זכויות הורים לילדים לקויי למידה

אני מתעניין בנושא כאמא לילד לקוי למידה, בני עבר ועדת השמה, ונקבעה לי כיתת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל. אלא שבית ספר כזה עם כיתת חינוך מיוחד היתה רחוקה מהישוב שלי ולכן הבן שלי היה צריך לנסוע כל יום מרחק של 40 דקות לבית ספרו. שבעיני זה רע מאד זאת ועוד גם הניתוק מהחברים שהלכו כולם לתיכון אחד באיזור מגורינו - ניתוק זה גרם להרחקתו החברתית מה עם זכותו של הילד להישאר בחברת חבריו? מדוע לא פותחים בכל בית ספר כיתת חינוך מיוחד? למה הילדים האלה צריכים להיות מוגלים לבתי ספר רחוקים? האם למישהו יש פסקי דין או תקדימים משפטיים בנושא שמירת זכויות הילד לקוי הלמידה? אני רוצה לבדוק את העניין לעומק. לנסות להזיז משהו למען ילדינו אשמח לעזרתכם

כיתות חינוך מיוחד

נשמע שאת מאד מתוסכלת וחווה כאב של הבן שלך... בוודאי את מרגישה פגועה מהמערכת, את מרגישה שלא מתחשבים מספיק.. מצטערת שלא יכולה הרבה לעזור, אני לא באמת מכירה אותך או את הילד, ולא יודעת מהן הסיבות שהחליטו בגללן לשלוח אותו למרחק רב. קצת קשה לפתוח כיתות של חינוך מיוחד בכל בי"ס קל וחומר לפתוח כיתה של חינוך מיוחד בכל שכבת גיל. אולי תוכלי לברר על זכויותיו של הילד, ומה את כהורה יכולה לעשות - בפורום של אתר מקום מיוחד, אתר שהוקם במיוחד להורים של ילדים עם צרכים מיוחדים. תוכלי לספר לנו, לשתף, במה שעובר עלייך בקושי, בניסיונות...

Diana M

New member
כתות חינוך מיוחד

אין שום הצדקה מוסרית לתקצב כתת חינוך מיוחד בכל בית ספר. ואם בכל בית ספר מדוע לא בכל שכבה? האם זה הוגן שלילדי ג-ד תהייה כתת חינוך מיוחד והם לא יסוע רחוק ולילדי א-ב לא תהייה כתה, נניח? כלומר מה שאת/ה מבקש זה כתה לכל שכבה או לפחות לכל שתי שכבות. מצב כזה עלול ליצור כמה מצבים חדשים ולא רצויים: א. נניח שבשכתב א-ב אין מספיק ילדים שעברו ועדת השמה וזקוקים לחינוך מיוחד, אז ילמדו בכתה הזו רק שני ילדים? אני כבר לא מדברת על משכורת שתשולם למורה עבור חינוך שני ילדים (תקן מינימלי בממוצע 9 ילדים בכתה כזו) למטפלים שחוק מחוייב לספק לכתות מסוג זה. נניח שביזבוז כספי ציבור זה בסדר, כי באמת יש במדינתנו ביזבוז הרבה יותר חמור לצרכים הרבה פחות ראויים, אבל כמה זה נעים ללמוד בכתה של שני ילדים? ב. מה הסיכון שיתחילו "לייצר" ילדים לחינוך המיוחד. נניח ילד שמפריע, נניח ילד לא רגוע, הרי כתה כבר יש אז מדוע לא לאכלס אותה? מדוע לא להקל על המורים בכתות האחרות? בקיצור, זו הצעה גרועה בעיני. ולענין שלכם, יש הרבה מאוד ילדים ליקויי למידה הלומדים בכתות רגילות עם תוכנית שילוב. זו אפשרות אחת. אפשרות אחרת היא באמת לנסוע לכתה המרוחקת יותר, אם אכן היא נותנת לבן מענה טוב ולעבוד על פיתוח רשת חברתית דרך חוגים, פעילויות שונות, יוזמות אישיות. בקיצור, קשה אבל אפשרי. הכל שאלה של מה עומד על הפרק לעומת מה. בהצלחה דיאנה

zorefs

New member
לצערי זה המחיר שמשלמים

זה המחיר שמשלמים על כיתה קטנה אי אפשר להיות עם החברים לא בכל בית ספר יש כיתות קטנות ולכן יש צורך בהסעה. אבל הוא יכול להיות עם חברים שלו אחרי צהריים. אין פה קטע של שמירת זכויות ילדים אלא פשוט בתי הספר בהם יש כיתות קטנות שלא לכל בית ספר יש תלוי היכן נקבע והתקציב לכך. סורי אבל כך זה ולא ניתן לשנות זאת בכלל.

איריס56

New member

היי, לא יודעת איפה את גרה, כשהבן שלי היה צריך כיתה קטנה ואנחנו תושבי גבעתיים, ביררו עם ת"א ר"ג וקרית אונו ולבסוף מצאו כיתה מתאימה בר"ג. כיתה קטנה בבית ספר רגיל לא נפתחת כל שנה וישנם ישובים סמוכים שעושים מעין תורנות מי פותח השנה ומי לא. הדבר תלוי בכמות הילדים מאותו יישוב שמתאימים לכיתה קטנה. לגבי נסיעה של 40 דק' הבכור שלי יוצא כל בוקר בשעה 07:15 כדי להגיע לבית ספר בת"א בשעה 08:00 כיוון שהם צריכים לעשות סיבוב דרך רמת אביב לפני שהוא מגיע לבית הספר שלו וזה עדיין נחשב להערכתי כמשך נסיעה תקין. תבדקי במשרד החינוך. איריס

למעלה