זכויות יוצרים לגבי מספר טלפון, שם עסק וכתובת

• פותח הנושא arps
  • פורסם בתאריך

arps

New member
זכויות יוצרים לגבי מספר טלפון, שם עסק וכתובת

האם ניתן להעתיק מאתר בזק144 ודפי זהב את מאגר העסקים? (שם העסק, כתובת, טלפון)?

תודה מראש!

אנו לא עוסקים במה ניתן

אלא במה מותר או אסור.
אוסף של מספרי טלפון ושל יתר הנתונים של העסקים, מהווים לקט המוגן על ידי זכויות יוצרים. כעיקרון, העתקה של לקט כל עוד נעשה ללא רשיון או לא תחת כנפי אחת ההגנות שבחוק, מהווה פגיעה בזכויות יוצרים של בעלי המאגר.

arps

New member
תודה על התגובה

אשמח אם תוכל להרחיב בנושא.

אני זוכר שנתקלתי בפסק דין לפני הרבה שנים שטוען ששם עסק, טלפון וכתובתו אינם מספיקים כדי להיחשב למאגר מידע.
האם תוכל להפנות אותי למקורות מידע בנושא?

כמדומני הייתה תביעה של בזק נגד דפי זהב בנושא זה בדיוק, ידוע לך אולי איך היא הסתיימה?

arps

New member
מצאתי את הפסיקות הבאות

שטוענות שניתן להשתמש במידע הנל.
אשמח לקבל את חוות דעתכם

מה שאני יכול להרחיב כרגע

זה שההחלטה של השופט זמיר במחוזי, אושרה על ידי השופט גרוניס בעליון, אך מדובר בסך הכל על בקשה לסעד זמני שמוכרעת על יסוד שיקולים שמאפיינים דיונים כאלה, קרי מאזן הנוחות.
מבותית, החוק קובע שלקט הוא יצירה שראויה להגנה, מעבר לזה צריך לבדוק פרטנית על מה מדובר.

אני מתבונן כרגע בחוק זכויות יוצרים

http://law.co.il/media/computer-law/copyrightlaw2007.pdf

סעיף 4 (ב) נראה על פניו די חד משמעי. האם יש פסיקות בנושא?
על פניו לא נראה כאילו מיון על פי א"ב הוא מיון מקורי הזכאי להגנה, וגם בחירת כלל הנתונים אינה מצביעה על מקוריות מיוחדת או בכלל בעת ביצוע הבחירה.

סתם תהיה.

סעיף 4 (ב)

ראה הגדרות "יצירה ספרותית" ו - "לקט" בסעיף 1 לחוק: כולל מאגר נתונים.
ברור גם שנתון כשלעצמו, לא מוגן בזכויות יוצרים כפי שנקבע בסעיף 5 לחוק.
עכשיו השאלה הגדולה היא מה הופך מאגר נתונים או לקט שאינו לקט של יצירות ליצירה ספרותית, הראויה להגנה?
לע"ד גם מיון לפי א"ב יכול להיות מיון מקורי, אם הלקט שלך הוא הלקט הראשון שמויין לפי א"ב, אבל מה שצריך להיות מקורי הוא הלקט ולא שיטת המיון שלו. לא רואה חשיבות בשיטת המיון.

עכשיו ראה פסק דין בתיק תא(מרכז) 1563-08-07 המרכז להוראה דיפרנציאלית בע"מ נ’ אופנהיים עליזה, כדוגמא לפסק דין בו בית המשפט מצא לקט שראוי להגנה עקב כשרון ויצירתיות.

למעלה