זכויות יוצרים הכיצד?

פגסוס3

New member
זכויות יוצרים הכיצד?

איך מוציאים זכויות יוצרים? איך מונעים גנבות ספרותיות? ובאיזה אתרים ניתן לבטוח? פגסוס מתעורר בסימן שאלה

Boojie

New member
מרגע שכתבת יצירה כלשהי

זכויות היוצרים עליה שלך. כמובן, כדי שתהיה לך אפשרות לתבוע מישהו בעתיד על הפרת זכויות יוצרים, רצוי מאוד שיהיו אנשים שיוכלו להעיד שאכן, אתה כתבת את זה. מהבחינה הזו, פורומים דווקא תורמים לזכויות היוצרים שלך, כי במקרה של גניבת היצירה, תמיד תוכל להוכיח ש"הנה, אני פרסמתי את זה, תחת שמי, בפורום זה וזה, בתאריך זה וזה. זה שלי". לגבי איך מונעים גניבות ספרותיות - מצטערת, אין לי מושג. באינטרנט, לדעתי, זה יהיה בלתי אפשרי. אני כבר ראיתי כמה סיפורים שלי מתפרסמים באתרים שונים, אחד "סתם" מועתק תחת שמי, אחרים מועתקים תחת שמו של מישהו אחר. בוא נגיד שהעדפתי לראות בזה מחמאה. ולגבי ה"ניתן לבטוח" - מי שאתה צריך לבטוח בו זה לא האתרים, כי אם האנשים המבקרים בהם. ומהבחינה הזו, אין שום הבדל בין האתרים. במאמר של אריאנה מלמד על הוצאה לאור היא המליצה על שיטה (שמאז ראיתי בעוד מקומות) - אם אתה רוצה לוודא שלא תהיה בעיית זכויות יוצרים כלשהי עם יצירה מסוימת, שלח אותה לעצמך בדואר (בקש בדואר שישימו חותמת על הלשונית שסוגרת את המעטפה, כך שאי אפשר יהיה לפתוח אותה בלי להרוס את החותמת), וכשהיא מגיעה - אל תפתח אותה. כך, אם יווצר פעם מאבק של זכויות יוצרים, תהיה לך היצירה חתומה בתוך מעטפה שעליה חותמת תאריך של רשות הדואר, דבר שיוכל להוכיח שחיברת אותה לפני תאריך מסוים. ולסיום: אני מאחלת לך שתגיע לשלב שבו זה יהיה רלוונטי, ואנשים ירצו לגנוב את היצירות שלך.

למעלה