זכויות בביטוח לאומי

yuvi100

New member
השלכות - תגובה לנירית

נירית, דעתי בענין פשוטה: אם ילד הוא PDD אין להסתיר זאת. צריך לדאוג לעתידו ולא להמנע מלקבל את האבחנה. הבן שלי בגיל 28. למרות שעדיין לא אובחן יש לו את כל ´הנתונים´ לכך. אני לא מודאג מההשלכות רק מהתמיכה שאוכל לקבל. הרי אם הוא PDD סביר מאד שלא תרצי שיהיה לו רשיון נהיגה למשל. הוא יכול בקלות להוות סכנה לעצמו ולסובבים אותו. מה תחשבי אז אם חס וחלילה משהו יקרה? העצה הכי טובה שקיבלתי היתה לדאוג לשילובו במסגרות להן הוא מתאים ולא לאלץ אותו להתמודד בסביבה ´רגילה´. הצלחתי בזאת ואני לא יכול לתאר לעצמי מה היה קורה אם לא היתי פועל לפי עצה זו. בענין שאני שאלתי, האם ידוע לך לגבי הזכויות של PDD בביטוח לאומי?

yonitbrk

New member
השלכות - תגובה

ערב טוב. א.לגבי הזכויות של PDD בגילאים מבוגרים אין לי מושג. יש לי שני ילדים עם התסמונת הזו אשר מוכרים כרגע כנכים בדרגה של 100% אבל לגבי העתיד אין לי מושג איך זה הולך.ב. לגבי שילוב במסגרות מתאימות למה כוונתך. איפה נמצא בנך כרגע? ילדי בני 5 והם בגנים טיפוליים אבל מה עושים באמת בגילאים מבוגרים יותר כשהם מסיימים את מסגרת הלימודים- גילאים 18 והילך?

yuvi100

New member
זכויות בביטוח לאומי

אשמח לדעת אם מישהו שאובחן כ PDD אבל עובד ומתפקד ברמה נמוכה זכאי לקצבת נכות של הביטוח הלאומי? למי פונים?

bel011

New member
בגיל מבוגר זו בעיה קשה..

הילד הזה(בן 28)נמצא במסגרת של ניצן המיועדת למבוגרים עם לקויי למידה.שם כללי שמתחתיו נמצאים מבוגרים עם פיגור קל ברוב המקרים. הילדים האלו מתקשים למצוא עבודה (ניצן עוזרים להם)מתקשים לתפקד בדירה האופן עצמאי (ניצן מצמידים להם אם בית פעם בשבוע)וכל אותם פעולות יומיומיות קשות להם. (הבת זוג של YUVI100)

ריקי 04

New member
PDD נחשב בביטוח לאומי כ- 100% נכות

ולא משנה מה הרמה. בקיצור - לגשת אליהם עם האיבחון. ולמס הכנסה - לקבל 2 נקודות זיכוי ולעיריה - הנחה בארנונה ולבזק - הנחה על התשלום הקבוע

למעלה