זכויות העבודה בזמן טיפולי פריון

מצב
הנושא נעול.

אתמול הודיעו לנו בעבודה שבאופן גורף מורידים 10% מהשכר לכל העובדים ידוע לי שבזמן הריון אסור להוריד שכר האם גם בטיפולי פוריות? והאם הזרעות נחשבות כטיפולי פוריות או שרק טיפולי IVF? אם מפטרים אותי בזמן הטיפולים לכמה זמן דמי אבטלה אני זכאית? שמעתי פעם שאפשר לקבל עד שנה אם מציגים אישור מרופא על המצאות בטיפולי פוריות, אשמח אם מי מהבנות יודעת לענות לי או שיכולה להפנות אותי לאתר שמטפל בשאלות כאלה. תודה ויום טוב לכולכן.

לאחר השינוי בחוק ותיקונו א-ס-ו-ר

אתמול הודיעו לנו בעבודה שבאופן גורף מורידים 10% מהשכר לכל העובדים ידוע לי שבזמן הריון אסור להוריד שכר האם גם בטיפולי פוריות? והאם הזרעות נחשבות כטיפולי פוריות או שרק טיפולי IVF? אם מפטרים אותי בזמן הטיפולים לכמה זמן דמי אבטלה אני זכאית? שמעתי פעם שאפשר לקבל עד שנה אם מציגים אישור מרופא על המצאות בטיפולי פוריות, אשמח אם מי מהבנות יודעת לענות לי או שיכולה להפנות אותי לאתר שמטפל בשאלות כאלה. תודה ויום טוב לכולכן.
לאחר השינוי בחוק ותיקונו א-ס-ו-ר
לפטר אישה בטיפולים פוריות ודינה כדין אישה בהריון (דהיינו, צריך אישור ממשרד העבודה לפיטורים). אותי פיטרו מהעבודה יומיים אחרי שסיפרתי שאני בטיפולים ויש לי שאיבה למחרת (כלומר, יום אחרי השאיבה, בעודי בימי מחלה, קראו לי למשרד בתרוץ קלוש ופטרו אותי לאלתר). אין שום הטבה בימי אבטלה לאישה בטיפולים (עד כמה שאני יודעת). אני לא יודעת אם טיפולי הזרעה נחשבים לטיפולים פוריות, אולי מישהי אחרת תענה על זה וכן אינני יודעת בהקשר לשכר. מקווה שעזרתי (קצת), בהצלחה, ה-דג של נועה

לא בטוחה לגבי הורדת שכר...

לא בטוחה לגבי הורדת שכר...
לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות נגד זה. תודי על מזלך שזה קורה רק עכשיו שהרי בהרבה מקומות זה כבר קרה לפני למעלה משנה.... כמובן שכדאי לך לנסות לברר עם מישהו יותר מוסמך ממני. הנה קישור לחוק עבודת נשים באתר הכנסת המתיחס לעניין פיטורי אשה בטיפולי פוריות. מכיוון ששם מציינים בנפרד טיפולי הפרייה חוץ גופית וטיפולי פוריות, ייתכן שגם הזרעות נחשבות, אבל כדאי לשאול מישהו שמבין. הנה גם אתר ביטוח לאומי - תנסי לחפש שם. אני מעולם לא שמעתי על אפשרות לקבל דמי אבטלה למשך שנה בגלל טיפולים. באופן כללי אני מציעה לך לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה או בעבודת נשים, למשל בשדולת הנשים, נעמת, ויצו וכו'. מבאס לאללה שמורידים לכם את השכר, אבל מכיוון שמדובר בהורדה גורפת לכולם, ולא רק לך בגלל הטיפולים, קשה לי להאמין שיש מה לעשות. ממקום אבטלתי, אני רק יכולה לקנא בך על שעדיין יש לך מקום עבודה (שלי נסגר לפני 4 חודשים). אם תלמדי משהו חדש ומעניין בבירורייך, אנא עדכני אותנו.

העין ה 3

New member
הרעה בתנאים כמוה כפיטורין

הרעה בתנאים כמוה כפיטורין
זו לשון החוק. לפיכך אסור להרע בתנאים של אישה או גבר בטיפולי פוריות (גם הזרעות). אבל... אם ההורדה היא גורפת לכל העובדים, ואת תנסי לנצל את החוק לתועלתך האישית, הם יוכלו להשיג אפילו היתר משר העבודה לפטר אותך (בתרוץ של צמצומים) ואז יצא שכרך בהפסדך. לא כדאי. לדעתי, קבלי את הגזירה, וכמו שאמרו לפני - תגידי תודה שזה קרה רק עכשיו... ורדה

מצב
הנושא נעול.
למעלה