זכויות בחוק

**סיגל**

New member
זכויות בחוק

יש לי שכן שמתעלל (מרביץ) לכלב (שלא לו בכלל) כשהוא נובח. מה אני יכולה לעשות ואיך החוק עוזר במקרים כאלה? אשמח לכל פיסת מידע.

lilithmm

New member
עצות

השכן שלך כנראה מרגיש "תקוע" עם הכלב הנבחן. אם תתלונני, סביר להניח שהוא פשוט יפתר מהכלב. יקשור אותו לעץ שימות לו רחוק מהבית יזרוק אותו רחוק, יש הרבה אופציות. איך הוא מרביץ לכלב? אם הוא מרביץ לכלב עם הידיים אין לך מה לדאוג אם זה כלב גדול. אין מה להתלונן. סף הכאב שלהם מאוד מאוד גבוהה. אם הוא מרביץ לו ממש עם מקל ופוצע אותו, תודיעי לנו. אז אולי עדיף להסתכן ולהתלונן, כי הכלב סובל בכל מקרה. הכלב קשור כל הזמן? במצב שהכלב סובל בגלל הנביחות שלו משתמשים בקולר חשמלי נגד נביחות. עדיף שהכלב יענוד את הקולר מאשר שהשכן שלך יפתר ממנו. תמליצי לשכן לקנות קולר, ובנוסף, תדפיסי לו מאמר, (יש הרבה מאמרים כאלה) שמסביר שלהרביץ לכלב ממש לא עוזר. בהצלחה.

**סיגל**

New member
השכייין שלא ישייין.....

הכלב בכלל לא שייך לו, הוא נמצא אצלי ואצל השכנים בחצר (לא שייך רישמית לאף אחד). השכן מגיע מאוחר בלילה לחצרות שלנו ומכה את הכלב המסכן עם מקל ענק. הכלב שבוטח באנשים פשוט מתקפל ואפילו לא בורח. חוויה מזעזעת !!! כל השכנים מתעוררים כי הצרחות שלו הן נוראות אבל אף אחד לא עושה כלום. אני לא יכולה לעבור על זה בשתיקה, מחר יפריעו לו הציפרים/חתולים/ילדים ולא רוצה לחשוב מה יהיה אז. איזו זכות יש לנו כבני אדם לפגוע בבעלי חיים כי הם עושים דברים "לא נוחים" לנו. מישהו מכיר אולי נאמן בעלי חיים שיכול לעזור לי?

lilithmm

New member
אם תהיי מוכנה לאמץ את הכלב אז

אם תהיי מוכנה לאמץ את הכלב, יהיה אפשר לעשות הרבה נגד השכן. להגיש נגדו תלונה משטרה. נאמן בעלי חיים יוכל רק לעשות נונונו ולא יותר. היות והכלב לא שייך לאף אחד, ברגע שיידעו את הרשויות הוא ילקח להסגר.

**סיגל**

New member
אם הוא לא שייך אפשר להתעלל בו?

במקרה אני גרה במקום שלרשות המקומית אין אפשרות לטפל בבעלי חיים עזובים. במקרה כזה המשטרה תעשה משהו? המשטרה תתיחס לתלונה אם היא על חיה שלא שייכת לאף אחד?

pppliat

New member
את לא יכולה פשוט לצאת החוצה כשאת

שומעת את היללות של הכלב המסכן? לא מזמן ראיתי מישהו זורק אבנים, לא ידעתי על מה או על מי, יצאתי החוצה ושאלתי אותו יפה מה הוא עושה. הוא אמר לי בשיא התמימות שהוא בסך הכל זורק אבנים על חתולים להנאתו. שאלתי אותו אם הוא רוצה שגם אני יעלה ואזרוק עליו קצת אבנים. כמובן שהוא אמר שלא. אמרתי לו שאם עוד פעם אני רואה אותו עושה כזה דבר אני מתקשרת להתלונן עליו. יש איפה להתלונן!! השכן הזה הוא עד כדי כך מפחיד? עוד מעט מישהי תלד שם תינוק, לשכן הזה, זה יפריע הבכי שלו, והוא פשוט יכנס לבית וירביץ גם לתינוק? ואף אחד לא יגיד לו כלום? ברור שלא, כי זה תינוק. גם הכלב הזה מרגיש את הכאב. אתם חייבים לעשות משהו, לצאת ולהגיד לו משהו. אחרי הכל אמרת שזה קורא אצלך בחצר. אם בכל זאת את לא יכולה לעשות כלום, את יכולה להתקשר לאתי אלטמן. היא בוודאי לא תשתוק.

feline9

New member
אז רגע...

עדיף שימשיכו להרביץ לו או עדיף להמית אותו בלי יסורים? אם אין מי שיאמץ אותו, ואת לא רוצה להתלונן על השכיין הדפוק והחולני, אז האופציה היחידה היא לקחת אותו לוטרינר ולהרדים אותו! למה שימשיך לסבול?? כמו שאין לנו זכות להרדים, אין לנו גם זכות לתת לו לסבול.

lilithmm

New member
אפשר להעיר לשכן

הוא כנראה סובל ממחלה נפשית או משהו כזה. לא צריך נאמן בעלי חיים. אפשר להגיד לו שבפעם הבאה נפנה למשטרה ושיסתלק לו מייד. אבל למה לא לאמץ אותו ככה לבינתיים, רק בשביל לשפר את המצב שלו. שישאר איפה שהוא נמצא רק שיהיה שייך למישהו כך יהיו לו זכויות והגנה. אין צורך להמית כלב בריא אם יש מישהו שמוכן לטפל בו.במקרה הזה השקעה של קולר נגד נביחות יציל את הכלב.

או שאפשר פשוט לעשות לו את אותו הדבר

אם היה לי שכן כזה, הייתי מזמן מסתבך איתו בענייני אלימות. מזתומרת להרביץ לכלב עם מקל ?!?! אם לא היינו עמוסים בחיות בבית, היינו לוקחים אותו..רק מלקרוא את זה בא לי להרביץ לשכן עם מקל!

pppliat

New member
אני לא מבינה!!!

מה הבעיה פשוט לצאת ברגע ששומעים את הכלב בוכה? אני לא מאמינה שהשכן ימשיך כאילו אף אחד לא שם. ואם הוא כן ממשיך, או שבכל מקרה כדאי לקרוא למשטרה ולהגיש תלונה על השגת גבול. יש כזה דבר. מישהו נכנס לחצר שלא שלו, ועושה שם ככל העולה על רוחו. זה לא הכלב שמפריע, זה השכן שגורם לכלב לצרוח. השכן הוא המטרד לא הכלב!! כל אחד שירביצו לו עם מקל יצרח, מה כל כך מוזר בזה? אני לא מאמינה שהשוטרים הם עד כדי כך טיפשים כדי לא להבין את זה. אז זה לא כלב של אף אחד. אז מה? הוא יושן בחצר פרטית של מישהו, לא מפריע לאף אחד, לבעל החצר לא מפריע, ורק השכן הזה מטיל אימה על השכונה. צריך גם צריך להתלונן!!!

pppliat

New member
וחוץ מזה, הוא בתוך החצר שלך

סיגל-- מה אכפת לך רק להגיד לשכן הזה שהכלב שלך? שלא יגע בו כי הוא שלך אחרת תתלונני עליו. אין כזה דבר שמישהו יתעלל כך בכלב שנמצא בתוך חצר, לא פחות ולא יותר, ולא יעשו לו כלום. אני פשוט בשוק!!! הייתי רוצה שהשכן הזה יהיה השכן שלי, הוא לא היה יוצא מזה שלם. יש לי משפחה שלמה אחרי שלא היתה נותנת לדבר כזה לקרות יותר מלילה אחד. אני פשוט לא יכולה להבין איך אפשר להשאר במיטה בידיעה שהכלב המסכן הזה מקבל מכות וסובל מכאבים והוא בכלל לא מבין למה. מה הוא עשה? סיגל-- תעשי משהו. אם אין לך את מספר הטלפון של אתי אלטמן אני אתן לך. יש לה עורכי דין והיא תעזור לך. אבל בבקשה ממך, בשם הכלב המסכן הזה, תעשי משהו.

אני נאמנת בעלי חיים

ובתור נאמנת בעלי חיים אני אשמח לעזור. אגב, כדאי שכולם פה יצטרפו למערך ההגנה על בעלי חיים. אפשר להצטרף דרך האתר של המשרד לאיכות הסביבה - צריך להיות מעל גיל 16 ובלי תיקים במשטרה (או משהו כזה).

pppliat

New member
עכשיו שלחתי למשרד לאיכות הסביבה

את הפרטים שלי כדי להצתרף ולהיות נאמנת בעלי חיים. לא ידעתי שיש דבר כזה. נו טוב, כל יום לומדים משהו חדש...

dylan

New member
גם אני נאמן בע"ח

ותוך חמש שנים קצרות גם את תהיי (ככה זה היה אצלי ונדמה לי שאצל עוד כמה בפורום).. כן, היעילות המדהימה של המשרדים הממשלתיים מכה שוב..

כן, הם לא הכי מהירים ../images/Emo60.gif

אצלי זה לקח להם בערך חצי שנה לחזור אלי. באמת צריך לעשות משהו כדי לנער אותם. למישהו יש רעיונות?

למעלה