לא מקבלים גשם של מתנות מהמדינה
אני סטודנטית שנה א´ בשנקר - הביה"ס הגבוה לעיצוב והנדסה בישראל. לא כל אחד מקבל את הזכות למימון שכר הלימוד מביטוח לאומי, מסיבה פשוטה הקרטיונים להיות משוקם על ידי ביטוח לאומי - כן הביטוי הנכון הוא "שיקום", הוחמרו מאד. מהסיבה הפשוטה לאחרונה היו הרבה בעיות עם לקויי שמיעה באוניברסיטאות ובמכללות, כלומר, הרבה נשרו, הרבה החליפו מקצועות כל פעם ועוד הרבה דברים. וביטוח לאומי איבד את האמון שלו בלקויי שמיעה וזה מתבטא בכך שצריך להגיש דף נוכחות אישי כל חודש לביטוח לאומי, שעליו חותם האחראי עליך במקום ההכשרה/הלימודים כל חודש וחודש. קשה מאוד ומסורבל עד מאד. ובנוסף על כך יש להגיש גיליון ציונים כל סמסטר לעו"ס שלך. וגם כן ביטוח לאומי מקשה כעת בבחירת המקצוע - מהסס לתת ללק"ש ללכת ללמוד מקצועות קשים כמו מחשבים,קולנוע(תלוי איפה) רפואה וכל מיני. לא מקבלים שום מתנות מהמדינה ומהאוניברסיטה. נקודה. על מנת לזכות "במתנה" כהגדרתכם, עליכם להוכיח את עצמכם. לפני ההרשמה לאוניברסיטה ולמכללה עליכם ליידע את המכון לקידום החרש שיכירו בכם כסטודנטים לקויי שמיעה הזקוקים לתמיכה, באמצע השנה לא כך יעזרו לכם. שירותי שכתוב - לאחר שהסברתם למכון לקידום החרש את כל הקשיים שלכם, הם יחליטו עימכם כיצד לפתור את הבעיות, ובמידה שבחרת במחשב נייד, תקבל כ - 15 שעות קלדנות בשבוע (פחות או יותר), המחשב יושאל לכם למשך 3 חודשים - דהיינו סמסטר שלם, כל חודש , תשלמו דמי שימוש בסך 100 ש"ח בצ´קים דחויים וכן תחתמו על ערבות על המחשב בסך 1,500. כי אם יאונה למחשב נזק חמור או גניבה, יממשו את הערבות. כדי לקבל מחשב משלך סוף סוף, אחרי סוף הסמסטר אתם מחזירים את המחשב ומצהירים שהמחשב עזר לכם מאד ובלה ובלה ואז רק מעביר המכון לקידום החרש המלצה לביטוח לאומי לממן לכם את הרכישה של המחשב הנייד, ובמידה הביטוח אישר לכם, עליכם לשלם 10% מערך המחשב הנייד ושאר הסכום משולם על ידי הביטוח הלאומי. איזה הקלות אתם צריכים בלימודים???? אולי מאריכים את הבחינות, אבל אין משהו רציני יותר מזה. לי למשל נתנו פטור מנוכחות בשיעורי האנגלית בלימודים, אבל חייבו אותי להיבחן כל סמסטר כמו כולם. וכן אין בונוסים של 10 נק´ לציון, זהו החגיגות מהתיכון הסתיימו. ובנוסף לכך אין "פטור" באנגלית במכללות ובאוניברסיטאות.