זכויות יוצרים ברעיון

זכויות יוצרים ברעיון

שלום לחברי הפורום היקרים,
יש לי שאלת התייעצות ובקשת הפנייה.

לפני כחודש העלתי רעיון לבניית אתר חכם בתחום שבו קיימים כבר אתרים כאלה אך לא במבנה שחשבתי עליו.
שיתפתי את הרעיון עם שותפות פוטנציאליות וחתמתי איתן לצערי על חוזה סודיות/זכויות יוצרים בנוסח הבא: (עוד לפני שבכלל התחלנו כל תהליך מחשבתי פרט לרעיון הכללי שאני הגיתי)

הסכם זכויות יוצרים
2013- בכלל ה

להלן הסכם זכויות יוצרים

בין - __________________________

לבין - __________________________

בחתימה על הסכם זה מאשרים הצדדים כי כל הנאמר והנכתב בין שני הצדדים בפגישות וישיבות העבודה יהווה חלק בלתי נפרד מתהליך העבודה על הקמת סוכנות . וייחשב כזכויות יוצרים בלעדיות של הסוכנות המוזכרת לעיל.
* למסמך זה ייצורף נספח ובו פירוט הרעיונות שיועלו בפגישה *

1.אין על אף אחד מהצדדים להשתמש במידע אשר הועבר ( לרבות בעל פה, בכתב או בהתקשרות אלקטרונית ) להחשף בפני גורם חיצוני אלא אם הוחתם הגורם החיצוני על כתב סודיות המאפשר זאת והובהרו לו תפקידיו ו/או סמכויותיו לגבי השימוש במידע.

2.בחתימה על הסכם זה כל הצדדים לא יהיה רשאי להשתמש בכל רעיון ו/או הצעה מלבד לצורך הקמת הסוכנות המשותפת המוזכרת לעיל.

על כן באו על החתום,

__________________________ ___________________________

בתאריך: ______________________

התחלנו לעבוד על האתר ובמהלך העבודה גיליתי כי בניגוד לציפיות שלי השותפות לא משתפות פעולה בכלל ואפילו לא מבצעות את המטלות שלקחו על עצמן ובפועל אני עושה את כל העבודה המחשבתית והבירורים בעצמי.
בנוסף גיליתי שאין מנוס מהשקעה כספית של אלפי שקלים, שהן לא רצו להשקיע את חלקן. אך הן לא ויתרו על ההשתתפות ברעיון אלא טענו ללא בדיקה או רקע בתחום שנעשה משהו אחר בשירותים חינמיים, שאינם אפשריים ומעידים על חוסר ההבנה הבסיסי שלהן בתחום ועל אי רצון לחקור ולהבין , כי גם לא גיבו את הצעתן בהצעה קונקרטית כלשהי.

אני רוצה להמשיך ולהקים את האתר לבד, אך מפחדת שהן יצוצו יום אחד וידרשו את חלקן ברעיון (למרות שבשתי פגישות העבודה ובינהן הן לא העלו אף רעיון, ולהכל יש לי תיעוד כתוב).

האם הן יוכלו לדעתכם לתבוע אותי בעתיד על בסיס מסמך זה בלבד?
הן מודות שהרעיון שלי ושהן לא באמת היו שותפות פעילות בפיתוח הראשוני שלו ועדיין טוענות שבגלל שחתמתי איתם על המסמך הזה , אני לא יכולה לבנות את האתר שלי בלעדיהן וחייבת לוותר על כך.
אשמח לעצה ובמידת הצורך להפניה לעו"ד בתחום.
תודה,

האם יוכלו לתבוע?

כל אחד שיכול להפיק מסמך בכתב ולשלם אגרה יכול לתבוע.
לצערי, את מנהלת את עינייך העירסקיים ללא ידע וניסיון, וללא יעוץ נאות.
עכשיו את מוסיפה חטא על פשע ובמקום לפנות לעו"ד שינסה לתקן מה שאתן בישלתן, את מתייעצת בפורומים.
אם את רצינית, לפני לעו"ד, אם הכוונה שלך להתנהל לפי עיצות שאת אוספת מפה ומשם, תמשיכי ורק תסתכבי.
מצטער אם התבטאתי בחריפות, אבל את מחבלת לעצמך.

איך בדיוק אני חוטאת בבקשת עזרה?

מזמינה אותך לחזור לטקסט ולראות שאני מבקשת גם הפניה לעו"ד שיוכל לעזור או לייעץ לי.
זה קצת מוזר שאתה מנהל פורום כזה ומזלזל כל כך ביכולת של הפורום לעזור.
אני חושבת שאם אתה לא יכול לייעץ או להמליץ על עו"ד שיכול לסייע לי בתחום הנ"ל, לתגובה שלך אין באמת חשיבות או משמעות עבורי.

בסדר, תמשיכי בדרכך...

אם היית קוראת את כללי הפורום, היית יודעת שהפורום לא מספק יעוץ משפטי ולא תחליף לו.
ניסיתי לעיר אותך. לא רוצה להתעורר? יש לי דברים אחרים לעשות וחבל על הזמן שהקדשתי לך.
בכל מקרה,

John the Savage

New member
קראתי את ההסכם שצירפת

אני עצמי לא עו"ד אלא מישהו שמתעניין בנושא, ואפילו בלי להיות עו"ד בעצמי די התחלחלתי מהניסוחים במסמך הזה, שנעשו בו כל כך הרבה טעויות (משפטיות ואחרות) שלא ניתן למנות את כולן פה. יש במסמך ערבוב מונחים ואי הבנה של מונחים משפטיים, יש ניסוחים מעורפלים ולא מוגדרים היטב שיכולים להתפרש לכן או לשם, לא היתה שום מחשבה על מה יקרה אם השותפות ביניכם תתפרק, וגם השפה מרושלת, אבל זו הקטנה בבעיות.

אז מה כל זה אומר? זה אומר שאם המסמך הזה יגיע אי פעם לבית משפט, בית המשפט ינסה להבין על מה בדיוק הסכימו הצדדים. כשההסכם כתוב בצורה ברורה ונכונה מבחינה משפטית, ההסכם עצמו מעיד על מה בדיוק הסכמתם. כשהניסוחים מעורפלים ולא נכונים כמו במקרה הזה, השאלה על מה בדיוק הסכימו הצדדים בפועל הרבה פחות ברורה, וכל מיני גורמים נוספים יכולים להשפיע על האופן בו ההסכם מפורש ועל ההשלכות המשפטיות של זה. מכיוון שכך, לא רק אני אלא גם עורך דין מנוסה לא יוכל לדעת מה יקרה במידה ותתבעי, בלי לדעת את כל הפרטים.

כך שההצעה שלי היא: לכי לעו"ד. אין לי מישהו ספציפי להמליץ לך עליו, אבל אם את אכן מעוניינת בעו"ד, יכול להיות שמישהו אחר כאן יתן לך פרטים באמצעות מסר (לא על גבי הפורום, כי המנהל לא מרשה).

למעלה