זכויות היולדת בישראל

זכויות היולדת בישראל

אתמול, יום ו´, התרחש כנס בנושא, אותו מובילה התארגנות חדשה העומדת להפוך לעמותה. החשיבות היא בקידום חקיקה או לפחות תיקון תקנות, הנוגעות לזכויות היולדת מרגע בו עברה בשערי בית-היולדות. תשומת לב מירבית ואיכותית לצרכיה ולרצונותיה חשובה על מנת שלא תיכנע ללחצים ולתכתיבים שאותם נוהג להשפיע עליה המימסד הרפואי הידוע בגישתו הפטרונית והשוביניסטית כלפי נשים. יולדת, במצבה הייחודי שהוא בעיקרו חוסר אונים ותלות, נוטה לקבל תכתיבים ודעות גם אם קודם לכן הביעה במפורש רצון שונה. תמיכה בעמותה חשובה גם לכל מי שמכריזה על עצמה כלא-פמיניסטית ונראה לי שכל הסבר מיותר. כתובת האתר: [email protected] באותו ענין: ללכת ל"בית חולים" על מנת ללדת, נראה לי מצמרר. אני בעד הכנסת שימוש במונח חדש כמו "מרכז לידה" או לפחות "בית יולדות" או משהו אחר.

אורין, תודה

להערכתי יש התקדמות רבה בנושא בשנים האחרונות וזה אכן בזכות נשים שעמדו על דעתן ונשים ש"הצביעו ברגליים", כמו גם הכח הכלכלי הנשי והעובדה שבחירת מקום הלידה הפכה אפשרית ופתוחה. יש להזהר רק מהקרבת האלמנט הבטיחותי-בריאותי על מזבח העיקרון הנ´ל כפי שקרה במשגב לדך שלשמחתי (מסיבה זו בלבד - מכל הבט אחר המקום היה הדבר הכי טוב שקרה לנשים יולדות בישראל) נסגר. אני בהריון מתקדם אולם היות והוא האחרון ברשימתי הפרטית לא נראה לי שאזכה להנות עד הסוף מפירות התהליך הזה אולם אני בהריון עם בת ואני בטוחה שהיא בזמנה תזכה גם תזכה. תבורכו ובהצלחה. אגב - יש מקום להרחבת המאבק לכל נושא רפואת הנשים וטיפול בנשים. חנה

פברואר

New member
הסיבה האמיתית בשלה משגב לדך

נסגר הוא כשל ניהולי חמור וכנראה (זה מתברר עכשיו בבתי משפט) עניינים פיננסים לא כשרים. נראה לי שמכרו לציבור הרחב את עניין הבטיחות כעלה תאנה. זה מזכיר לי גם את נושא תחליפי החלב שהעלתה תמר גוז´ינסקי והותקפה על לא עוול בכפה.

לא נכנס לעניין תחליפי החלב שוב אבל

בעניין משגב לדך היה קשר בין הכשלים הניהוליים לחוסר היכולת של בית החולים להתפתח כלכלית כך שיצאו ממגבלותיהם הטכניות-טיפוליות-רפואיות. בבדיקה שערכתי לפני 6 שנים לקראת הלידה של עומר - זה נראה היה לי המקום הכי מסוכן בארץ (בריאותית) ללדת בו חוץ ממוסדות פריפריאליים כמו בית החולים בצפת או עוד אחד או שניים דומים לו. מבחינה שיווקית הם עשו עבודה טובה (במיוחד על יולדות תל אביביות) ואני מורידה בפניהם את הכובע. תרומתם לאיכות ההתייחסות האנושית ליולדות בארץ גם היא לא מבוטלת מעצם התחרות שהם יצרו והבאת סטנדרטים שונים מהמקובל למודעות הנשים בארץ כך שנוצרה דרישה צרכנית, דרישה לרמת שרות טובה ליולדות ותחרות מפרה. המאבק כפי שמעלה אותו אורין הוא דרך טובה ונכונה כי יוצרת קבוצת לחץ ארצית לקביעת רף התייחסות גבוה לנשים וצרכיהן ודרישותיהן בכל מקום ובכל ענף בתי היולדות בארץ. זה המקום לתת חיזוק לכל הרופאות, הרופאים ובעיקר מיילדות ומיילדים שנותנים יחס נפלא לנשים בעת הלידה גם במערכות הקיימות ושתרמו רבות מתוך המערכת לקידומן. חנה

augustus

New member
חנה, אולי תתני לינק לדיון

על תחליפי חלב? אני עוד לא מסתדרת כאן עם הלינקים, אבל חשוב שמשתתפת שפספסה את הדיון תראה אותו.

פברואר

New member
תודה לכן על הלינק ../images/Emo39.gif

אכן יש פה בפורום מעורבות ריגשית עמוקה מאוד בכל דיון

wasaby

New member
הרעיון לכשעצמו נשמע נהדר אבל

משום מה נשמע לי קצת חשוד. לא הייתי רוצה שבשל תכתיבים אופנתיים בלתי רציונליים לא תקבל היולדת כל המלצה לגבי השימוש באפידורל או מוניטור לעובר. נראה לי על סמך ניסויים קליניים כי הם מועילים בהרבה מקריסטלים ואפילו הייתי מסתכנת ואומרת כי הם מועילים יותר מדולפינים. אני חושבת שלצוות הרפואי למשל יש בהחלט זכות להעיר לאישה בהריון הממשיכה לעשן או לצרוך אלכוהול או סמים אחרים. נכון, זהו גופה שלה, אבל בעצם המשך ההריון היא נוטלת סמכות גם על אדם נוסף, וסמכות באה עם אחריות. להוליד לעולם ילד מכור להרואין או פגוע מוחין כתוצאה משימוש באלכוהול זה פשע. אין לי ספק שבמפגש בין יולדת בכאבים שכל לידה היא יחידה ומיוחדת לה לבין צוות שראה כבר הרבה לידות (והרבה שעות פעילות באותה משמרת) יתכנו הבדלי גישות. אין ספק שצוות בית החולים יכול להיות אדיש מידי לרגשות היולדת, לפחדיה או רצונותיה. אבל אני חושבת שבהחלט ישנם גם מקרים, בהן יולדות, כמו כל אדם אחר, מגיבות ברגשנות יתר או בראיה צרה של עצמן בלבד ולא של יולדות אחרות במחלקה.

ל- wasaby - לא חשוד

הגישה הבסיסית של העמותה המתהווה היא לתת ליולדת את כל המידע ואת זכות הבחירה מבין כל האפשרויות הקיימות, תוך כיבוד זכויותיה הבסיסיות כאנוש. אם משהו בגישה ובהצהרת הכוונות אינו נראה לך, את מוזמנת בברכה, להיכנס ל"נשים קוראות" ולהעיר את הערותייך.

למעלה