זכויות וחובות של מתנדבים

זכויות וחובות של מתנדבים

אהל'ן אנשים, שלומות וברכות. טוב, אז לאחר שהבנתי (אני מקווה שהבנתי), שנושא תהליך הההתנדבות נהיר לכולם, ודמותו של המתנדב חקוקה לזכרון עולם בפנתאון הגיבורים כדוגמאת גאיוס יוליוס קיסר, סקיפיו אפריקאנוס, חניבעל ודומיהם, הגיע הזמן לדון בבסיס השירות. (ואגב, לא תמיד זה מובן מאליו לאן החייל מגיע, לאן מועדות פניו וכיצד יתנהגו אליו שאר החיילים וכמו כן, מהו היחס שאליו יזכה מצד הסגל). על פי החוק הנוגע למיקום בסיסו של המתנדב (אגב, הערה מקדימה אחת: כל התקנות שאני מזכיר היו בתוקף כשאני התגייסתי, דהינו, נובמבר 1997. עלולים להיווצר שינויים קלים, אך ניתן לומר שבאופן כללי התקנות נשארו במקומן): אם המתנדב לא קיבל אישור של לינה במחנה, ועליו לנסוע מדי יום ביומו לבסיסו, לא יעלה המרחק על 90 ק"מ. (מביתו לבסיסו). אגב, האישור של לינת בית הוא אחד האישורים החשובים ביותר לכל מתנדב. על האישורים לגבי נשיאת נשק, אין צורך להרחיב בדיבור, היות וזוהי הגבלה גורפת על כל המתנדבים. רק באישור של קצין רפואה ראשי (מקרפ"ר), ניתן לבטל אישור זה. (ואז, באופן כמעט אוטומטי, מתבטלים שאר ההגבלות. כמו למשל, ביציאה לקורס קצינים של חייל מתנדב). לפי הבעייה הרפואית, מתקבלים פטורים שונים, כגון פטור מהרמת משאות, שהייה בשמש, איסור עמידה ליותר מפרק זמן מסויים, וכו' וכו' וכו'. גם תורניות מטבח הן מחוץ לתחום, אך ישנם בסיסים, שעורכים תורניות פנימיות משלהן, כמו למשל תורנויות של אחראי מגרסה או משרפה להשמדת מסמכים. אני זוכר שאני, באופן אישי, ביליתי שעות על גבי שעות ליד המשרפה, עד שהרחתי כולי כפרא אדם שוכן מדבריות ומערות.... ביחידה שאני שירתתי בה, לשכת הגיוס האישורית בב"ש, רוב החיילים הבנים היו בעלי פרופיל רפואי נמוך. לדעתי, אם יחברו את הפרופילים של כל החיילים הבנים בלשכת הגיוס, יתקבל הפרופיל 97.....
היות וכך, היחס למתנדבים היה ראוי להערכה מצד הסגל הפיקודי ומשאר החיילים שהתגייסו כרגיל. המתנדבים, למען האמת, היוו את כח העבודה העיקרי. העבודה בלשכת הגיוס היא עבודת פקידות בעיקרה, כך שכל חייל וחיילת, מתנדב ומתנדבת, יכלו לקחת חלק בכל סוג של מטלה. זהו, זה מה שהצלחתי לדלות מזכרוני הדל. מקווה שעזרתי. דויד

Dizen

New member
../images/Emo51.gif

ויש לי שאלה קטנה: מתי אני מקבלת את הפטורים שלי
ואיפה הם אמורים להיות כתובים
יכול לקרות מצב שבו יש מתנדב בלי פטורים (למעט הפטורים הגורפים), נכון
סליחה על ההפצצה בשאלות פתאום

המרחפת

New member
פטורים

הפטורים כתובים בתעודת מתנדב. אין חובה לשאת אותה לכל מקום, חברים שלי הסתובבו איתה ואני השארתי אותה בבית באיזה קלסר. היא הגיעה אליי בדואר חודש אחרי שהתגייסתי, מניחה שאצל מתנדבים בגיוס מתנדבים זה יותר מסודר, חבר שלי אומר שהוא קיבל או ביום הראשון של טירונות מתנדבים או בסופה.

Dizen

New member
הבנתי

והם פשוט קובעים איזה פטורים יש לי בלי להגיד לי
תודה על התשובה

Dizen

New member
../images/Emo12.gif

הם פשוט "מבשרים" לי על הפטורים שיש לי בסוף הטירונות, בלי לשאול אם אני צריכה אותם בכלל או אם אני צריכה משהו אחר
מוזר.
טוב, צה"ל באמת מוזר

LordNor

New member
בדיוק ../images/Emo13.gif

כמו ששאלו אותי "שירות רחוק מהבית או קרוב?" ועניתי "לא משנה לי..." ודפקו לי "לינת בית+קל"ב" שממזמן כבר ביטלתי אותם

Dizen

New member
הייתי שמחה מאד לשרת רחוק מהבית

אבל בתפקיד שאני מיועדת אליו יוצאים יומיות, בלי קשר להתנדבות
הגעת לתפקיד שלך דרך שיבוץ של תא מתנדבים, או ביקשת אותו קודם?

אם יש לך משהו להצהיר כדיי לקבל פטור

אם לא...הם נותנים לך. (דוגמא)סתם נגיד ששיחררו אותך מהצבא בגלל מחלה, שאחד המאפיינים שלה היא שאת לא יכולה לשהות בשמש. עכשיו, לך ספציפית, השהייה בשמש לא מפריעה בכלל אז מאוד יכול להיות שהצבא יתן לך פטור בכל מקרה כי הם לא לוקחים סיכון הבנתוש?

Dizen

New member
הבנתי...

אני לא צריכה פטורים בכלל
לכן מציק לי העניין שהם קובעים בשבילי, ואז אני אצטרך ללכת להלחם איתם על זה...
אוף, כל הזמן צריך להתווכח איתם!

המרחפת

New member
יש פטור מאוכל צהוב

(שזה פחות או יותר הצבע של כל האוכל שיוצא מהמטבח)

המרחפת

New member
זה לאו דווקא אומר להלחם....

אצלי בתעודת המתנדב רשום כך: מקבל טיפול רפואי דרך קופ"ח מעבר ל-6 ימי ג' חייב אישור רופא יחידה במקרה של אשפוז בבי"ח דווח לר"מ 2 פטור מטירונות+תורנויות+שמירות פטור מנשיאה או שימוש בנשק לא ישרת בבסיס מוכה רעש פטור ממטווחים טופלתי לא מעט במרפאת הבסיס עשיתי טירונות (00, אבל טירונות) עשיתי תורנויות במהלך הקורס נפלתי פעם על קצין אטום שלא הבין שאני מתנדבת שכבר 4 חודשים לא נגעה בנשק והחליט שאני עושה שמירה, בעיקר כי היה חדש והיה צריך להפגין סמכותיות. על העובדה שניסיתי להתווכח איתו ושטענתי שהמטווח שלי לא בתוקף, הוא אירגן לי שמירה חביבה בשעה 4 לפנות בוקר. טווחתי לפחות 3 פעמים במהלך השירות שירתתי בבסיס מבצעי של חיל אוויר, מה שאומר גם ששירתתי בבסיס מוכה רעש. מלבד עניין המוכה רעש, על אף אחד מהדברים לא הייתי צריכה להלחם על מנת לעשות אותם למרות הפטור. הייתי בטוחה שהיה רשום לי גם קל"ב, אולי זה רשום בתעודה השניה. בכל מקרה, קל"ב זה פטור שמאד קל לבטל, במיוחד אם השיבוץ הוא בבסיס עם מרפאה גדולה.

tty2

New member
דויד

אז ככה, החוק כפי שציינת, עודנו קיים ותקף רק גדל ל-100ק"מ. לגבי הפטורים האחרים, אין שינוי מהותי מאז ועד היום. רק כהערת ידע : "פטור מתורנויות" הוא פטור גורף שניתן לכל מתנדב והוא כולל את כל מה שבבסיסך מוגדר כתורנות, נקיונות, שמירה (פטור משמירות הוא נפרד, אך אם לא צויין הוא קיים בפטור מתורנויות), תצפיות, קשב, קשר,ח. מחשב, חמ"ל ועוד... לגבי ההערה של פטור מנשיאת נשק, היא לא מדוייקת. כשהפטור הזה מתבטל, לא בהכרח מתבטלים כל הפטורים האחרים והמגבלות. ולהיפך, אני מכיר קצינה, שיצאה לקורס קצינות, כשיש לה פטור מנ.נשק.

למעלה