זכויות יוצרים או זכויות "רוקדים"

עוז 2002

New member
זכויות יוצרים או זכויות "רוקדים"

קיבלתי מירון מישר את האימייל הבא: שלום עוז. אבקש לא להעלות לפורום כתובות המפרות זכויות יוצרים. הסברים מפורטים יהיו בעתיד בפורום, (כרגע אני מאד עמוס). מצטער על האי נעימות אבל אין ברירה. ואני שואל: 1. לאיזה כתובת אתה מתכוון?? 2. מי קובע שאתר מיפר זכויות יוצרים? 3. מי קבע שאסור לפרסם כתובות של אתרים כאלה בפורום? (לא מצאתי הוראה כזו ב"כללי התנהגות") 4. כיצד גולשים אמורים לקבוע אם יש או אין הפרות כאלה בכתובות שהם מוסרים? 5. אם אתה מאוד עמוס מה בער לשלוח לי את האימייל?? הרי לא היה פה איזה שטף של כתובות כאלה... אשמח להתיחס לתשובות שלך לכשיתקבלו. עוז

הסבר חלקי כבר יש בפורום.

1. הורדתי את הקישור ששמת לאתר המביא מילים של שירים. 2. החוק קובע וכשאני לא יודע בבירור אני מתיעץ (כפי שעשיתי הפעם וקיבלתי, כאמור תשובה חד משמעית שהאתרים אינם חוקיים) והרי לא תאמר שיש לי אינטרס מסחרי שהרוקדים לא ידעו את המילים. אני הראשון שאברך על ידע כזה ועל שילובו בהרקדות. 3. קיבלת תשובה מאיבי. גש קרא את "כללי התנהגות" של תפוז. 4. מותר להם לשאול אותי במייל או בטלפון. ואפשר לשאול גם ישירות את בעלי הזכויות. בד"כ זה לא מסובך לדעת אם מכירים את החוק. 5. שלחתי לך ולעוד משתתפת אימייל אישי כיוון שהורדתי קישורים שאתם העליתם (הקישורים היו בפורום במשך יום שלם עד שקיבלתי תשובה מאקו"ם לגביהם) ורציתי להסביר לכם באופן אישי. לא בסדר? 5. מותר להמשיך ולבקר את פעולותי בפורום כמנהל (בנימוס) ואני מבטיח להתייחס "לגופו של עניין" ולא "לגופו של מבקר".

עוז 2002

New member
לא הייתי מעלה בדעתי

ירון, אתה רואה, לא הייתי מעלה בדעתי כלל שהתכוונת לאתר של מורן. מה גם ששמעתי עליו דרך הפורום, ובכלל, עדיין נשמע לי מוזר שלפרסם מילים של שיר שלא למטרות רווח, כמו באתר אינטרנט, זוהי עבירה. ומי קובע, אקו"ם?? אולי הם בכלל צד בענין ואין לשאול אותם? אני באמת לא חושב שכל אחד צריך לברר "חוקיות" של אתר לפני שהוא מוסר כתובת. יש הבדל בין לפרסם בפועל לבין להפנות לאתר שאולי עובר על החוק. שהחוק ישבור את הראש עם בעל האתר. אני לא חושב שגולשי אינטרנט צריכים להחרים אתרים כאלהץ אין זה מעניננו ואין ביכולתינו לקבוע מי עובר ומי לא עובר. וציינתי כבר בהודעתי הראשונה שקראתי את כללי התנהגות כדי שלא תפנו אותי לשם (ובכל זאת הפניתם) ואין שם מילה וחצי מילה על ציון כתובות כאלה. אז אני חוזר בי מהכותרת, ואני נקבל ירון שאתה פועל כמיטב הבנתך כמנהל פורום, אבל אני בכל זאת קורא לך לרדת מזה ולתת לאנשים להמליץ על כתובות כראות עיניהם - ונשאיר את הבעיה לבעלי הענין. עוז

עוז יקירי

אני שמח שסוף סוף הגענו להבנה בעניין. ז"א, מצד אחד, אנחנו לא כועסים ויודעים שמשתתפי הפורום, מתוך רצון טוב ובכנות, מנסים כמה שאפשר לעזור לחבריהם ולענות לשאלותיהם. מצד שני אני כמנהל הפורום, (שעושה את עבודתי בהתנדבות כי אני אוהב את זה, מאמין באפשרות של הפורום להשפיע על המרקידים ועל מה שקורה בריקודי העם, ויש לי מכך בונוסים עקיפים כמו פרסום האתר שלי, אנשים שיכירו אותי, ועוד´) עושה את תפקידי על הצד הטוב ביותר (כפי שאני מבין אותו) ולפי התדריך שקיבלתי מהנהלת הפורמים, ללא משוא פנים וללא העדפת האינטרס הפרטי שלי על חשבון משתתפי הפורום. לכך מצטרפת העובדה שאני, שמכורח הנסיבות מצוי בחוק מכל צדדיו וגווניו, כמעט כמו עו"ד ולפעמים גם יותר, מקפיד על עניין שנראה לחברי הפורום מוזר, אווילי, לא תואם את רוח האינטרנט ועוד. אבל מה לעשות זו המציאות. בסוגריים אני רוצה להוסיף שאלמלא התעלמו חברי המרקידים מהאפשרות להכנס תחת כנפי החוק בסדק הצר שאני פתחתי בהסכמי הראשון עם חברות התקליטים (שנת 1984), לא הייתה נופלת עלי הצרה של התביעה המשפטית. בנוסף על כך, לצערי הרב, גם היום יש כאלה מביניהם המעדיפים שהעסק שלי יפול על מנת שהם יוכלו להמשיך למכור בהחבא בניגוד לחוק. זו האשמה חמורה אבל זו, לצערי, האמת.

סליחה, יש לי תוספת

התביעה של חברות התקליטים היתה נגדי ונגד מישאל ברזילי, כ"פיילוט" לכל הענף (כידוע את המטבע מחפשים תחת הפנס, איפה שיש אור). החברות ואקו"ם מודעים היטב היטב לכל מה שקורה בריקודי העם. הם מבינים את הקידום הרב שהריקודים נותנים לשירים ולאמנים, הם גם מכירים בחשיבות התרבותית של ריקודי העם, אך מצד שני לא רוצים שנעשה ברכושם כברכושנו. ניסוח רישוי למה שקורה בריקודי עם, שיעמוד במסגרת חוקית הינו מסובך ביותר ומצריך חשיבה מקורית וחריגה ממסגרות מקובלות. אקו"ם נענו לבקשתי לתת לכך מסגרת וגושפנקא חוקית מקילה, חברות התקליטים גם כן הצליחו, אך הפסיקו את ההסדר כיוון שאחרים לא הצטרפו אליו. לו הסכמתי לפשרה שהציעו חברות התקליטים שתבעו אותי (סגירת "רוקדים" וביטול התביעה) היה הסדר זה מקבל גושפנקא רשמית של בית משפט, ואז, כל העוסקים בענף, גם אלה המשמיעים מוסיקה ערוכה לריקודים, היו חשופים לתביעות משפטיות על בסיס התקדים המשפטי.

אין חולק

על כך שפרסום מילים של שיר ללא ידיעת מחברו זוהי עבירה על החוק (גם כשזה ללאמ טרת רווח), עם כמה הסתייגויות, כגון פרסום למטרת ביקורת, לימוד וכו´ - לאלה יש סייגים במסגרת החוק. שאלה משפטית מורכבת בהרבה היא האם הפניה לאתר המפר זכויות יוצרים, היא כשלעצמה עבירה על החוק, ומערכת המשפט מתפלפלת הרבה יותר ומבחינה אף בין הפניה שנעשית באמצעות קישור- הדורש ´הקלקה´ בלבד כדי להגיע לאתר המפר - לבין הפניה שלא נעשית באמצעות קישור - אז אתה נאלץ לכתוב במו ידיך את הכתובת כדי להגיע לאתר המפר, ואז יתכן שהקשר הסיבתי בין המפנה לבין כניסתך לאתר המפר זכויות מתנתק, מאחר ויש מה שנקרא ´גורם מתערב´ - אתה שבמעשה אקטיבי בחרת להקליד את הכתובת של האתר. על כל פנים, יש הרבה פסיקה בנושא הזה, יותר בחו"ל מאשר בארץ, והשורה התחתונה היא שהמצב המשפטי לא מאוד ברור - גם בשאלת מה מותר ומה אסור, וגם בשאלת האכיפה שהיא בעייתית. הנושא הזה מאוד מעניין בעיני, אך מאחר ואנו לא בפורום "חוק ומשפט", אקטע את הנאום באיבו... בשורה התתונה, בעיני צודק ירון בכך שלא מאפשר הפניות לאתרים בעייתיים שכאלה, תוך הסתכנות בתביעה נוספת. מוטב להיזהר מאשר להצטער..

עוז 2002

New member
יש חולק!!

ירון, אתה לא באמת מתכוון לומר לנו שבגלל שאתה מנהל פורום בתפוז, ואחד המשתתפים עלומי השם השאיר מסר עם כתובת של איזו סטודנטית, שבתור תחביב בנתה אתר קטן, ובאתר הקטן יש מילים של שיר קטן, אז אקו"ם תתבע אותך למשפט! ולא משנים הטיעונים המפולפלים על התקדימים בארה"ב של בריזה מן הים - אתם לא חושבים שקצת נסחפתם??? ולך בריזה מן הים, הואיל ואת בקיאה ממני בחוק ומשפט, האם מותר למסור כתובת של אתר שמפנה לאתר שמפנה לאתר שאולי עובר על החוק...??? ועוד שתי מילים בענין ניהול: האחת, אני רוצה להגיד שאני מאוד מעריך ירון את מה שאתה עושה למען ריקודי עם בכלל ולמען הפורום הזה בפרט. והשניה, שאתמול בלילה, במסגרת נדודי השינה שלי, הסתובבתי באתרים אחרים והיה שם הרבה מצב רוח. והמופרעים הכי גדולים היו, תנחש, מנהלי האתרים. אז אני מציע לכולנו לא לקחת את החיים כל כך ברצינות, ולתת לאנשים קצת להשתולל. בסופו של דבר זהו פורום אינטרנט, לא ועידת הנשיאים הבינאוברסיטאית לתרבות פולקלוריסטית של העת החדשה. נכון? שתהיו לי בריאים ואני אוהב את כולכם. עוז

ה´ עוז לעמו יתן...

ואלה חזרתי בתשובה... סתם, סתם מה שרציתי לומר הוא שלשון החוק אכן מסובכת ולא צריכה לעניין את כל המשתתפים. הבטחתי לתת "הרצאה" למעוניינים ואמלא אותה בעתיד. בינתיים, וגם אחרי בינתיים, ז"א תמיד! כל זמן שאני מנהל את הפורום אני מחויב לעשות כמיטב יכולתי לשמור על כל הכללים. אם זה מוצא חן בעיני המשתתפים או לא, זה כלל לא רלוונטי. אני כמובן מעדיף שכולם יאמרו שאני צודק (ברצוני לשמור על הכללים), אבל גם אם ימשיכו לומר שאינני צודק, זה לא ישתנה! אין זה נובע מחשש שיתבעוני למשפט, כלל וכלל לא! זה נובע מהבנתי את החוק ואת הפרות החוק בכל הנוגע לזכויות יוצרים בשירים והקלטות. מאד יתכן שבנושאים אחרים יעלו לפורום דברים שאינם חוקיים ואנילא אדע זאת ולכן גם לא הורידם. לכן אני מבקש מהמשתתפים להיות גם הם ערניים לנושא החוק ולאפשר לי לנהל את הפורום כפי שהנהלת תפוז מצפה ממני. תודה.

shaffavi

New member
הבטחת בעבר גם להוסיף קישורים

בתיבת הקישורים של הפורום לאתרים מעניינים ומועילים בריקודי עם ישראלים - כשרק יהיה לך זמן, לדבריך אז. עברו כבר חודשים מאז אותה הבטחה ועדיין בתיבת הקישורים של הפורום יש קישור אחד בלבד - לאתר המיסחרי ´רוקדים´ (ועוד קישור טריוויאלי לאתר אירגון המדריכים) האם זה שאתה עדיין מאוד עסוק ומה זה אומר לגבי עתיד הבטחתך הנוכחית בנושא זכויות יוצרים. או אולי עברת כבר על כל אותם האתרים האחרים הקיימים ומצאת את כולם כפיראטיים? ונשארו בעולם רק חנות רוקדים ואירגון המדריכים. אתה כותב שלשון החוק "מסובכת ולא צריכה לעניין את כל המשתתפים." לי זה נראה כהתנשאות ומידור מכוון של אינפורמציה. אנו חיים בעידן האינטרנט, כולנו עוסקים בהורדת חומרים שונים מהרשת ורבים מאיתנו, נראה לי, יתעניינו לדעת. מצד אחד אתה לא מפרט ומצד שני כאשר מישהו מעיר הערה בנושא שלא לרוחך (אני למשל) אתה צועק עליו (עלי) שילמד את החוק לפני שהוא משמיץ. אז בבקשה - אנא פרט את החוק או הצג קישורים רלוונטיים בנושא שנוכל ללמוד מהם. ובאותו נושא - אני מאוד מעוניין לדעת את השתלשלות העניינים בנושא חנות רוקדים - על מה הייתה הפשיטה המישטרתית, מה היו התביעות נגדך, כיצד זה התגלגל ומה התביעות הקיימות כיום. אם אפשר לקבל קישור לאתר שמציג את עמדת חברות התקליטים בנושא התביעות הנ"ל אשמח. ועוד בקשה - תוכל בבקשה להציג את מכתבו של לס פוסן במלואו? אותו מכתב בו לדבריך כתב לך SOB . אני מעוניין לדעת מדוע כתב זאת. ירון, כל עוד דווקא אתה, בעל חנות רוקדים, ממשיך לרדוף בחורמה את כל ההפניות לאתרים האחרים שעוסקים בנושא הפורום - רובם ללא כוונת רווח (וכאשר עצם ההפניה כשלעצמה לא ממש בלתי חוקי), אל תתפלא אם אנו הרוקדים נמשיך להתייחס בפיקפוק למניעיך. בכבוד, אבי

לאבי

1. אנא שלח לי במייל אתרים שאתה ממליץ ואני מקווה שכלם יעלו ל"קישורים" (במסגרת החוק). 2. באשר לחוק זכויות היוצרים. אין כאן כל התנשאות. כתבתי זאת מתוך כבוד לאלה שלא רוצים, אולי בצדק, להתעמק בכל העניין הזה ומתוך הנחה שרבים יפסחו על קטע זה. אני באמת מאד מאד עסוק בימים אלה, אבל מה שהבטחתי אקיים בבוא היום ולא בחופזה. ב"רוקדים" מספר 48 יש עמוד שלם בנושא שכתבתי. שלח לי מספר פקס ותקבל את הכתבה תוך יום. למיטב זיכרוני גם בעיתונים 49 ואולי 50, כתבתי דברים הקשורים לעניין. כלהגליונות לעיונך בספריה למחול בבית אריאלה. 3. מעולם א צעקתי עליך (גם לא וירטואלית) פשוט הארתי (א במקור) לך בענייניות שכדאי ללמוד את החוק לפני שמאשימים אותי במקארטיזם. 4. אשמח בשיחה פנים אל פנים לספר לך הכל ואני בטוח שתלמד הרבה. אני גם מניח שראיתך לגבי פעילותי תשתנה לחלוטין. אוכל גם להראות לך את החוזה הראשון עם חברות התקליטים ועוד הרבה דברים. 5. את מכתבו המעליב של לס פוסן שמרתי בתחילה אבל אחר כך במעבר מ"אוטלוק אקספרס" ל,אוטלוק" הוא אבד. חיפשתי אותו בכל הגיבויים ולצערי הרב לא מצאתיו (הנה לך עוד הזדמנות לפקפק בדבריי). 6. לגבי חברות התקליטים ואקו"ם אתה מוזמן לפנות אליהם. אני מניח שיש להם הסברים כתובים. היום כתבתי אימייל לאקו"ם וביקשתי חומר כתוב וכתובת אתר שלהם. כנ"ל עשיתי לגבי הפדרציה של חברות התקליטים. טלפונים - אקו"ם: 6113400 (ת"א) והפדרציה: 6130715 גם ת"א. 7. רצונך כבודך (להתייחס לדברי בפיקפוק).

shaffavi

New member
תודה על התשובה

אשלח לך באימייל. ה´פיקפוק´ שציינתי הוא רק לגבי הנקודה שהתייחסתי אליה. אין שום פיקפוק לגבי תרומתך לריקודי העם הישראלים. בברכה, אבי

הנה תשובה מיידית מאקו"ם:

ירון היי ירון היי אתר אקו"ם עומד לעלות בימים אלו , כרגע הוא בפיילוט..www.acum.org.il לגבי המשהו הצפציפי - אני מכינה לך נוסח משפטי ומדוייק...מקוה שאספיק עוד היום להעביר לך... תודה יום טוב חני

בריזה - כל הכבוד

בפעם הראשונה עלו על הנושא בצורה כה בהירה. מה שחשוב לי - בהקלקה, יש משום שילוח לדבר עבירה, אבל כאשר רושמים את שם האתר, אשר אפשר לגלותו גם במקומות אחרים, אין ודאות בקיום עבירה. אנא ,אם יש לך השכלה משפטית - הוסיפי לנו עוד ידע. תודה ולעוז 2000 - אתה מאיץ להכניס באתר קצת אקשן. ואתה מציע לירון להשתולל כמו בפורומים אחרים. גם בוגרי אונברסיטה ואינטליגנטים יודעים להשתולל. מזמין אותך להצטרף לכולנו ולהנות - כמונו.

ותוספת קטנה:

אם מישהו מעוניין במילים של שיר מסויים הוא בהחלט רשאי לבקש זאת בפורום ומותר להעלות לפורום תשובה לבקשה. לעומת זאת להעלות "ספר שירים" לאינטרנט זה לא חוקי. הנה כי כן, כאשר מישהו יבקש תוכל אתה, עם הידע על אתרים אלה, לענות לפניה הספציפית ולהיות "תותח" בתחום. זה ברצינות ולא בציניות.

לעוז - כשמך כן אתה מלא בעוז!

אני קוראת את נימוקיך ומתפהמת מעוז רוחך - שלא תיפול רוחך והמשך לדבוק בדיעותיך ובעקרונותיך.

תיקון שגיאה - מתפעמת (לא מתפהמת)

סליחה שגיתי שוב לפני שתצלבו אותי - טעות הדפסה הכוונה היתה - מתפעמת ממך עוז! (ולא "מתפהמת" כפי שנכתב בטעות).

למעלה