זכויות, ביטוח לאומי וכו.. לגיל ול..

זכויות, ביטוח לאומי וכו.. לגיל ול..

יש תוכנית למאבק של כל הנכים בארץ, כאשר המובילים הם ארגוני הנכים המוגבלים בתנועה. אני במסגרת צבי המיצגים את צבור הנכים שאינם מוגבלים בתנועה שותפה לרעיון ולפגישות בנושא זה. בבסיסו האבסורד ששכר המינימום במשק הוא כ 3200 ש``ח. אבל גמלת נכות היא כ 1680 ש``ח. אם נקבע סכום הקובע את השכר המינימלי ממנו צריך אדם להתקיים איך יתכן שגמלת הנכות כ``כ נמוכה?? כמו כן יש רעיונות להאבק על זכאות לגימלה לפי אחוזי נכות רפואית ולא לפי יכולת השתכרות, וכן שהנכה לא יאבד את זכאותו לגימלה אם הוא עובד. בישראל 130000 מקבלי גמלאות מבוגרים ו 14000 ילדים.ללא ספק חיב להיות שינוי בגובה גימלת הנכות!!! ונכון לא להוריד את הגימלה לאדם עובד שכן זה יהווה תמריץ לעבוד למי שיכול ונפח העבודה יהיה בהתאם ליכולת. מה אתם מוכנים לעשות למען השינוי האם תשכבו על הכבישים בירושלים כשנגיע לזה??. בינתים זה נושא קשה ואכזרי שיש בו חוסר צדק משווע, אבל גם יהיה קשה מאד לשנות אותו במדניות הרווחה הקיימת, ובצורה שבה נקבעים חוקים בכנסת ישראל אשמח לשמוע את דעתכם

זכויות הנכים - המשך לדליה

דליה, אני פונה אליך בכוונה בפורום, למרות שאנחנו נמצאות בקשר קבוע - כדי שהמשתתפים בפורום יקראו את אשר אני אומרת לך. מזה שנים שאת נאבקת למען זכויות של החולים ב CF ולמען חולים אחרים. אני חווה אותך כמעט בודדה במערכה, ואני הרשמתי שבדבריך יש גם רמז לכך. נדמה לי שפניה לקהל בשאלה מה אתם מוכנים לעשות היא מעורפלת מידי ואולי לא ממש ברורה למי שאינו בעינינים. אני מציעה שתפרטי דרכים שבהם החברים יכולים לסייע לך במאבקך, וכך אולי תוכלי לראות אילו גייסות עומדים מאחורייך. אני תקווה שבעתיד תרגישי שאת אמנם המובילה אבל לא לבד!

לריקי ולכל השאר- זכויות

אני שונאת את המילה גייסות. בכל מפגש עם ציבורים לוחמניים אחרים אני שומעת את הציטוט ``אנחנו לא רואים את הגיסות שלך`` ואני עונה ``הגייסות שלי שוכבים בבתי חולים`` או ``אני לא אביא ילדים חולים לעמוד שעות בהפגנה`` יש בזה הרבה מן האמת. ובכל אופן בכל הנסיונות המעטים שהיה לי מאד חשוב שחולי CF יגיעו, למרות פניות אישיות ותחנונים לא היה שתוף פעולה. אני יודעת שקשה ומעייף לחיות עם CF גם לחולים וגם להורים,אני שלושים ואחד שנים בעסק ובכל אופן ההרגשה שלי שחולי CF מקבלים כמובן מאליו שמשהו נלחם בשבילם, וההתנסות האישית שלי בפורום הראתה שהם אפילו יורקים לבאר. כתבתי בדיוק מה הציפיות שלי, האם תבואו לשכב על הכביש ליד לישכת ראש הממשלה או האוצר כאשר נלחם על העלאת גימלת הנכות?? או שתגידו שאינכם מוכנים להזדהות?

גמ

New member
תגובה לדליה

הי דליה צר לי אך לדעתי ,ובניגוד לדעת ריקי, אין לך יותר מידי סיכויים לקבל את עזרת ``הנכים שלנו`` או את עזרת הוריהם. אנחנו שייכים למפונקים, עשי לנו,השיגי לנו ואנחנו נהנה מהפירות. גרעין מסוים לכך נעוץ במה שכתבתי לפני מספר שבועות -קשה לנו,העומס גדול ובנוסף - לא מאמינים שיכול לבוא שינוי. עדויות נוספות לתופעה ניתן לראות דרך ההתיחסות של שני בוגרינו ד.ל. והקינג לסוגיות אשר הם העלו. לא קיבלו תשובה - לא נראה להם שישיגו משהו ובאופן מיידי - אמרו שלום ופרשו להם לדרכם. אלן האנשים וזו דרכם. אין פה פוטנציאל למאבק או לשינוי...חבל אבל את לבד בחזית. אגב, אפילו אם תרצי להחתים על עצומה תתקלי בבעיה של חתימה בראשי תיבות בלבד ;>

לגיל ולשאר

לכל מי שלחושב שלא ניתן להשיג דברים,רק מצדיק את תפישתי ותפישתך, לחולי CF יש השגים שאין להרבה חולים וזה לא ניתן בהתנדבות זה הושג במאמצים רבים ובמלחמת עצבים לא קטנה

לגיל

מי שמכיר אותי יודע שאני משחדלת מאוד לדייק במילים שאני משתמשת בהן, מתוך ידיעה שאנחנו נוטים מאוד בקלות לפרש את האחר ממקומות שונים, ולא תמיד ממקום של הקשבה. ובכ``ז, פעמים רבות אני טועה, כמו בפעם זו שכנראה נתתי לך להבין שאני מאמינה שדליה תקבל עזרה רבה מחברים אחרים. אני כבר מספיק מנוסה לדעת שעזרה כזו קשה לקבל, אבל אני מוכרחה לספר לך גם שאני מאוד מבינה את הקושי של החברים לתת כתף, ועם כל הצער על העובדה שהקושי בהתגייסות מעכב אולי השגת הישגים רצויים, אני בכ``ז לא מרגישה שאני רוצה לעודד אנשים לפעול יותר ממה שהם יכולים כיום. ועוד משהו - אתה ו/או דנה התייחסתם לפני כמה ימים לקושי בבחירה של ``להיות או לא להיות`` בקשר עם האיגוד. אני מאמינה שההתלבטות לגבי השאלה האם ואם כן עד כמה מעורבות, היא התלבטות שקיימת לאורך השנים. ההחלטה תלויה בגורמים רבים, ומשתנה, גם לגבי אותו אדם, במהלך השנים. למשל, גמ ספר על מפגש קשה שהיה לו באיגוד לפני שנים שכתוצאה מממנו ניתק קשר מהאיגוד תקופה ממושכת. האם זה לא מסייע לך להבין את הפרישה של אלון ושל דל מהפורום? (אני רק מקווה שהם בכ``ז צופים בו לעתים). כל אחד פגיע בצורה אחרת, במצב אחר, ובנסיבות שונות. אני מאמינה שמשתתפי הפורום לא מתכוונים לפגוע באחר בכוונה תחילה, ומקווה שנצליח גם ליישם את הכוונות הטובות כמה שיותר.

למעלה