זכויות אם חד הורית

זכויות אם חד הורית

היי, זוגתי ואני נפרדנו ולנו ילד משותף, שאימצתי והוא רשום בתעודת הזהות שלי. כשניגשתי למס הכנסה כדי לקבל נקודת זיכוי עבור הילד, נאמר לי שאין לי זכאות לכך. יש לציין, שפרודתי לא מקבלת נקודת זיכוי במס לאור העובדה שהיא עצמאית. מישהי/ו יודע/ת מה ניתן לעשות ומה מגיע לי עפ"י חוק? תודה.

VioletSky

New member
אין קשר בין המחשב של מס הכנסה למרשם האוכלוסין

אני במצב זהה (ניגשתי למס הכנסה - אמרו לי שאין לי ילד...) הצגתי ת"ז, צילמו ועדכנו ידנית במחשב וכן מקבלת את הנקודה.

שצליבוץ

New member
גם בדקנו

אנחנו גם רצינו להעביר את נקודת המס לזוגתי היות ואני גם ככה מרוויחה מינימום, הלכנו למס הכנסה והם אמרו שכמו שבזוג רגיל אי אפשר להעביר מהאבא לאמא אז גם אצלנו אי אפשר.... פתאום יש שיוויון :)

לא הבנתי

מי האמא לדעת מס הכנסה, ולפי מה? אם אני מבינה שתיכן אמהות? אמהות רשומות לאחר אימוץ?

motherhood

New member
אצלנו...

גם אני וגם האשה מקבלות זיכוי ממס הכנסה. לאחר תהליך האימוץ האשה פנתה לבקש (באמצעות יועץ המס) את נקודת הזיכוי המגיעה לה. הם מצידם טענו כי על הילד כבר מתקבלת נקודת זיכוי, לי. אנחנו טענו מצידנו כי מה שקובע הוא העובדה כי היא רווקה ואמא לילד עד גיל 19 ולכן הנקודות מגיעות לה. הפשרה: היא מקבלת את נקודות הזיכוי, רק לא רטרואקטיבית מיום לידתו, אלא מאותה הנקודה של האישור ואילך... בהצלחה!

למעלה