זכויות יוצרים למשחק באינטרנט

dundybar

New member
זכויות יוצרים למשחק באינטרנט

יש לי רעיון למשחק באינטרנט. לא מדובר פה על תוכנה של משחק אלא המשחק מתבצע ע"ג האתר עצמו. נשאלת השאלה האם אני יכול לרשום את הרעיון שלי כפטנט ? האם יש לרעיון שלי זכות יוצרים ? האם אני אמור לרשום זאת במקום מסוים ? עוד שאלה: האם אני אמור לרשום זאת כפטנט גם בארצות זרות על מנת שלא יעתיקו את הרעיון ממני ? תודה לכל מי שיוכל לעזור.

אין הגנה על רעיון

חוק זכות יוצרים מגן על יצירות. חוק הפטנטים מגן על אמצאות. רעיון כשלעצמו אינו מוגן בחוק. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

dundybar

New member
כנראה לא הייתי ברור מספיק

האיש שהגה את רעיון סדרת "השרדות" של NBC היה איש פשוט ש"מכר" את הרעיון שלו לרשת הטלויזיה ואותו רעיון הפך אותו למיליונר. לסדרה הזו, כמו לתכנית הטלויזיה של ארז טל "הכספת", יש זכויות יוצרים, וכל מדינה שרוצה להפיק סדרה כזו משל עצמה צריכה לשלם תמלוגים יפים למחזיקי ה"רעיון" או ה"פטנט", או איך שזה נקרא. הרעיון שלי מבוסס על דבר דומה, כאשר המשחק הזה פועל על גבי אתר האינטרנט. נשאלת השאלה, האם אני, כמו האחרים, יכולים להגן על הרעיון (שבא לידי ביטוי באתר האינטרנט) תחת זכות יוצרים או פטנט.

ראה תשובתי הקודמת לגבי פטנט

גם אם המשחק שהגית אינו "תוכנה" הביטוי של הרעיון הוא יצירה שמוגנת ע"י זכויות יוצרים. גם הרעיון של "השרדות" יש לו ביטוי, אתה יכול לקרוא לביטוי הזה "תסריט" לא משנה איך תקרא לו, תסריט, תכנית, זה הפך ליצירה ולכן הוא נושא לזכויות יוצרים. אתה חייב כמובן לפני שאתה מציע את המשחק שלך למכירה, להכיו ראיות שמוכיחות שאתה היוצר והסכמי סודיות, כדי שלא תמצא את עצמך מול מצב שהעתיקו ממך את המשחק ואינך יכול להוכיח זאת.

אינך יכול לרשום פטנט בארץ

כי על פי חוק הפטנטים שלנו, משחק אינו אמצאה. עפ"י החוק האמריקאי, יתכן כי תצליח לרשום פטנט, היות ושם החוק שונה והתפתחה גישה האומרת שניתן לרשום פטנט על "כל מה שמתחת לשמש והוא מעשה יצירת אדם". לדעתי אין כדאיות ברישום פטנט כזה כי: אכן רעיון איננו מוגו ע"י זכויות יוצרים אולם משחק שפועל על אתר אינטרנט הינו תוכנה ותוכנה דינה כדין יצירה ספרותית והיא מוגנת ע"י זכויות יוצרים. זכויות יוצרים לא רושמים בשום מרשם, לא בארץ ולא במדינות אחרות.

למעלה