונת להמשיך הלאה ולפנות לבית דין לעבודה.

למעלה