זכויות יוצרים שוב...

TCS VICTORY

New member
זכויות יוצרים שוב...

מה בדיוק אני צריך לכתוב מתחת לסיפור שאני כותב כדי להגן עליו מהעתקה? (איזו בדיוק הוכחה משפטית תהיה לי במידה ומישהו לוקח ומוכר לי בלא רשות את הסיפור?)

אסתר 1984

New member
אני לא ממש יודעת,

אבל נראה לי שבעיקרון לא צריך בכלל לכתוב משהו. העובדה שכתבת משהו הופכת אותו אוטומטית לשלך ויש לך זכויות עליו גם בלי לכתוב "כל הזכויות שמורות". אני לא יודעת בדיוק איך אפשר להוכיח את זה משפטית, אבל אם אתה מפרסם באינטרנט, למשל, אתה יכול להראות שהתאריך שמופיע על הפירסום שלך קודם לתאריך של מי שהעתיק. נראה לי שזאת הוכחה מספיקה, אבל עדיף שתחכה לתשובה מבוג'י - נראה לי שהיא תדע להגיד לך יותר ממני.

cwen

New member
נכון לגבי ישראל

בארצות הברית מתנהל רישום ומעקב אחרי זכויות יוצרים.

Boojie

New member
לכתוב? כלום.

זכויות היוצרים שלך גם בלי לציין כלום. נוהגים לציין זכויות יוצרים כדי להבהיר את זה ("כל הזכויות שמורות (c) ל[שם] [שנה]") אבל בעקרון הזכויות שמורות לך גם אם אתה לא מבהיר את זה. הוכחה משפטית (במקרה המאד לא סביר שדבר כזה יקרה) תצטרך להתבסס על זה שמספיק אנשים יידעו להוכיח שאתה כתבת את הסיפור. איך? אנשים שראו אותך כשחיברת אותו, אנשים שקראו אותו ראשונים, מקומות שפרסמת אותו תחת שמך או תחת כינוי שניתן לזהות כשלך לפני המועד שבו גנבו לך אותו, וכדומה. למשל, פרסום בפורום תחת הכינוי שלך יכול להיות חיזוק לטענה שלך שהסיפור שלך. באופן עקרוני, אתה יכול להירגע - זה כמעט ולא קורה. אני, בכל התקופה הארוכה שלי ככותבת וכמעורבת בפורומים לכותבים לא נתקלתי באף מקרה כזה. כן, היו מקרים של גניבת סיפורים, אבל לא לצורך מסחרי (סיפורים שלי פורסמו שלוש פעמים - שאני יודעת עליהן - בלי אישור שלי, פעם אחת תחת הכינוי המקורי שלי אבל בלי לבקש את רשותי, פעמיים תחת שמו של מישהו אחר שגנב אותם), ועד היום לא מתתי מזה. להפך, ראיתי בזה מחמאה.

Boojie

New member
עוד משהו:

אם אתה נורא נורא לחוץ, אפשר להשתמש בשיטה שהמליצה עליה אריאנה מלמד: אתה לוקח את דפי הסיפור שלך (במקרה הזה עדיף כמה סיפורים ביחד), עוטף אותו יפה במעטפה ושולח אותה לעצמך בדואר רשום. כשהיא מגיעה אתה משאיר את המעטפה סגורה וחתומה, ושם אותה בבוידם. אם פעם יתעורר מאבק על זכויות יוצרים, תהיה לך הוכחה מתוארכת (על פי התאריך שבחותמת הדואר) שהסיפור באמת שלך. עובד נפלא, אלא אם כן שירות הדואר אצלך הוא כמו אצלי, שבו כל מעטפה מגיעה מרוטשת ופעורה לרווחה.

avivs

New member
אבל זה כבר

לספרים. לסיפורים קצרים זה די מיותר לשלוח לדואר. כפי שאמרת, זה מחמיא שמישהו לוקח סיפור קצר שכתבת ואומר שזה שלו. הוא עדיין מנ@#%, אבל זה בכל זאת מחמיא.

Boojie

New member
יש אנשים, מה לעשות,

שכותבים רק סיפורים קצרים, שכבר שנים מנסים לכתוב ספר ולא הולך להם להתמיד, שמתעצבנים כל פעם שהם מנסים למשוך עלילה מעבר לחמישה עמודים... וגם זכויות על סיפורים זה דבר חשוב. אם לוקחים בחשבון את מספר הסיפורים הקצרים שעשו מהם סרטים, אפשר להבין שסיפור זה דבר עם פוטנציאל להיות נושא לעימות משפטי רציני.

הממממ...

אני אישית לא יכולה לכתוב ממש קצר... הסיפור הכי קצר שלי התמשך לשבעה עמודים (אני יודעת שזה לא הרבה, אבל מגיל תשע וחצי לא יכולתי לכתוב סיפורים יותר קצרים...), ואני חושבת של אצליח לכתוב סיפור קצר, אלא אם מישהו ילמד אותי לעשות את זה... יערה

farseer

New member
תשע עמודים...?

הממ, אני לא יודעת אם ניתן להחשיב זאת כסיפור קצר, מצד שני, זה גם לא ספר. אגב, הרבה יותר קשה לכתוב סיפור קצר מאשר לכתוב סיפור ארוך. לסיפורים קצרים יש בדר"כ פואנטה, ומאוד קשה לכתוב כל כך הרבה מלל בתוך סיפור קצר. מצד שני, אני לא חושבת שיש לי זכות מסוימת לדבר על סיפורים קצרים. ממש קשה לי לכתוב אותם, ואני תמיד מוצאת את עצמי מתחילה לכתוב משהו רציני, גם אם זאת סתם משימה קטנה בכיתה. בכל מקרה - מאוד קשה לכתוב סיפור קצר, במיוחד כזה עם פואנטה טובה. השיא שלי נכון להיום עומד על שישים עמודים.

avivs

New member
אני יכול לכתוב

סיפורים של עמוד, עמוד וחצי. פעם זו הייתה המומחיות שלי. השיא שלי זה ספר עם 124 עמודים. היו לו 75,000 מילים. אבל היום אני שמח להיות קרוב לשבור את השיא הזה. זה נחמד לכתוב משהו ארוך, זה מצריח יותר מחשבה על העלילה, אבל אני מוצא את עצמי חושב על הסיפור והדמויות כל הזמן. ומי שאומר שהוא לא יכול לכתוב משהו ארוך, תנסו. כשאני התחלתי לכתוב לא היה לי רעיון, רק משפט פתיחה. וזה נהפך למה שנהפך. תנסו לכתוב משהו ארוך ותראו איך זה יוצא. אני אישית מסתכל על סיפורים קצרים כתרגילי אימון למשהו גדול יותר. זה מחדד את כתיבת הדיאלוגים, התיאורים, יצירת הדמויות, בניית העלילה. זה באמת רק מוסיף.

TCS VICTORY

New member
ה "ספר" שלי

הוא רק בן 17 עמודים. והוא די גרוע, אבל הוא היצירה הראשונה שלי, ואני קשור אליו. אם מישהו יגנוב לי אותו זה יהיה utterly מעצבן. יש לי רעיון. אולי כדאי שאקריא אותו לפני מצלמת וידאו?

Boojie

New member
אתה באמת דואג יותר מדי.

אם הוא גרוע, כמו שאתה אומר, למה שמישהו יגנוב לך אותו???

farseer

New member
לא היית אומרת

"כל הכבוד" אם היית קוראת את זה... אני שונאת את הסיפור הזה, אבל היה כיף לכתוב אותו. אולי אני אחזור יום אחד לרעיוןו ואוכיח את הקיטשיות שלי פעם אחת נוספת.

cwen

New member
אל תעריכים דברים לפי כמות

אין כמו לכתוב 100 עמוד ואז להבין שצריך לשכתב הכל. או שזה כל כך גרוע שזה מעבר לשכתוב. אני עברתי את החוויה של למלא ארבע מחברות של ארבעים דף (לא היה לי אז מחשב), לעשות על הכל פס ענק ולהתחיל לכתוב את הסיפור לגמרי מחדש. לא כיף בכלל. די מיאש. התוצאה הסופית יצאה די נחמדה, אבל זה היה מאוד מאוד מתסכל. עוד יש לי את הטקסט המקורי. זוועת אלוהים חיה. ארבע מחברות...
(ואם זה כל כך מעניין, הגירסה האחרונה היא 103 עמודי וורד).

bidionit

New member
הכוונה לספר מסחרי

אני שולחת את זה להוצאה לאור ששם בודקים וחלק מהוצאות לאור מחזירות ואומרות לא תודה חלק מפרסמות וחלק יכולים לשפר את השפה ולפרסם בשמם. איך אפשר להגן על זכות יוצרים שלי?

למעלה