זכויות יוצרים על בדיחות

dror979

New member
זכויות יוצרים על בדיחות

שלום,

האם אפשר להעתיק בדיחות מאתר אחר? כלומר האם בדיחות הם לא נחלת הציבור מכיוון שסביר להניח שהם לא אלה שלמעשה המציאו את הבדיחה?

תודה לעונים.

dror979

New member
תודה אבל

תודה רבה, אבל אם יתבעו אותי אני יכול להביא את מה שכתוב בפורום כאסמכתא מקצועית שתוציא אותי אוטומטית מהסבך?
באיזה מקרים אני מפר תמים אם אני אלך לפי הכתוב - כי רשום שם שעקרונית אני יכול להעתיק (עדיף עם שינויי מילים)
כמו כן אם אני משנה את המילים זה כבר לא נחשב ניסוח עם זכויות יוצרים? כמה אחוז מהמילים אני צריך לשנות?

John the Savage

New member
ברור

שאתה לא יכול להביא את מה שכתוב בפורום כאסמכתא מקצועית. לא ראית את מה שכתוב למעלה באדום? "המידע בפורום אינו תחליף ליעוץ מקצועי"

אפילו אם היית הולך לעו"ד ומשלם לו כסף, והוא היה בא ואומר לך שמותר, זה לא היה "אסמכתא מקצועית שתוציא אותך אוטומטית". אם כבר מחליטים לתבוע אותך חלילה, וזה לא משנה אם על העתקת בדיחה או על מילה לא במקום בהודעה שלך למישהו בפורום וכו', העניין כבר נתון לשיקול דעתו של השופט. אבל אם שילמת לפחות תהיה לך כתובת לבוא אליה בטענות.

ואתה צריך לשנות 34.573 אחוז מהמילים, בהתאם לחוק ג'ון הפרא. או, קצת יותר ברצינות, אין כזה דבר. אם הבעת את הרעיון של יצירה במילים שלך, אין הפרת זכויות יוצרים. אם חלק מהניסוחים יצאו דומים, אפשר לדון בשאלה אם זו הפרה של זכויות יוצרים או לא, ולא תמיד התשובה היא חד משמעית.

אני חייב לשאול

נראה שיש לך ראש עלך הכתפיים ואתה מבין שעצה בפורום היא לא עצה מחייבת. למעשה לעיתים בגלל חוסר הידיעה שלך הרי אם תסתמך עליה אתה תסתבך יותר מאשר אם לא. גם לך ברור שצריך להתייעץ עם עו""ד מומחה ולספר לו את הנסיבות הספציפיות ולהבין ממנו מה השיקולים הרלוונטיים כדי להנחות אותך בפעילותך.
עכשיו אתה בכל זאת שואל. עונה לך בחור נחמד וסימפטי. ואז אתה אומר לו ש"תודה אבל אני לא יכול להסתמך העל העצה שלך"...
מה אני מפספס כאן?
יש לך פיצול אישיות ביוזר... ?

למעלה