זכויות בעלי חיים-לפעול או לשקול?

זכויות בעלי חיים-לפעול או לשקול?

כשאני הייתי בכיתה ה´ ראיתי בתוכנית טלויזיה את הפעילים של אנונימוס, אז חיפשתי את האתר אנונימוס ומצאתי אותו, נכנסתי והזדעזעתי!! מובן שנורא רציתי להרשם אבל לא חשבתי שאני אוכל להיות צמחונית ולפעול בהרצאות וכו´ (בגלל שאני נורא ביישנית) אבל השנה סיפרתי על האתר לחברה שלי והיא לקחה א כל הרעיון ברצינות והיא גם זאת שנתנה לי את כל הכח להשקיע בזה... עכשיו אני צמחונית והשנה הספקנו לעשות 2 פעילויות בבית הספר על זכויות בבעלי חיים, בהרצאה שעשינו (פעילות 1) הילדים התחילו לשאול שאלות שאמרו כמה שאנחנו טועות אבל בפעילות השניה שנתנו לילדים להכנס לאתר אנונימוס בביה"ס הם נורא הזדעזעו וכל הזמן אמרו אאיייכככסססס!!!! אני משתדלת נורא לעזור בזה כי אני אף פעם לא יכולה לצאת למפגשים או להפגנות של העמותה כי אני גרה די רחוק (רוב הפעילויות באיזור ת"א ואני גרה בחיפה) וגם תאמתי שאני די פוחדת להמשיך להיות צמחונית כי אני מכירה אנשים שנשר להם השיער מזה וכל מיני דברים לא ממש טובים וחוץ מזה שמעתי מישהי צמחונית אומרת למישהו שהיא אגיעה לשלב שבו היא כבר הייתה צריכה לקחת כדורים!!! בבקשה תגיבו כי אני ממש לחוצה בנושא!! נטע נ.ב שכחתי לציין שאני וחברה שלי ששתינו פעילות (כל ה"חבורה" שלנו היא פעילה באנונימוס וצמחונית חוץ מילדה אחת שהיא אלרגית להמון דברים משונים ואחרת היא ממש תצטרך להתאשפז או לא יודעת מה) בונות אתר על זכויות בע"ח בבננה בום והכתובת מצויינת למטה...

היי נטע

קודם כל אני רוצה לומר לך שזה דבר נפלא עצם הפעילות שלך למען בעלי חיים והיוזמה הברוכה. לגבי כל השמועות המזוויעות ששמעת על צמחונות, לא אשקר לך ואומר לך שיש בזה משהו כי כשנמנעים מלאכול בשר אז את בעצם מחסירה משהו מאבות המזון החיוניים, (סליחה על הניסוח הפלצני
) אבל את יכולה בהחלט להשלים את זה בכך שתאכלי ה-כ-ל חוץ מבשר. אני מכירה גם אנשים צמחונים שחיים ממש טוב, זה עניין של מודעות להרגלי התזונה. נכנסתי לאתר שלך ושל חברתך ושוב אני אומרת: כל הכבוד על ההשקעה. אני מאז ומתמיד הזדעזעתי מכך שמשתמשים בבעלי חיים לצרכי ניסויים, שלא לדבר על התעללויות מיותרות בהם. טוב שיש מי שפועל כדי, אם לא למנוע את זה לגמרי, אז לפחות להפחית את זה עד כמה שאפשר.

vegi force 1980

New member
היי נטע

סתם לרקע כללי גם אני מחיפה בעניין של הצימחונות לוקחים פעם ביום כדור אחד של צנטרום פלוס ופעמיים בשבוע סוכרייה טעימה של b12 וזהו שום כדורים ושום נעליים ועוד משהו.. אמא שלי מלא הולכת לדיאטניות...והן כוןלן מברכות אותה על זה שהיא צימחונית כי הרבה יותר בריא שיהיה בהצלחה חומד אייל

Gal-Mo0D

New member
אין מה לדאוג

אם תאכלי מאוזן - לא ינשור לך השיער. למרות שאני מתקשה להאמין שמצמחונות יכול לנשור השיער. את מוזמנת לבקר בפורום "צמחונות וטבעונות" בתפוז לפרטים נוספים על תזונה צמחונית\טבעונית בריאה ולמתכונים טעימים :)

TheFinalCut

New member
לפעול ולשקול

או יותר נכון, לפעול בשיקול דעת. בנוגע לצמחונות, התופעות שתיארת נפוצות כאשר יש חוסר במינרלים (בעיקר ברזל וסידן) ו\או ויטמינים חיוניים (בעיקר C וקבוצת B). כפי שאמרו מעלה, במזון צמחי ניתן להשיג את כל המינרלים והויטמינים החיוניים, מלבד אחד שעשוי להימצא בחוסר- B12. זהו ויטמין חיוני להרכבת החומר הגנטי (ולכן לכמעט כל פעילות של חידוש תאים, או לרקמות שמתחלקות במהירות), לתפקוד מערכת העצבים ולניצול של חומר חשוב - חומצה פולית. ההשפעה החמורה ביותר של חוסר ב- B12 היא אנמיה קשה וניוון של מערכת העצבים. הדרך היחידה שאנשים צמחונים יוכלו להשיג את הויטמין הזה היא ע"י נטילת ויטמינים (או את הויטמין הזה ספציפית), או לאכול מזון שמועשר באופן מלאכותי בויטמין הזה (כמו דגני בוקר). שזה, כמובן, לא כזה נורא; וחסר תופעות לוואי לחלוטין. כך שאם חברה שלך "לוקחת כדורים", אז ה"כדורים" האלה הם ככל הנראה ויטמינים (או ברזל, שזה בעיה אחרת - אבל אם היא נאלצת לקחת כדורי ברזל זה בגלל שהיא לא אוכלת מאוזן; ברזל מצוי במזון צמחי בשפע, ולפעמים יותר מבבשר). מה שאני ממליץ לך בחום, זה להתעניין בנושא וללמוד אותו לעומק. זה יעזור לך להדריך אנשים אחרים בפעילותך, שרוצים להיות צמחונים אבל חוששים בדיוק כמוך - אבל נקודה חשובה אחת שתמיד עוזרת לשכנע: יש המון אנשים שמסתדרים נהדר בלי לאכול בשר (חרוז!). אם מישהו חושש שאי אכילת בשר מובילה לחולשה או משהו כזה, תספרי לו שכל נזירי שאולין מאז ומתמיד אוכלים אך ורק מזון צמחוני!

כל זה שטוייות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני מטאמן במכון כושר יש אני אני מכיר שם אחד הוא צימחוני לא אוכל ביצים וחלב. עם את חושבת שזה לא בריא את צריכה לראות אותו. הוא צמחוני כבר 6 שנים הוא 1.90 מטר שוקל 160 קילו הכל שרירים. אל תגידו לי שהזה לא ברי, הוא לוכח וויטמינים ואוכל הרבה אורז. מי שבאמת רוצה להיות צמחוני, כבר ימצא דרך.

למעלה