זכויות בעלי חיים בבתי ספר

katam

New member
זכויות בעלי חיים בבתי ספר

יש לי שני ילדים אחת בכיתה ז' ואחד בכיתה ה' עד היום שמעתי פעם על עונשים לתלמידים שהתעללו בבעלי חיים ושיחת מחנכת על כך. למרות שמידי פעם הילדים מספרים לי על התעללות בציפור חתול ועוד. כל ל"ג בעומר אנחנו נחשפים לסיפורים על גורים שנזרקים לאש. הפעם היחדה ששמעתי זה השנה כאשר בכיתה של ביתי בת 12 התעללה תלמידה בצפרדע המורה שלה דיברה עם התלמידים על כך שגם לבעלי חיים יש רגשות והענישה את התלמידה. כאשר העבירתי לה את החומר של אננימוס כדי הם יעבירו בבית הספר הרצעה לא נעשה דבר. לדעתי זה צריך להיכנס כנושא כמו מורשת או חגים. מערכת החינוך יכולה לתת שלוש שעות בשנה לצורך הפרויקט. אפשר לגייס ארגונים למען בעלי חיים ואת הויטרנרים העירונים לנושא. היום היפנתי שאלה בנושא לשרת החינוך שהתארחה ב YNET אבל היא לא ענתה. טוב יש דברים יותר חשובים צריך לטחון את הועדה הזאת שלא יצא ממנה כלום הרי אנחנו מכירים את המערכת. הבעיה הגדולה ביותר של מערכת החינוך זאת האלימות ! והאלימות נגד בעלי חיים זה חלק מהעינין. אורלי

יש להם בבי"ס פינת חי ?

הוכח מחקרית וגם ב"שטח" שילדים שמטפלים ונמצאים במגע יומיומי עם בע"ח יהיו הרבה פחות אלימיל לבע"ח וכמובן לבני אדם (וידוע שילדים שמתעללים בבע"ח יעלו מאוחר יותר שלב לאלימות בבני אדם). חשוב לקדם את נושא פינות החי בבי"ס. שום דבר לא חייב להיות גרנדיוזי אם אין תקציב גדול. אבל לשתף את הילדים בעבודה שוטפת בנקיון, האכלה ומגע. לחוות איתם חוויות בפינת החי כמו המלטה. בתחילת השנה סייעתי בהקמת פינת חי כזאת בבי"ס יסודי. הילדים הציעו הצעות לגבי איזה חיות כדאי לגדל שם (ונתנו שיקולים עניניים). בנינו יחד את הכלובים ומקומות המסתור לחיות, מיקמנו את כלי האוכל. צילמתי חומר שקשור לגידול ותלינו אותו בלוח בפינת החי. הפרוייק נגמר כבר בדצמבר אבל הייתי איתם בקשר מאז. ולמרות הזמן הקצר שעבר מאז, התוצאות בשטח מדהימות. אפילו ילדים שנחשבו לאלימים (נגד חבריהם) והמנהלת ממש חששה לשלב אותם בפרוייקט, חששותיה התבדו. הם נמלאו חמלה ואחריות כלפי החיות, ביטחון בטיפול בהם והדבר מקרין על כל התנהגותם. בבי"ס אחר שייעצתי לו, הציבו כלובי ציפורי שיר ואקווריומים עם דגים במסדרונות בי"ס. ההשפעה היתה מיידית.

גן חיות

New member
את יכולה להציע לבית הספר

את התכניות של SOS. הן חוברות שמחנכות לכישורי-חיים ולאי-אלימות כלפי בע"ח. אין צורך בבעלי-חיים בבית-הספר. מבטיחה ימים הקרובים לחפש את החוברות ולרשום פרטים מדוייקיים יותר.

katam

New member
זה מאד מענין אותי

כאשר יהיו לי פרטים מדויקים יותר אני אפנה למנהלת בית הספר. כאוהבת בעלי חיים וכאם הנושא מאד מאד חשוב לי. בתודה אורלי

**לילך**

New member
בהקשר לכך: יש ב 10.6 יום עיון חשוב

במסגרת תערוכת איכות הסביבה 2004, מתקיים יום עיון על מניעת התעללות בבע"ח: פרטים על יום העיון תמצאו באתר המשרד לאיכות הסביבה ממליצה לכל אנשי החינוך ומי שעוסק בחינוך ילדים בעזרת בע"ח להגיע ליום העיון ואחרי זה אולי להעביר יום עיון כזה בבית הספר בו הוא מלמד, אלימות ילדים כלפי בע"ח מובילה בהכרך לאלימות כללית ואלימות כלפי בני אדם, לכן ברגע שמעלים את הנושא בצורה מודגשת בפני הילדים בהקשר של פינות חי וכו זה יועיל כללית בנושא של מניעת אלימות בעתיד כלפי כל דבר.

Liron Samuels

New member
מצטער שאני מקפיץ את השרשור...

אפשר עוד פרטים בבקשה על יום העיון (אין לי PDF). היום מיועד לקהל הרחב? הכניסה בתשלום? איפה מתקיימת תערוכת איכות הסביבה? תודה.

למעלה