זכויות יוצרים - הפרה או ״שימוש הוגן״ ?

jsaada100

New member
זכויות יוצרים - הפרה או ״שימוש הוגן״ ?

שלום לחברי הפורום היקרים ,

שמי יהונתן, ואני בעל מספר תחומי פעילות ועיסוקים בחיים. בין היתר, אני מנהל את פורום ״עזרה בלימודים ושיעורי בית״ פה באתר ״תפוז״
.

רציתי לברר האם העלת שאלות מספרי לימוד שונים (בין אם בצילום של השאלה, או כתיבתה בצורה ידנית) הנלמדים בבתי ספר (כמובן הכל לצורכי לימוד, ועזרה בלימודים) הינה הפרה של זכויות יוצרים או שהיא ״נופלת״ תחת מה שקראתי (ללא השכלה משפטית יש לציין) ״שימוש הוגן״ בספר החוקים?

השאלה שלי מתייחסת הן לפרסום בפורום (כמו הפורום אותו אני מנהל ומשתדל לסייע לתלמידים רבים ככל הניתן), ובין אם להעלות סרטונים מיזמתי ליו-טיוב ובו הסברים ופתרונות לשאלות שונות שתלמידים רבים חוזרים ושואלים מעת לעת. (מיותר לציין שכל פעילות שכזו אין בה בכדי לגרוף רווח כספי או תשלום מצד כל גורם)

האם מדובר בהפרת זכויות יוצרים? או שמא עליי לפנות לכל הוצאת ספרים ולבקש את אישורה (או אף לשלם לה תמלוגים וכד׳)?

בתודה רבה מראש , (בשמי ובשם כל התלמידים
)
יהונתן

שאלה של יישום

ראשית, לא אתייחס לפורום של תפוז, זה גם אסור על ידי כללי הפורום, כי זה אתר מזוהה, וגם לא אתי שאני אענה על זה. שאלות על פורום בתפוז יש להפנות להנהלת הפורומים והתשובה שלה היא המוסמכת.
שנית, זאת שאלה של יישום הדין על מקרים ספציפיים, יתכן שבחלק תחול ההגנה, ובחלק אחר לא, זה בדיוק העניין עם ההגנות, שאין תשובה אחת שחלה על כל המקרים. העתקה היא בודאי חלק מזכות היוצרים, לכן, על פניו, אסורה אם לא קיבלת רשות מבעל הזכויות, וההגנה של שימוש הוגן, משתרעת אמנם על לימוד עצמי, אולם פירסום באתר מסחרי לא בדיוק לימוד עצמי. תמיד צריך לבחון את אופי השימוש, היקפו, השאלה אם השימוש הוא מסחרי או לא, וכד'.

למעלה