זכויות במכללות, אוניברסיטאות ...

webmasterN

New member
זכויות במכללות, אוניברסיטאות ...

האם לכבדי שמיעה או חירשים יש זכויות גם במכללות או אוניברסיטאות כמו אלה שקיבלנו בתיכון? *איזה פורום מחורבן!, שלוש שעות בשביל לרשום הודעה.

LordNor

New member
ובכן, התשובה הגיעה באיחור...

אני לא ממש יודע על הזכויות שיש לחירשים במכללות או אונבריסטות. מה שאני יכול להגיד לך, אם אתה נרשם ללימודים באוניבריסטה, ביטוח לאומי מממן לך את הלימודים לשנה הראשונה וכן אתה מקבל מחשב נייד עם מישהו שיכתיב לך את כל מה שהמרצה אומר. ובקשר למכללה, נראה לי שאתה תשלם חצי מהסכום וביטוח לאומי ישלם חצי , ובקשר לקבלת מחשב נייד אין לי מושג.. תקלוט, אוניבריסטה זה לא בית ספר!!! ברור שלא תקבל הקלות כמו שאתה מקבל בבית ספר! (אתה כמו כולם!). על תסתמך על המידע שלי, עוד לא הגעתי לאוניברסטה..(הייתי ממליץ לך ללכת לביטוח לאומי ולברר הכל). בהצלחה!

webmasterN

New member
זהו? תגובה אחת, זה כל מה שיש לכם?

אגב ביטוח לאומי מממן לך שכר לימוד מלא!. המוטו שלהם: "כל עוד אתה לומד ולא עובד, אנו מממנים לך את הלימודים" כששתחילו לעבוד, ביטוח לאומי יפסיק את המימון, אם תרצו לעבור קורס מסויים (תוך כדי עבודה) - אתם תשלמו, גם את הקיצבה יפסיקו לתת לכם לאחר שתתחילו לעבוד. מה אין בכלל הקלות? סופי?

LordNor

New member
אפשר להבין שאנשים מפספסים ההודעה.

התגובה שלך ממש למטה ורק מי שמתעצל לקרוא את כל ההודעות יכול למצוא... ובכן, ככל הידוע לי, אין הקלות חוץ מזה שאתה מקבל מחשב נישא ומישהו מקליד לך את כל מה שהמרצה אומר. מישהו יודע על עוד הקלות? גם אני אשמח לשמוע..

webmasterN

New member
לא יודע ....

משום מה דווקא השאלה שלי לא מוקפצת אחרי כל תגובה.

webmasterN

New member
אגב

אפשר לקבל מחשב נייד נטול מישהו שמקליד את כל מה שהמרצה אומר?

Catty

New member
מצטרפת לשאלה...

והמחשב הנייד נהייה פרטי שלנו? ולא צריך להחזיר?

דג זאב 1

New member
אהלן חבר´ה - בואו נסדר כמה דברים

אז ככה: אני סטודנט כבד שמיעה שכבר מסיים את השנה השלישית שלו באוניברסיטה והתשובות שלכם כאן זקוקות להמון מיקוד מכיוון שהן נובעות מחוסר ידע. 1. אתם מקבלים את כל שכר הלימוד למשך שלוש שנים מביטוח לאומי. כשאני מתכוון ל"כל" אני מתכוון לחישוב שכר הלימוד הממוצע במשק לשנה אחת (וזה עומד כעת על כ - 11 אלף שקל לשנה). את השאר אתם משלמים לבד, כשנקודת התורפה פה היא הלימודים במכללה שיכולים להגיע ל - 30,000 שקל בשנה (במקרים הקיצוניים). מכאן באה האגדה על תשלומי חצי חצי. 2. אתם מקבלים מחשב נייד ושכתוב אם אתם נרשמים לאוניברסיטה בברכת "המכון לקידום החרש". הוא מארגן את הפרוייקט הזה, ומשאיל לכם מחשב נייד לשלושה חודשים (סמסטר). אם זה טוב והולך לכם בסדר (ואתם סוחבים שלושה חודשים עם מחשב טרנטה) אז הוא מעביר בקשה לעובד הסוציאלי שלכם לקבלת מחשב נייד, ואתם מקבלים גם מספר שעות קלדנות בשבוע. לא ניתן לוותר על שעות הקלדנות מכיוון שאם אתם לא צריכים קלדנית... בשביל מה אתם צריכים מחשב נייד ? לסטודנטים חרשים וכאלה שלא יודעים לקרוא ולכתוב (יש כאלה ?) ניתן לקבל במקום קלדנית אותו מספר שעות של מתורגמנית לשפת סימנים. אני סבור שבמצב הזה לא מקבלים מחשב נייד אלא מחשב אישי, לא בטוח ומעולם לא היה אכפת לי. 3. כל שאר ההקלות וההטבות כדלקמן: מחייה, נסיעות, ואף שכר דירה (לסטודנטים שלומדים במרחק שעולה על 17 קילומטר מביתם) ניתנים ע"י העובד הסוציאלי. בכל מקרה אני סבור שצריך ליצור קשר גם עם עובד סוציאלי וגם עם המכון לקידום החרש שבהחלט יודע איך "לדחוף עניינים". 4. זהו - נישט. לא מקבלים שום דבר יותר מזה (למרות שאני חייב לציין שזה דיי הרבה!). כל השאר - תלוי בטוב ליבה של האוניברסיטה שלכם. אוניברסיטת תל אביב לא תירק בכיוון שלכם. אוניברסיטת בר אילן תסדר לכם סטודנט חונך מטעם "פרח" שיעזור לכם, הארכת זמן בבחינות, והטבות שונות. (אני לומד בבר אילן והמודעות שלהם לנכים ולצרכים המיוחדים שלהם מדהימה! אני מקבל צילומים חינם, מחשב נייד אם אין לי - בהשאלה ןתמיד שמחים לעזור ולהרים טלפונים בשבילי).

reut1981

New member
לא מקבלים גשם של מתנות מהמדינה

אני סטודנטית שנה א´ בשנקר - הביה"ס הגבוה לעיצוב והנדסה בישראל. לא כל אחד מקבל את הזכות למימון שכר הלימוד מביטוח לאומי, מסיבה פשוטה הקרטיונים להיות משוקם על ידי ביטוח לאומי - כן הביטוי הנכון הוא "שיקום", הוחמרו מאד. מהסיבה הפשוטה לאחרונה היו הרבה בעיות עם לקויי שמיעה באוניברסיטאות ובמכללות, כלומר, הרבה נשרו, הרבה החליפו מקצועות כל פעם ועוד הרבה דברים. וביטוח לאומי איבד את האמון שלו בלקויי שמיעה וזה מתבטא בכך שצריך להגיש דף נוכחות אישי כל חודש לביטוח לאומי, שעליו חותם האחראי עליך במקום ההכשרה/הלימודים כל חודש וחודש. קשה מאוד ומסורבל עד מאד. ובנוסף על כך יש להגיש גיליון ציונים כל סמסטר לעו"ס שלך. וגם כן ביטוח לאומי מקשה כעת בבחירת המקצוע - מהסס לתת ללק"ש ללכת ללמוד מקצועות קשים כמו מחשבים,קולנוע(תלוי איפה) רפואה וכל מיני. לא מקבלים שום מתנות מהמדינה ומהאוניברסיטה. נקודה. על מנת לזכות "במתנה" כהגדרתכם, עליכם להוכיח את עצמכם. לפני ההרשמה לאוניברסיטה ולמכללה עליכם ליידע את המכון לקידום החרש שיכירו בכם כסטודנטים לקויי שמיעה הזקוקים לתמיכה, באמצע השנה לא כך יעזרו לכם. שירותי שכתוב - לאחר שהסברתם למכון לקידום החרש את כל הקשיים שלכם, הם יחליטו עימכם כיצד לפתור את הבעיות, ובמידה שבחרת במחשב נייד, תקבל כ - 15 שעות קלדנות בשבוע (פחות או יותר), המחשב יושאל לכם למשך 3 חודשים - דהיינו סמסטר שלם, כל חודש , תשלמו דמי שימוש בסך 100 ש"ח בצ´קים דחויים וכן תחתמו על ערבות על המחשב בסך 1,500. כי אם יאונה למחשב נזק חמור או גניבה, יממשו את הערבות. כדי לקבל מחשב משלך סוף סוף, אחרי סוף הסמסטר אתם מחזירים את המחשב ומצהירים שהמחשב עזר לכם מאד ובלה ובלה ואז רק מעביר המכון לקידום החרש המלצה לביטוח לאומי לממן לכם את הרכישה של המחשב הנייד, ובמידה הביטוח אישר לכם, עליכם לשלם 10% מערך המחשב הנייד ושאר הסכום משולם על ידי הביטוח הלאומי. איזה הקלות אתם צריכים בלימודים???? אולי מאריכים את הבחינות, אבל אין משהו רציני יותר מזה. לי למשל נתנו פטור מנוכחות בשיעורי האנגלית בלימודים, אבל חייבו אותי להיבחן כל סמסטר כמו כולם. וכן אין בונוסים של 10 נק´ לציון, זהו החגיגות מהתיכון הסתיימו. ובנוסף לכך אין "פטור" באנגלית במכללות ובאוניברסיטאות.

LordNor

New member
ובכן, יש לך ידע רב בתחום זה.

ושמחתי לשמוע כמה דברים עליהם לא ידעתי עוד לפני.... ובכן, יש לי עוד זמן עד לאוניבריסטה, ב-10 לאוקטובר יש את הגיוס ל-3 שנים ורק אז אפשר לדבר על האנויבריסטה, ואולי יתוספו עוד הקלות וזכויות? מי יודע.. אנשים, אם ברוצנכם שהודעתכם תקפוץ למעלה, עליכם לכתוב מעל 10 מילים בתוכן ההודעה
.

LordNor

New member
זה לא בהכרח חייב לקפוץ ../images/Emo3.gif

ישנם פורומים שזה קופץ לראש הפורום אחרי שמכניסים לתוכן יותר מ-10 מילים. וישנם כאלה שלא. (כנראה שהפורום הזה לא מהנבחרים..). אל תתבסס על הידע שלי.

המרחפת

New member
כדי שהודעות יקפצו

הן צריכות שיהיו עשרה תווים בתוכן ושההודעה הראשית לא תהיה יותר ישנה משלושה ימים. ההודעה הזו כאן קרוב לשבוע. וכל הקטע עם פורומים שכן קופץ ופורומים שלא קופץ: מאיפה הבאת את זה?!

clairvoyance

New member
אוניברסיטת ת"א והקלות

אוניברסיטת ת"א אמנם לא ידועה בנתינת שירות לסטודנטים שלה - באשר הן (הן סטודנטים לכל דבר והן סטודנטים לקויי שמיעה, למידה וכו´). אך, אני חייבת לציין כי הם כן נותנים: 1) חונך פר"ח - במיוחד במקצועות הריאליים. 2) 20 ש"ח לצילומים מדי חודש. 3) מענקים באם אתה לא מקבל סיוע מביטוח לאומי (אפשר לבקש בקשה אישית, וכל מקרה לגופו - אך אני יכולה להעיד כי לי אושר מענק להפתעתי). 4) הקלות במבחנים - כל פקולטה מחליטה באם לאשר הקלות במבחנים - הפקולטה שלי כנראה עדיין לא עברה על הבקשה שלי - בגלל ריבוי השביתות כרגע. בקיצור, יש עם מי לדבר גם באוניברסיטת ת"א.

racheli8

New member
לא

שלום..אין זכויות אותו דבר בכל מכללה שוקלים כל זכות באופן אחר. אבל פשוט צריך להלחם. בהצלחה

למעלה