זכויות יוצרים בסרטון יוטיוב

זכויות יוצרים בסרטון יוטיוב

הי,

רציתי לשאול לגבי זכויות יוצרים בסרטון יוטיוב-
אם אני עורכת סרטון ובו יש שימוש ברקע במוסיקה מוכרת- הסרטון הוא מצחיק, פאן ופחות מקושר
לחברה גדולה שמעוניינת לפרסם עצמה.
האם יש אפשרות לקנות את הזכויות על השיר בסרטון מהבעלים במחיר סביר? או שאין טעם
לפנות כי מדובר במחירים אסטרונומיים?
והאם ניתן לקנות את הזכויות מבלי לפנות לחברה באופן ישיר? ואיך עושים את זה, בעצם?

תודה!

בואי ננסה לעשות קצת סדר

1. אתר יוטיוב הוא אתר שיתוף קבצים הנשלט על ידי הדין האמריקאי. אין דבר כזה סרטון יוטיוב. הסרטון יכול להיות יצירה (ברוב המקרים) וניתן להעלותו טכנית לאתרים שונים כולל לאתר יוטיוב, העלאת קובץ ליוטיוב אינו הופך אותו כמובן ל,סרטון יוטיוב".
2. מבחינת הדין האמריקאי, אם תשתמשי בקטעי שירים שכל אחד אינו עולה על 30 שניות, זו פעולה מוגנת בתנאי שקנית עותקים מהשירים (למשל על ידי קניית דיסק, אך לא הורדה מאייטיונס).
3. תאור הסרטון "פאן ופחות מקושר לחברה גדולה" לא אומר לי הרבה, אך נראה לי די לא רלוונטי. אם הסרטון הוא למשל פרסומי, שווקי, זה בהחלט רלוונטי, בלי קשר לסוג המוצר או היותו מוכר או לא מוכר.
4. האם את יכולה לקנות זכויות יוצרים? בהקשר דברייך זה בערך כמו שתשאלי האם את יכולה לקנות את מגדלי עזריאלי. התשובה היא שמבחינה משפטית, אם הבכלים רוצה למכור ואם את רוצה לקנות ואתם מגיעים להסכם בדבר כל הפרטים, אז את יכולה. אבל בטוח שאת לא צריכה את זה. כלומר גם בשביל להשתמש בשיר או בכל קטע מוזיקלי כרקע לסרטון, לא צריך לקנות את זכויות היוצרים אלא צריך לקבל רשות (שזה אומר, או רשיון בחינם, או רשיון בתשלום). אם זה אפשרי או משתלם, זו לא שאלה משפטית, אלא שאלה מסחרית. צריך לשאול את מי שמנהל את זכויות היוצרים של השיר (ברוב המקרים, איגוד של מלחינים ו/או חברת תקליטים).
5. האם מדובר על מחירים אסטרונומיים? זה בערך כמו שתאלי אם מכירי הדירות הם אסטרונומיים. (למיטב ידיעתי, בלי להיות ידען בתחום: מגדלי אקירוב כן, דירה בצפון ד' באר שבע לא).
6. לא הבנתי בכלל על איזו חברה את מדברת. יכול להיות שהזכויות שייכות למלחין ויכול להיות שהן שייכות לחברת תקליטים, יכול להיות שגם וגם. תראי היכן ניתן לרכוש עותק חוקי של השיר, למשל חנות דיסקים, אם אין אתר של המלחין או של המבצע, ותראי מי מנהל את הזכויות. אפשר לנסות גם דרך אקו"ם בתנאי שבעל הזכויות מיוצג בארץ על ידי אקו"ם.

למעלה