זכויות יוצרים על תרשים

Seylon

New member
זכויות יוצרים על תרשים

יכול להיות שאני נשמע פרקטי מדי או שאפתן, אך הייתי שמח לשמוע על ניסיון מוצלח של מכירת עיצוב אוריגמי מקורי (לספר אוריגמי למשל). עיצבתי ורד (תמונה מצורפת), ואני חושב שיש לה פוטנציאל שיווקי אף בחנויות למתנות וכו'. אני בעצמי למדתי את כל מה שאני יודע מתרשימים חופשיים באינטרנט, ולכן גם את מה שלי יצא לעשות, הייתי שמח לשתף, מן הסתם. אבל אני רוצה להגן על התרשים בצורה כזו, שאף אחד לא יוכל לעשות מזה כסף ללא אישורי. משהו בסגנון "אתם רשאים להפיץ את המסמך.. בלי לשנות את התוכן.. לא לשם רווח..". מישהו נתקל במשהו כזה?

גילה או

New member
זכויות יוצרים

הורד מאוד יפה.כל הכבוד על העיצוב. באחד האתרים שבו פורסם תרשים קפלים ניתקלתי במסמך הזה. בנוסף צרפתי דיון בנושא בפורום באנגלית .אולי תמצא שם עוד אינפורמציה.

Seylon

New member
תודה

שמעתי על היוזמה הזו, ואני שמח שאוכל לקחת בה חלק, ע"י השימוש בה. מדובר בפרוייקט הגנת זכויות יוצרים, שאמור לתת מענה פשוט ומיידי לכל אומן שמרגיש בצורך להגן על יצירותיו. משהו בסגנון ה - GNU מעולם התוכנה.

Seylon

New member
הדיון רציני יתר על המידה

הו, תרבות המערב.. להוציא פטנט על קיפול גבעה.. ד"א - מצחיק עד כמה שזה אמיתי. באירופה היו תקדימים של הוצאת פטנט על עצם הרעיון של הפרוגרס בר - הזחל הקט שמתקדם בזמן העתקת קובץ, למשל.

bshuval

New member
בדרך כלל...

בדרך כלל בעולם האוריגאמי אנשים כותבים על ההוראות שלהם פשוט
(c) Copyright <name> <date>​
אני מכיר אנשים שגם מוסיפים משהו כמו
Distribute freely, but not for profit​
להגיד לך שיש לזה תוקף משפטי אני לא יכול. מה שאני כן יכול להגיד הוא שבאופן כללי אנשי האוריגאמי נחמדים ומכבדים זאת. ידוע לי על מספר מקרים בהם השתמשו ביצירה של מישהו אחר ללא רשות אבל: (1) כמות הכסף שעושים מזה היא מזערית (2) מספר מקרים מאד מאד מאד קטן. מכירת עיצוב אוריגאמי מקורי קיימת בעולמנו, אבל מעטים האנשים שהצליחו בכך. ישנם כמה אנשים שעושים את מחייתם מאוריגאמי, אך אין הם רבים. ספציפית לגבי הורד שלך: הוא מאד יפה. אני מנחש (בלי לדעת עד הסוף!) כי הורד שלך נוצר בהשראת הורד של קאוואסקי, ולמעשה אנשים יכולים אף להגיד שהורד שלך הוא רק ואריאציה על הורד של קאוואסקי. אז כדאי להיזהר בקטע הזה. לגבי מכירת עיצוב אוריגאמי לספר: בדרך כלל היוצרים לא מוכרים את היצירות שלהם לספרים, אלא נותנים אותן באופן חופשי... אני לא מכיר ספר בו העורך / כותב קנה יצירות מאנשים בכסף. כותב הספר בדרך כלל מכיר את היצירה, מתקשר עם היוצר, ומבקש להכניס את היצירה לספר. אנשי האוריגאמי ידועים בכך שהם אוהבים לחלוק את עבודתם עם חובבים נוספים. אנשים יוצרים הוראות לדגמים שלהם (גם הוראות קיפול מלאות וגם תרשימי קפלים) ומפרסמים אותם חינם אין כסף, בלי לדאוג אם מישהו במקרה יעשה מזה רווח. לדוגמה, עלוני האוריגאמי ברחבי העולם מכילים הוראות קיפול שונות מאת יוצרים מרחבי העולם ששולחים להם הוראות. ספרי כנס בנויים באופן זהה: עורך הספר יותר קשר עם יוצרים ששולחים לו עבודות (או להפך, העורך מודיע על הכוונה להכין ספר, ויוצרים שולחים לו עבודות לפרסום).

Seylon

New member
קוואסקי זה לא :)

אני מאמין שהורד הגאוני שלו שימש השראה לכולנו בשלב זה או אחר, וכמה מוטיבים ממנו, כמו העיצוב הספיראלי, אוניברסלים, אבל נראה לי שבשום שלב לא הסתמכתי עליו. אני גם מאמין שעולם האוריגמי אמור להיות חופשי- והרי זה תחביב יפה, אך ראו דוגמה: http://www.bloom4ever.com/ הם מוכרים מודיפיקציה מופשטת של קוואסקי, בלי לתת את הקרדיט, ואף מלמדים לקפל לפי המודיפיקציה שלהם.

גילה או

New member
אם מדברים על ורדים....

אין ספק שהורד של קוואסקי גאוני ומהווה השראה לכל ורד שבאה אחריו. מה שאהבתי בורד של SEYLON זה שהורד סגור.לא זוכרת שראיתי משהוא דומה.הורד של PHU גם יפה מאוד בעיני.הבחור לא פרסם עדיין דיאגרמה .הוא מוכן רק ללמד באופן אישי את הורד או שאחרים שלמדו את הקיפול ילמדו אחרים באופן אישי.אם הבנתי נכון מישהוא כבר צייר תרשים קפלים לדגם שלו. בועז -האם נתקלת בורד של PHU בכנס האחרון שהיה בניויורק?

bshuval

New member
הורד של פו

במקרה אני פוגש את פו פעם בחודש במפגש בלוס אנג'לס. פו יפרסם הוראות לורד שלו כשיגיע הזמן, אבל למעשה הורד שלו זהה לורד של קאוואסאקי החדש, רק עם זווית שונה ומספר עיטורים. פו הכין תרשים קפלים לורד שלו, שאישית עוזר לי לזכור את דרך ההכנה. למדתי את הורד ישירות מפו. את הורד החדש שלו עוד לא למדתי. ניסיתי לשכנע אותו לתת לי את הורד המקופל, אבל הוא לא הסכים. אני מקווה ללמוד את הורד החדש שלו בחודש ספטמבר.

bshuval

New member
לא....

אתם לא קוראים את ההודעות שלי? אני פוגש את פו אחת לחודש בעת מפגשי אוריגאמי רגילים לחלוטין בלוס אנג'לס (השבת השניה בחודש) במקרה פו לא ילך כנראה לכנס באריזונה משום שהוא מלמד באותו סוף שבוע (פו הוא ד"ר לפיסיקה ומלמד פיסיקה באוניברסיטה בלוס אנג'לס).

אופס...

למעלה