זכויות יוצרים על מילים

Danny Sivan1

New member
זכויות יוצרים על מילים

שלום לכם
התחלתי לפתח אפליקציה ללמידת אוצר המילים לפסיכומטרי
את מאגר המילים שלי העתקתי מאתר אינטרנט אשר נותן את רשימת המילים המלאה המומלצת ללמידה לפסיכומטרי לכל דורש
יש לציין , שהאתר פשוט חסך לי עבודה של ללכת למילון אבן שושן ולחפש את המילים (או לכתוב סקריפט שיעשה את זה) ושכל מאגרי מילים של כל מכוני הפסיכומטרי בארץ שווים

השאלות שלי הן
במידה ואני מתכוון להוציא את האפליקציה לשוק הרחב, האם זה חוקי?
האם אני עובר פה על חוק זכויות יוצרים למרות שמילון אבן שושן שייך לציבור הרחב?
האם זה משנה אם אני מעוניין להוסיף פרסומות שיכניסו לי רווח מהאפליקציה?
במידה ואני מסתכן פה בתביעה, האם יש דרך לעקוף את זה על ידי אולי הוספה של מספר מילים שלא קיימות במאגר כדי להבדיל אותו מהמאגרים האחרים?

תודה מראש

זכויות יוצרים

מה שאתה מתאר אינו דווקא זכויות יוצרים על מילים אלא על המאגר עצמו, על שיטות בחירתו, על תכניו, מיונו וכדומה. המאגר מוגן כ"יצירת לקט". המילים המילוניות מטבע הדברים - לא.
ככלל, יש לך כאן סיכון לא מועט של תביעה, אך מנגד ניתן להתגבר עליו בתכנון חכם ויצירת אבחנה ברורה בין המאגר שלך למאגר ממנו העתקת.
הבעיה העיקרית שהשאלה העובדתית-ספציפית של אופן עריכת, מיון, סיווג ובנית המאגר שלך היא בעלת חשיבות עליונה. התייחסות באינטרנט לשאלות אלו תהיה "על קצה המזלג" ובעייתית.
לכן, כדי לצמצם את הסיכון ולהגדיל את סיכוייך לנצח בתביעה שתוגש, אם תוגש, אני ממליץ שתיצור קשר עם עו"ד שמתמחה בתחום זה, קבל ממנו ייעוץ מסודר ואל תסמוך על ייעוץ אינטרנטי.
בהצלחה

תוספת קטנה

מסכים לגמרי עם יורם, ויש לי הערות שוליות:
א. אתה כותב בצורה פסקנית שמילון אבן שושן שייך לציבור הרחב, על מה אתה מסתמך? לא בדקתי אך אני כמעט משוכנע שאתה טועה בעניין ושהמילון הזה אינו נחלת הכלל, שיש לגביו בעלי זכויות יוצרים על כל המשתמש מכך.
ב. האתר הזה חסך לך עבודה. נכון מאד. בלי להתייחס לנושא ההוכחה, שהוא אינו פשוט, אם הוא חסך לך עבודה ואתה לקחת את פרי עבודתו של מישהו אחר ללא הסכמתו והפקת מכך רווחים, יכולה להיות כאן תביעה של עשיית עושר שלא במשפט. כפי שכבר ציינתי לא אחת, "זכויות יוצרים, אינן חזות הכל. יש עוד חוקים ועוד נורמות התנהגות מחייבות.
אין זה אומר שאני מציע לך לא לעשות, אלא שאני מציע לך ללכת ולהתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום לפני שאתה נכנס למצב לא ברור, כדי להקטין את הסיכונים שלך.

Danny Sivan1

New member
תודה רבה לשניכם

שלחתי מייל לבעל האתר יידעתי אותו בנוגע לאפליקציה וביקשתי את אישורו לשימוש. במידה ולא יאשר, אחפש לי מאגר מידע אחר או שארד מפירסומה בציבור הרחב ואשאר עם לשלוח אותה לחבריי הקרובים ולהציגה בראיונות עבודה
מכיוון שהאפליקציה נעשתה יותר למטרת למידת נושא תכנות האנדרואיד ופחות למטרת עשיית רווח כלשהו, אין זה מחייב מבחינתי להוציאה לשוק הרחב, על אחת כמה וכמה אני לא מוכן להוציא עליה כסף (כמו למשל לקבל ייעוץ מעורך דין)
בכל אופן תודה רבה לשניכם שאולי הצלתם אותי ממעשה שהיה עלול לסבך אותי בהוצאות משפטיות טרם מצאתי עבודה נורמאלית לשלם עליהן

למעלה